Kulttuuriohjelman tavoitteena on hahmottaa Kouvolan kaupungin kulttuurin tulevaisuuskuvaa ja löytää yhteinen suunta sille, miten ja millainen kulttuurikaupunki Kouvola on.

Kulttuurifoorumi kutsuu keskustelemaan Kouvolan kulttuurielämästä

Kulttuurifoorumi on tiistaina 7.5. klo 18–20 järjestettävä avoin tilaisuus kaikille Kouvolan kulttuuritoiminnasta kiinnostuneille. Illan aikana Taideruukilla kuullaan kulttuurin kuntalaiskyselyn tuloksista sekä keskustellaan Kouvolan kulttuuritoiminnasta ja sen tulevaisuudesta.

Vuonna 2023 julkaistun Kouvolan ensimmäisen kulttuuriohjelman yhdeksi kehitettäväksi teemaksi kirjattiin kulttuurin toimijoiden ja kokijoiden kohtaaminen sekä yhdessä tekeminen. Kulttuurifoorumi on Kouvolan kaupungin kulttuuripalveluiden tarjoama tilannekatsaus Kouvolan kulttuuritoimintaan ja tilaisuus keskustelulle, ideoinnille ja verkostoitumiselle eri toimijoiden parissa.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 7.5.2024 klo 18–20 Patoklubin Vintillä Taideruukissa (Kyminväylä 2, Kuusankoski).

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan 30.4.2024 mennessä (Webropol) .

Kulttuurifoorumin ohjelma:

  • Taideavaus
  • Liikunta- ja kulttuurilautakunnan tervehdys, lautakunnan varapuheenjohtaja Nita Ahola
  • Kulttuurikyselyn tulokset, kulttuuripäällikkö Elina Koivisto
  • Keskustelua Kouvolan kulttuuritoiminnasta ja sen tulevaisuudesta Ilmiöpöytä-menetelmällä, teatteritoimija Piia Kleimola

Tapahtuma on osa Kouvola 15 vuotta -juhlintaa. Tutustu muuhun Kouvola-päivän ohjelmatarjontaan tapahtuman sivulla: kouvola.fi/kouvolapaiva.

Kuntalaiset pääosassa Kouvolan kulttuuriohjelman laatimisessa

Kulttuuriohjelma laadittiin, jotta Kouvolan kaupungin järjestämä kulttuuritoiminta tukisi uuden kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista ja ohjaisi kulttuurin toiminnallisten tavoitteiden ja toimenpiteiden asettamista.

Työ käynnistyi syksyn 2022 aikana sekä avoimilla että kohdennetuilla työpajoilla ja keskustelutilaisuuksilla. Kuntalaiset saivat vastata myös kulttuuripalveluita koskevaan kyselyyn. Tammikuun 2023 aikana lapsille ja nuorille lähetettiin päiväkotien ja koulujen kautta oma kysely ja taideprojektihaaste.

Ohjelma hyväksyttiin liikunta- ja kulttuurilautakunnassa 19.4.2023. Ohjelmaan voi tutustua lautakunnan asialistalla: Dynasty tietopalvelu : Kouvolan kaupunki.

Kouvolan kaupungin kulttuuriohjelma 2023 – 2032 -esite (pdf, 2MB)

Ohjausryhmä

Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti kulttuuriohjelman laatimisesta joulukuussa 2021. Lautakunnan nimeämässä ohjausryhmässä vaikuttivat lautakunnan jäsenistä Anne Hasu, Erkka Koskinen, Timo Lehmusmetsä sekä Sanna Tähtinen. Lisäksi ryhmään kuuluivat sivistysjohtaja Veikko Niemi ja kulttuuripäällikkö Elina Koivisto sekä asiantuntija Piia Kleimola.

Päivitetty 16.4.2024

Sivun alkuun