Kouvolan kaupungin liikuntamaskotti Kääkki on koonnut lapsille ja lapsiperheille kaikenlaista kivaa ja liikunnallista puuhaa!

Kääk, mitkä vinkkikortit!

Kääkin vinkkikortteihin on koottu helposti toteutettavia vinkkejä liikkumisesta, levosta ja ravinnosta. Kuvitetuissa vinkkikorteissa seikkailee Kääkki, joka houkuttaa ja innostaa terveellisiin elämäntapoihin. Korteista löytyy yhteisten tekemisten lisäksi myös tietoiskuja huoltajille ja linkkejä yhteistyötahojen sivuille, joilta löytyy lisää vinkkejä.

Liikkukaa ja pitäkää hauskaa yhdessä, huomioikaa levon ja ruokailutottumusten merkitys päivittäisissä arjen tilanteissa. Kääkin vinkit ja linkit arjen puuhailuihin kotona ja ulkona.

Kouvolan liikuntamaskotti Kääkki

Kääk, mitä puuhattais tai leikittäis!

Kiikaroikaa omasta pihasta tai lähiympäristöstä erilaisia puuhastelu mahdollisuuksia. Löytyiskö samoja puuhastelupaikkoja, joita Kääkki on kiikaroinut: paikka keppariradalle tai seikkailureitille, entäs kiipeily- tai temppuilupaikka, saisitteko saippuakuplia ilmaan?

Leikkisittekö samoja leikkejä, joista Kääkki tykkää: hippa- ja piiloleikkejä, entäs hyppynaruilla hyppelyä ja kinkkausta, löytyiskö keinu tai liukumäki?

Keksikää erilaisia heittelypaikkoja kotona ja ulkona. Löytyiskö vanha sateenvarjo tai ämpäreitä? Kääkki on tehnyt itse palloja muovipusseista, joiden sisään hän on pyöritellyt pallon mainoslehtisistä. Kokeilkaahan, onnistuisko omien pallojen tekeminen? Keksikää erilaisia maaleja, joihin voi potkia palloja. Löytyiskö ämpäreitä tai pahvilaatikoita? Kääkin vinkit puuhasteluihin, leikkeihin ja peleihin.

Kääkin bongausvinkit!

Kääk, mikä liikkumispaikka!

Kääkki kierteli Kouvolan keskustassa ja bongaili sieltä mielenkiintoisia liikkumispaikkoja: uimahallin, luontopolun, frisbeegolf-radan, skeittipuiston, pesäpallokentän, jäähallin, yleisurheilukentän, leikkipuiston, portaat ja hyppyrimäet. Käykää yhdessä bongailemassa ja liikkumassa kaikissa samoissa paikoissa kuin Kääkki tai mielenkiintoisimmissa. Voitte bongailla vastaavia paikkoja myös oman kotinne lähiympäristöstä. Liikkumispaikkojen bongauskuvat.

Kääk, mikä paikka ja rakennus!

Kääkki kierteli Kouvolan keskustassa ja bongaili sieltä mielenkiintoisia paikkoja ja rakennuksia. Valitkaa sopiva lähtöpaikka ja tehkää kaupunkiretki kävellen tai pyöräillen ja käykää bongailemassa kaikki samat paikat ja rakennukset kuin Kääkki tai mielenkiintoisimmat. Paikkojen ja rakennusten bongauskuvat.

Kääk, mikä kulkuväline!

Kääkki on bongaillut erilaisia kulkuneuvoja mm. takseja, busseja, pyöriä, rekkoja, junia. Bongailkaa samoja ja saman värisiä, bongailkaa myös muita ja eri värisiä kulkuneuvoja. Mitä ja minkä värisiä mahtaakaan löytyä? Kulkuvälineiden bongauskuvat.

Päivitetty 17.12.2020