Kouvolan kaupungin uimaopettajat huolehtivat ensisijaisesti alakoululaisten uimaopetuksesta. Kesäaikana uimaopetuksesta vastaavat kouvolalaiset vesiliikuntaseurat ja yksityiset palvelun tuottajat. Sylilapsille on talvikaudella vauva- ja naperouintia. Aikuisille järjestetään ohjattua vesiliikuntaa.

Esiopetusryhmien ja koulujen uimaopetus

Kouvolan kaupungin uimaopettajat toteuttavat koulujen ja esiopetusryhmien uimaopetuksen koulujen työpäivinä koko lukuvuoden ajan. Opetushalleina toimivat kaikki kaupungin uimahallit. Opetushallina toimii aina pääsääntöisesti lähinnä sijaitseva uimahalli.

Kouvolan kaupungin uimaopettajat huolehtivat ensisijaisesti koulutoimen uimaopetuksesta. Koulutoimen uimaopetus on osa Opetushallituksen valtakunnallista opetussuunnitelmaa.


Lasten yleinen uimaopetus Kouvolassa

Syys- ja kevätkaudella iltapäivä- ja iltauimakouluja sekä kesäuimakouluja Kouvolassa järjestävät:

Tutustu linkkien kautta eri toimijoiden uimakoulutarjontaan ja kysy heiltä lisätietoja uimakoulujen alkamisajankohdista, taitotasovaatimuksista ja hinnoista.


Koulutoimen ja päiväkotien uimaopetus

Uimaopetus on yhtenäinen osa Opetushallituksen valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja sen asettamia tavoitteita. Uimataidon (Pohjoismainen 200 m uimataidon määritelmä) tulisi olla mahdollisimman monen hyvän (8) tason perusopetuksen päättävän kansalaistaito ja viimeistään 4. vuosiluokalla hyvän (8) tason oppilas pystyy uimaan monipuolisesti uintisyvyisessä vedessä eli uimahalliolosuhteissa isossa altaassa.

Uimaopetuksessa pyritään monipuolisuuteen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton asettamia tavoitteita toteuttaen: uinnin perustekniikoiden sekä jatkouintitekniikoiden peruslajien (krooli, selkäkrooli, perhosuinti ja rintauinti) lisäksi tunneilla harjoitellaan pituus- ja syvyyssukellusta, reunahyppyjä ja vesipelastustaitoja niin pienessä kuin isossakin uima-altaassa.

Kuluttajaviraston ohjeet vuodelta 2002, Opetushallituksen ohjeet vuodelta 2007 ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton suositukset vuodelta 2008 toimivat uimaopetuksemme toiminnan turvallisuuden raameina.

Vauva- ja naperouinti

Kouvolan kaupungin vauva- ja naperouinti järjestetään ulkoisena toimintana. Vauva- ja naperouinteja järjestetään tällä hetkellä ainoastaan Inkeroisten uimahallilla. Tarkemmat tiedot vauva- ja naperouinneista löydät Kouvolan Uimareiden- sekä Pärskyn-sivuilta.

Päivitetty 15.8.2023

Sivun alkuun