Klo 9.00 Villi-Rilli seikkailee kirjastoautolla

Villi-Rilli päättää viettää päivän Kuninkaana kirjastoautossa. Mitä Villi-Rilli mahtaakaan tehdä Kuninkaan päivänään. Ja mihin hän oikein on menossa? Katso video, niin näet millaisen jännän päivän Villi-Rilli on itselleen järjestänyt.

Klo 9.15 Uusi kirjastoauto Tesaurus on valmis!

Kirjastoauto kiertää päivisin kouluilla ja päiväkodeilla. Iltaisin se palvelee kouvolalaisia tuoden kirjastopalvelut lähemmäksi asukkaita. Auto onkin keskeinen lasten ja nuorten monipuolisen lukemisen edistäjä. Henkilönostin mahdollistaa pyörätuolilla pääsyyn suureen osaan kirjastoautoa. Kirjastoauton nimestä järjestetyssä kilpailussa päätöksen tekivät Jokelan, Korian, Napan ja Niinistön koulujen oppilaat.

Klo 09.30–9.50 Aamunavaus -jumppa

Tervetuloa avaamaan aamu yhdessä liikuntapalveluiden Johannan ja Suvin kanssa! Luvassa kehoa herättelevä hyvän mielen liikunnallinen hetki.

Klo 10.00 Kimolan kanavalla

Kimolan kanavan kesäkausi aukeaa 7.5.2021. Haastateltavana kaupungin yhdyskuntatekniikan kunnossapitoinsinööri, kanavapäällikkö Santeri Salonen ja Kuusankosken veneilyseuran Mika Lyytikäinen, haastattelijana kaupungin kehitysjohtaja Petteri Portaankorva.

Klo 10.30 Alvar Aalto-viikko Kouvolassa

Kouvola toimii elokuussa 2021 kansainvälisen Alvar Aalto -kaupunkien verkoston puheenjohtajana ja Alvar Aalto -viikko on verkostoyhteistyön päätapahtuma. Tapahtumaviikko järjestetään 14.-22.8. yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten tapahtumajärjestäjien kesken. Haastateltavana Alvar Aalto-säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh, haastattelijana Veli-Matti Karén.

Klo 10.45 Monimuotoinen luonto lähellä

Miten kaupunki tukee kaupunkilaisten luontokokemusta reittien ja viherrakentamisen avulla? Miten asukkaat voivat nauttia Kouvolan monipuolisesta luonnosta kestävästi. Miten kaupunkilaiset voivat edesauttaa luonnon monimuotoisuuden säilymistä omalla toiminnallaan? Kouvolan upeasta luonnosta ja luontokohteista keskustelemassa Kaisa Niilo-Rämä ja Timo Martikainen, haastattelijana Veli-Matti Karén.

Klo 13–14 Kirjailijavieraana Mari Mörö

Kirjailijavieraana verkkotapahtumassa Mari Mörö. Luvassa virtuaalikävely Marin kotipuutarhassa kasvitarinoilla ja vinkeillä höystettyinä. Verkkotapahtumaan pääset osallistumaan Teams-sovelluksella.

Klo 14 Poikilossa Eeva-Liisa Puhakan näyttely “Täällä tuuli saa puhaltaa”

Ruotilan kylästä kotoisin oleva Eeva-Liisa Puhakka valittiin Kouvolan kuvataiteilijaksi vuosille 2020–2022. Palkintoon sisältyy näyttelyn järjestäminen Kouvolan taidemuseo Poikilossa. Näyttely on avoinna 17.6. – 5.9.2021. Esillä on muun muassa liikkuvia veistoksia, videoteoksia sekä ääni- ja hajuteoksia. Haastateltavana taiteilija Eeva-Liisa Puhakka, haastattelijana Veli-Matti Karén.

Klo 14.30 Kartanoiden Kouvola virtuaaliopastus

Tiesitkö, että Kouvolan alueella on 22 kartanoa, joista osan historia ulottuu aina 1600-luvulle asti? Kaupunginmuseo Poikilon Kartanoiden Kouvola-näyttelyyn on koottu mielenkiintoinen ja runsas kattaus alueen kartanohistoriaa. Tervetuloa mukaan museopedagogi Irja Ahtovirran opastetulle virtuaalikierrokselle!

https://youtu.be/CpW0G_FiHKc

Päivitetty 20.1.2022

Sivun alkuun