Nauti kesästä kulttuurin parissa! ”Kulttuurista virkistystä” on kesätapahtumien sarja koko perheelle. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet järjestetään Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa. Kesätapahtumasarja tarjoaa vaihtuvia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä. Kuusankoskitalon gallerian sekä Poikilo-museoiden näyttelyt Kouvolatalossa ovat kulttuuritalojen aukioloaikoina samalla kertaa yleisön koettavissa! Teitä palvelee myös kahvilat molemmissa kulttuuritaloissa.

Esiintyjäksi tapahtumaan?

Jos olet kiinnostunut tuottamaan ohjelmaa tapahtumaan, esimerkiksi musiikkia, laulua ja tanssia, voit ilmoittautua mukaan linkistä avautuvalla lomakkeella 30.3.2023 mennessä.

Kulttuurista virkistystä kesään – tapahtuman esiintyjäksi -ilmoittautumislomake

Kesän 2022 tapahtumat Kuusankoskitalolla:

ti 2.8 klo 18 Nina Castén ja Lunaria – modernia maailmanmusiikkia

Nina Castén yhtyeineen edustavat ainutlaatuista suomalaisella musiikkikentällä. Lunaria on raikas tuulahdus modernia maailmanmusiikkia, jossa soi väkevänä niin kansainväliset ja kotimaiset mustalaissävelmät, slaavilaiset helmet kuin karjalais- ja inkeriläisvaikutteet. Tummasoundinen Nina Castén on aiemmin tunnettu uutta mustalaismusiikkia esittävänä taiteilijana. Konsertissa laulaja esittää raikkaita tulkintoja kansanmusiikista, joka heijastaa hänen moninaista kulttuuriperimäänsä. Lauluja kuullaan suomen, romanin, ukrainan, venäjän ja inkerin kielillä. Kesto: 30 min

 • Nina Castén – laulu
 • Harri Suikkanen – kitara
 • Wiljami Salminen – kitara 
Lunaria

ke 3.8. klo 18 Puhallinorkesteri Fantasia – viihteellistä musiikkia kesäillan ratoksi

Puhallinorkesteri Fantasia perustuu perinteiseen soittokuntasoitantaan. Noin 20 v sitten Fantasia uudistui ja rakensi suuren tanssiorkesterin. Orkesteri soittaa 19 hengen kokoonpanolla viihdyttävää tanssi- ja iskelmämusiikkia. Laulusolistit kuuluvat myös kokoonpanoon. Myös perinteinen marssi- ja puhallinmusiikki kuuluu Fantasian ohjelmistoon.                     

Kesto n. 1h

Fantasia

ke 10.8. klo 18 Sielulintu-yhtye: ”Historiaa ja viihdettä -konsertti”

Sielulintu on kouvolalainen yhtye. Se on soittanut Jouni Sjöblomin säveltämissä Petter Lax-rockoopperassa ja Paperimylläri-kansanoopperassa. Yhtye soittaa myös suurta yleisöä miellyttäviä klassikkokappaleita. Bändi soittaa niin rokimmin kuin folkimminkin. Konsertissa yhtye esittää folkimpaa puolta, joka sopii kaikenikäisille kuulijoille. Sielulinnun oma musiikki perustuu Kymenlaakson historiaan, jossa seikkailevat niin Kustaan sodan henkilöt kuin Aleksanteri II:n ajan ensimmäiset paperintekijät. Yhtye esittää myös kansanlauluja, iskelmiä ja poppia persoonallisella otteella.

Kesto n. 1h

 • Jenni Sällinen – laulu
 • Jouni Sjöblom – laulu, kitara, kosketinsoittimet
 • Eeva Sjöblom – laulu, kitara, kosketinsoittimet, harmonikka
 • Juha Vanhatalo – kitara, nokkahuilu
 • Olli Kälviäinen – kosketinsoittimet
 • Veikko Korppila – basso
 • Olli-Pekka Rämä – rummut
Sielulintu

to 11.8. klo 18 Kitara-lauluduo ”Wanhat kisällit goes Wanhat mestarit”

Entisaikojen kevyen musiikin mestareiden lauluja vuosikymmenten varrelta

Pekka Rintamäestä ja Leevi Lassilasta koostuva duetto esittää suosittuja evergreenejä 1950-80 vuosien varrelta. Kaksikon taiteellinen johtoajatus on ”Kun olemme jo nestori-ikäisiä emmekä enää mestareiksi taida ehtiä,  niin ollaan sitten ikuisia kisällejä. Onneksi musiikkimaailma on tuottanut paljon mestaritason taiteilijoita, sekä lauluntekijöitä että esittäjiä, joiden tuotantoa ohjelmistossamme hyödynnämme”. Ohjelmisto on suunnattu n. 50-vuotiaille ja vanhemmille. Välispiikeissä esitellään laulujen takana olevat mestarit.   

Kesto n. 1h

Wanhat kisällit

ke 17.8 klo 18 Tanhuseura Kasareikka ry:n pelimanniryhmä Karela ja tanhuryhmä Kasareikka

Tanssikonsertti ”Kesäistä kansanmusiikkia”

Kuusankoskelainen Tanhuseura Kasareikka esittää kesäkonsertissa sekä perinteistä että uudempaa kansanmusiikkia ja -tanssia. Kasareikka on toiminut paikkakunnalla jo yli 40 vuotta. Musiikki- ja tanssiryhmät esiintyvät sekä erikseen että yhdessä. Pelimanniryhmä Karelan kokoonpanoon kuluu soittajien lisäksi lauluryhmä, jonka esittämään ohjelmaan kuuluu sekä kansanlauluja että omia tai paikallisten säveltäjien kappaleita. Kasareikan tanssiryhmän esitykset koostuvat pääosin erilaisista kansantanssikoreografioista perinteistä tanhua unohtamatta. Esityksissä on sekä reipasta menoa että hieman rauhallisempaakin tanssia.

Kesto n. 1h

Kasareikka

ke 24.8 klo 18 Sinikka Vainio ja Flamenco Azul – tanssiryhmä

Flamenco Azul on tanssiryhmä kautta Kymenlaakson – tanssijoita on mukana Kuusankoskelta, Kouvolasta ja Kotkasta. Innokas ryhmä tuo lavalle tunteiden koko kirjon, surusta iloon, vihasta rakkauteen ja kaikkea siltä väliltä! Tulisia rytmejä, korkojen kopinaa, värikkäät hamoset, viuhkat ja huivit!

2010 Sinikka Vainio palasi takaisin kotiseudulleen ja aloitti säännöllisen flamencon opetuksen Kouvolan Kansalaisopistossa, samoin tunnit Kotkassa ja Kuusankoskella. Hän perusti v. 1995 Flamenco Azul- tanssikoulun Tampereella, jossa toimi tanssinopettajana vuodesta 1990. Ryhmä on tehnyt keikkoja ympäri Kymenlaaksoa Flamenco Azul sekä Kymen Flamenco ry:n nimissä. 

Kesto n. 30 min

Flamenco Azul

su 28.8 klo 15 Sari ja Antti Saarinen DUO konsertti: Suvi-iltapäivän säveliä

Kouvolalaisen, monille tutun muusikko-pariskunnan Sari ja Antti Saarisen konsertissa kuullaan klassisia kappaleita viululla ja kontrabassolla, sekä muistorikkaita ikivihreitä lauluja. Ohjelmassa muun muassa P.Mascagni, O. Merikanto, E. Kauppi, L. Mårtensson. Tervetuloa nauttimaan kesäisestä konsertista.

 • Sari Saarinen viulu, laulu 
 • Antti Saarinen kontrabasso, kitara

Kesto noin 45min. http://musiikkipalvelusaarinen.fi

Sari ja Antti Saarinen DUO

ke 31.8 klo 21 Laulu- ja soitinyhtye Hämärä päivää

Meitä ottaa päähän. Joka päivä. Ja se näkyy ja kuuluu.” -lama

Tule ottamaan piristysruiske elämään elokuun illassa! Luvassa tarttuvia riffejä ja lyhyitä biisejä (säv. ja san. by Hämäräpäivää) yli puoluerajojen. Hämäräpäivää-yhtye on perustettu 2014 terapiabändiksi ja elokuun illassa soivat kitara, basso ja rummut, joilla metelöivät Lama, Jake ja Valtsu. Yhtye soittaa yksinkertaista autotallirokkia yksinkertaisille ihmisille.

Kesto n. 45min

Hämäräpäivää

Kouvolatalon ulkonäyttämö, elokuu 2022

ke 3.8. klo 17 Kimolan Kantritanssijat ry

Tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa viettävä seura tanssii kantritansseja hyvän musiikin tähdittämänä. Esityksessä tanssitaan rivitanssia kantrin, popin, rockin ja lattareiden tahtiin eli melkeinpä mihin musiikkiin tahansa. Kyseessä on n. 10 hengen harrastajaryhmä innokkaita kantritanssin ja musiikin ystäviä, jotka harjoittelevat Kimolan Seurapirtillä. Esityksen aikana ryhmä pitää myös avoimet harjoitukset, jolloin kaikki halukkaat voivat osallistua kantritanssin opetukseen ja kokea kantrin rytmiä ja iloa.

Kesto n. 1h

Kimolan kantritanssijat

su 7.8. klo 14 Kyläorkesteri Raakku – nykypäivän pelimannimusiikkia.

Raakku on nykykansanmusiikkia esittävä orkesteri Jaalan Huhdasjärveltä, joka on perustettu v. 2015 musiikin harrastajien ja ammattilaisten kohdatessa. Orkesterin ohjelmisto on pääosin omaa tuotantoa: yksi jos toinenkin orkesterin 13 jäsenestä säveltää ja sanoittaa sekä sovittaa yhdessä kappaleet raakkumaisiksi. Instrumentteja on moneen lähtöön ja kaikki laulavat stemmoissa. Bändi keikkailee säännöllisesti eri puolilla Suomea ja on tähän mennessä julkaissut 2 levyä.

Kesto n. 45 min.

Raakku

la 13.8 klo 18 Ylävire

Lahtelainen viiden nuoren muusikon musiikillinen kokoonpano ”Ylävire” on perustettu v. 2017. Bändi soittaa orgaanista, helposti lähestyttävää, suomenkielistä pop/rock-musiikkia. Ensimmäisen pitkäsoittonsa yhtye on julkaissut 2019, keikkoja on takana toistasataa ja kotikaupungissaan bändi nauttiikin jo kulttimaineesta. Ylävirettä on verrattu mm. Vulfpeckiin, J.Karjalaiseen ja Eppu normaaliin.

”Yhtyeestä huokuu se, että monenlaista musiikkia on kuunneltu ja soittotaitoa opiskeltu ja kaikki ainekset on laitettu samaan kattilaan: on funkia, punkkia, progehtavia sooloja ja reggaen ja skan maailmoista omaksuttua letkeyttä. – Etelä- Suomen Sanomat

www.facebook.com/ylavire. Kesto n. 1h

Ylävire

su 14.8 klo 15 Tanssiryhmä Cougars (moderni tanssi)

Olipa kerran 12 tanssivaa prinsessaa. Aikuistuttuaan he löysivät toisensa ja päättivät jatkaa yhteistä tanssimatkaa. Tanssiryhmä Cougars tarjoaa koko perheen veikeitä ja virkistäviä hyvän mielen tanssiesityksiä 4-12 hengen kokoonpanoin.

Kesto n. 30 min

Cougars

su 21.8 klo 18 Kiertolaiset yhtye – performanssi ”Ihmisääni”

Kiertolaiset -yhtyeen instrumentit soivat ihmisäänin – laulusta beatboxaukseen ja efekteihin. Suomalaisia hittejä tarjoillaan erilaisuuden, rakkauden ja ilon ääreltä, viehkeän junttimaisessa paketissa. Yllätyksittä ei näiden neljän leidin kyydissä selviä, sillä seikkailumieli on yksi heidän vakiovarusteistaan.

https://www.kiertolaisetofficial.com
Kiertolaiset

la 27.8 klo 14 KymenLaulu -kuoro ”kasarihittien lumoissa”

Kasaria ja kansanlauluja -konsertissa kuullaan 80-luvun suomalaisia hittejä, sekä suomalaisia kansanlauluja KymenLaulu -kuoron esittämänä. Konsertissa kiidetään Pohjois-Karjalaan, palataan Kouvolaan, ikävöidäänkin ja päästetään sata salamaa taivaalle. KymenLaulun ja kuoronjohtaja Salla Eskolan iloisen ja energisen esityksen myötä saa tanssijalkakin nousta. Kappaleiden sovituksista vastaavat Risto ja Salla Eskola.

Kesto n. 40 min

KymenLaulu

Kuusankoskitalon ulkonäyttämö, kesäkuu 2022:

pe 3.6. klo 18 puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit ulkonäyttämöllä

Puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit on käynnistänyt soittotoimintansa vuonna 2000.
Orkesteri koostuu pitkän soittouran tehneistä eläkeläisistä, soittaen perinteistä puhallin- ja marssimusiikkia, myös valsseja, tangoa ja humppaa.
Konsertin kesto 60 min. Tervetuloa!

Puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit | Facebook

Maailmanennätyksen vihellyksen mestari JP Whistler

la 4.6. klo 15 Jukka Parkkinen/JP Whistler Show kahvilakonserttina Kuusankoskitalolla

Jukka Parkkinen (JP Whistler) esiintyy viheltäen! Hän on ainoana ihmisenä maailmassa viheltänyt kahdesti musiikkia yhtä mittaa lähes 26 tuntia. Moni tulee kuuntelemaan JP Whistleriä todentaakseen, miten tämä on mahdollista. Musiikin punaisena lankana on ilo ja rakkaus. Yleisö saattaa kuulla tuttujen elokuvien ja musikaalien tunnuskappaleita. Muusikkona Jukka Parkkinen on esiintynyt TV-ohjelmissa: Komediakeittiö, Tähän Aikaan Ensivuonna, Talent ja Ennätystehdas. Esiintymisiä on taiteilijalla riittänyt korona-aikanakin. Mukana on aina yksi ex-tempore esitys juuri paikalla olevalle yleisölle heistä itsestään!
Konsertin kesto 30 min. Tervetuloa!

Jorce&Cece – Kaksi Kitaraa

su 5.6 klo 14 Jorce & Cece – Kaksi kitaraa

Duon jäsenet Jorma Koivula ja Cece Anttonen laulattavat tuttuja yhteislauluja mukavien tarinoiden höystämänä. Ohjelmisto koostuu pääosin 1950- ja 1960-lukujen vanhoista iskelmistä. Musiikin ohella on tarjolla kappaleiden välillä hauskaa sanailua ja teatterimaista meininkiä. Asut ja hatut vaihtuvat esityksessä tiuhaan tahtiin. Duolla on mukana lauluvihot, vaikka suurimmalle osalle kaikki esitettävät laulut ovatkin varsin tuttuja. Kesto 60 min. Tervetuloa!

ti 21.6. klo 17-19 Eläkeliiton Kuusankosken yhdistyksen yhteislauluilta

Kaikille avoimessa yhteislaulutilaisuudessa lauletaan yhdessä vanhoja tuttuja lauluja Aila Laamasen johdolla. Tilaisuudessa musiikista vastaavat kokeneet pelimannit: Kalevi Kesäniemi, Jaakko Joutjärvi ja Seppo Ahola. Laulunsanoja jaetaan halukkaille, jotta kaikki pääsevät tunnelmaan mukaan ja nauttimaan laulamisen ilosta. Vireä Eläkeliiton Kuusankosken yhdistys on täyttänyt juuri 30 vuotta ja toiminta jatkuu innolla ja vilkkaana. Tervetuloa!

to 23.6. klo 18 Kuusankosken Harmonikansoittajat – kesäistä harmonikkamusiikkia

Kuusankosken Harmonikansoittajat esittävät yhdessä Kouvola Harmonikkojen orkesterin kanssa orkesterille sovitettua kesäistä harmonikkamusiikkia juhannuksen tunnelmissa. Laulusolistina esiintyy laulukilpailuissakin menestynyt Anne Lehtonen. Kuusankosken Harmonikansoittajat ovat Suomen vanhin Harmonikkakerho, perustettu vuonna 1958. Konsertin kesto on 60 min.

Kesäistä harmonikkamusiikkia by Kuusankosken Harmonikansoittajat | Facebook

Kouvolatalon ulkonäyttämö, kesäkuu 2022:

Aino ja Noora

su 12.6. klo 15 Aino ja Noora live

Aino ja Noora ovat 18-vuotiaat kaksoset, säveltäen modernia suomipoppia, jossa on vivahteita ysärimusiikista. Heidän mukaansa tempaavan musiikin tarkoituksena on tuoda hyvää fiilistä kuuntelijoille. Duon kohderyhmänä on pääasiassa nuoriso, mutta heidän energinen musiikki ja lavaesiintyminen tempaa mukaansa myös varttuneempaa väkeä. Aino ja Noora ovat julkaisseet omaa musiikkia vuodesta 2019. Konsertin kesto 30 min. Tervetuloa!

ke 29.6. klo 18 Kouvolan Harmonikat -orkesteri ja Kuusankosken Harmonikansoittajat

Tervetuloa kesäiseen iltaan, jossa luvassa perinteistä harmonikkamusiikkia! Laulusolistina esiintyy laulukilpailuissakin menestynyt Anne Lehtonen. Orkesterit soittavat sovitettua, perinteistä harmonikkamusiikkia kesäisissä tunnelmissa kahden harmonikkaorkesterin kokoonpanolla, johon kuuluu harmonikkoja ja komppiryhmä. Kouvola Harmonikat ry on perustettu 4.1.1989, ja samanniminen harmonikkaryhmä on toiminut Kouvolassa vuodesta 1981 alkaen. Kuusankosken Harmonikansoittajat ovat Suomen vanhin Harmonikkakerho, se on perustettu vuonna 1958.

Konsertin kesto 60 min.

Kouvolan ja Kuusankosken Harmonikkaorkesterien yhteiskonsertti | Facebook

Päivitetty 13.2.2023

Sivun alkuun