Kulttuuriohjelman tavoitteena on hahmottaa Kouvolan kaupungin kulttuurin tulevaisuuskuvaa ja löytää yhteinen suunta sille, miten ja millainen kulttuurikaupunki Kouvola on. Kulttuuriohjelma laaditaan, jotta Kouvolan kaupungin järjestämä kulttuuritoiminta tukee uuden kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista ja ohjaa kulttuurin toiminnallisten tavoitteiden ja toimenpiteiden asettamista.

Kuntalaiset pääosassa Kouvolan kulttuuriohjelman laatimisessa

Työ käynnistyi syksyn 2022 aikana sekä avoimilla että kohdennetuilla työpajoilla ja keskustelutilaisuuksilla. Tammikuun 2023 aikana lapsille ja nuorille lähtetettiin päiväkotien ja koulujen kautta oma kysely ja taideprojektihaaste.

Ohjelma hyväksyttiin liikunta- ja kulttuurilautakunnassa 19.4.2023. Ohjelmaan voi tutustua lautakunnan asialistalla: Dynasty tietopalvelu : Kouvolan kaupunki.

Kouvolan kaupungin kulttuuriohjelma 2023 – 2032 -esite (pdf, 2MB)

Ohjausryhmä

Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti kulttuuriohjelman laatimisesta joulukuussa 2021. Ohjelman tekoa on suunniteltu keväällä 2022 ja sen pohjustukseksi tehtiin kuntalaiskysely kulttuuripalveluista.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta nimesi kokouksessaan 25.8.2022 Kouvolan kulttuuriohjelman laatimista varten ohjausryhmän. Ohjausryhmään kuuluvat lautakunnan jäsenistä Anne Hasu, Erkka Koskinen, Timo Lehmusmetsä sekä Sanna Tähtinen. Lisäksi ryhmään kuuluvat sivistysjohtaja Veikko Niemi ja kulttuuripäällikkö Elina Koivisto sekä asiantuntija Piia Kleimola. Ohjausryhmä voi halutessaan kutsua kokouksiinsa myös muita asiantuntijoita.

Ohjelman kokoaa luovan alan yrittäjä, teatteritoimija Piia Kleimola.
Lisätietoja: Piia Kleimola, puh. 040 548 8016, piia.kleimola(at)toimintavoima.fi

Päivitetty 11.7.2023

Sivun alkuun