Nauti kesästä kulttuurin parissa! ”Kulttuurista virkistystä” on kesätapahtumien sarja, johon voi ja saa osallistua ikääntyneen koko perhe ja lähiomaiset. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet järjestetään tapahtumatalojen, Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa.

Lisäksi toteutetaan kesässä yksi tilaisuus myös eri puolilla Kouvolaa. Tänä vuonna vuorossa on koko perheen Eloa ja Iloa -kesätapahtuma Valkealassa Hirsmäen museoalueella. Luvassa musiikki- ja kesäteatteriesityksiä, kesäkahvila ja museo avoinna.

Kesätapahtumasarja tarjoaa vaihtuvia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä.
Kuusankoskitalon gallerian sekä Poikilo-museoiden näyttelyt Kouvolatalossa ovat tapahtumatalojen aukioloaikoina samalla kertaa yleisön koettavissa!

Sateen sattuessa tilaisuudet pyritään järjestämään sisätiloissa.

Kuusankoskitalon ulkonäyttämö – kesäkuu:

Ke 5.6. klo 17.00 Puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit, ”Kesä alkaa” -konsertin kesto 45 min.

Orkesterissa 12 soittajaa, perinteistä puhallinmusiikkia. Kesto 60 min.

Ke 5.6. klo 18.00 Sinikka Vainio ja Azul Flamenco tanssiryhmä, esitys Olé Flamencoa Olé! 45 min.

Flamencotanssin harrastajat Kuusankoskelta, Kouvolasta sekä Kotkasta.

Ke 5.6. klo 19 Sielulintu laulu- ja soitinyhtye, ”Vapaa kuin taivaan lintu” konsertin kesto 45 min.

Yhtyeessä soittaa Kymenlaakson historiaan perustuvaa omaa musiikkia, jossa kuuluvat monet eri sävyt ja vaikutteet. Laulut kertovat maanläheisesti elämästä, ihmisistä, linnuista, metsistä ja Kymijoesta. Laulujen tekijöinä Jenni ja Jouni.

Esiintyjät:
Jenni Annele, laulu
Eeva Maaret laulu, haitari, kosketinsoittimet
Jouni Sjöblom laulu, kitara
Olli Kälviäinen, kosketinsoittimet
Juha Vanhatalo, kitara
Veikko Korppila, basso
Olli-Pekka Rämä, rummut

Su 9.6. klo 14.00 Tanhuseura Kasareikka –
Kesäistä kansanmusiikkia ja -tanssia

Kasareikka

Tanhuseura on toiminut vuodesta 1979. Toiminnassa mukana tanhuryhmä, pelimannit ja Karela-kuoro. Esityksessä tanssia, laulua ja soittoa. Kesto 60 min.

Su 9.6. klo 15 Pop-orkesteri

Pop-orkesteri on kouvolalainen poppoo, joka soittaa meheviä suomipopin ja meneviä suomi-rockin helmiä. Pääroolissa soivat kitarat ja äänilaulut. Orkesteri esittää myös omia biisejä. Pop-orkesterin musiikin parissa viihtyy varmasti ja pääsee rallattelemaan tuttuja kertsejä Yöstä Virve Vicky Rostin kautta Lauri Tähkään ja J. Karjalaiseen. Pop-orkesterissa soittavat:

Eeva Sjöblom laulu, kitara, kosketinsoittimet
Jouni Sjöblom laulu, kitara
Juha Vanhatalo laulu, kitara
Olli Kälviäinen kosketinsoittimet
Veikko Korppila laulu, basso
Olli-Pekka Rämä rummut

Ke 19.6. klo 17 Ilmi Veera, konsertin kesto 45 min.

Lappajärveläislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt laulaja ja lauluntekijä. Indie-folkista ammentava debyyttialbumi julkaistu 2022. Ilmi Veeran lauluissa pohditaan ihmisyyttä. Tarinoissa liikutaan kaipuun, kivun ja muutoksen teemojen äärellä. Kauniiden ja orgaanisten sovitusten myötä syntyy lohtua huokuva kokonaisuus, jonka äärellä voi hetken levähtää. Toinen albumi julkaistaan 2025.
Ilmi Veera -verkkosivu

Ke 19.6. klo 18 MELIS, konsertin kesto 30 min.

Lisätietoja tulossa kuvan Melis Hakkarainen on tuore lauluntekijä ja viulisti. Ensimmäinen single-levy ”Mitään järkee” julkaistu 2022, toinen ”Daiquiri” 2023, nousi Spotifyn Iskelmä kuuluu kaikille -listalle koko kesäksi. MELISin musiikki on laulultaan vahvaa suomenkielistä poppia. Sanoituksissa käsitellään niin muutosta kuin rakkautta oma polkuaan hakien. Kolmas single ”Kanjoni” julkaistaan 2024.kera.

Ke 19.6. klo 19 Kuusankosken Harmonikansoittajat Kevyesti kesäillassa, konsertin kesto 60 min.

Kuusankosken Harmonikansoittajat on Suomen vanhin rekisteröity suomenkielinen Harmonikka -orkesteri. Ryhmä soittaa harmonikkaorkesterille sovitettua kevyttä kesäistä harmonikkamusiikkia. Ryhmässä soittajia 17.

Kouvolatalon ulkonäyttämö – kesäkuu:

Ke 12.6. klo 18 Väinö Honkanen trubaduuri, konsertin kesto 60 min.

Väinö Honkanen on helsinkiläinen artistintynkä, jonka persoonallisessa suomirockissa yhdistyvät vaikutteet niin rock`n rollista, iskelmästä kuin bluesistakin. Honkanen tunnetaan soolourastaan, myös Väinö Honkanen ja Valtio- sekä The Seatbelts -yhtyeiden laulajana. Trubaruurikeikoillaan Honkanen esittää laajasti omaa tuotantoaan sekä mm. The Beatlesin, J. Karjalaisen ja Agentsin musiikkia. FB-sivu Väinö Honkanen

Su 16.6. klo 16 The Seatbelts – The Beatlesin parhaita tuoreella otteella! Konsertin kesto 60 min.

The Seatbelts on kolmen pääkaupunkiseudulla vaikuttavan parikymppisen muusikon – Väinö Honkasen, Ada Katzin ja Onni Rajaniemen – muodostama tribuuttiyhtye. Bändin repertuaari koostuu The Beatlesin tuotannon kaikkien aikakausien helmistä, joita se tarjoilee yleisölleen poikkeuksellisella antaumuksella, herkkyydellä, kekseliäisyydellä ja tiukalla trio-energialla. Vuonna 2023 The Seatbelts voitti Helsinki Beatles Weekendin bändikilpailun ja valloitti kyseisen festivaalin päälavan toukokuussa. Sittemmin yhtye on keikkaillut ahkerasti ympäri eteläistä Suomea ja tanssittanut kaikenikäisiä yleisöjä. The Seatbelts on enemmän kuin pystyyn kuivunut coverbändi – The Seatbelts on live-elämys ja sähköinen silta sukupolvien välillä

Kuusankoskitalon ulkonäyttämö – elokuu

Te 6.8. klo 19.00 Puhallinorkesteri Fantasia

Fantasia

Orkesteri esiintyy 15 soittajan vahvuudella, solistina Iina Syrjänen, laulunjohtaja Timo Hietanen. Orkesteri soittaa kevyttä viihteellistä Big Band -tyylistä musiikkia.

Ke 14.8. klo 18.00 Tanssin iloa, esityksen kesto 30 min.

Cougars

Kouvolalainen tanssiryhmä, jolla on eri tyylilajien tansseja.
FB-sivu Cougars.


Ke 14.8. klo 19 Kuusankosken Puhallinorkesteri ”Kesätunnelmissa, elokuun iltapuhallus”, konsertin kesto 45 min.

Orkesteri soittaa elokuiseen kesäiltaan sopivaa kevyttä musiikkia laadukkaalla orkesterikokoonpanolla, tunnettuja sävelmiä Suomesta ja maailmalta. Orkesteri toimii Kuusankoskella ja uudet soittajat ovat tervetulleita harjoituksiin mukaan.

Ke 14.8. klo 20 Laulu- ja soitinyhtye Hämärä päivää, ”Hämärää toimintaa hämäristä lähtökohdista”. Konsertin kesto 45 min

Alternative garagerockband, jossa vaikuttaa: Lama (Matti Kalevi Pasi) voc & gt & all songs, Valtsu (Jukka Valtonen) bass & backcoc, Jake (Jari Kullberg) drums.

Päivitetty 10.5.2024

Sivun alkuun