Liikuntaneuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän, joille liikunnan aloittaminen tai saaminen säännöllisesti arkeen kuuluvaksi on haasteellista sekä niille, joilla terveydelliset syyt rajoittavat liikkumista. Lapsille ja nuorille sekä aikuisille ja ikääntyneille on Kouvolassa omat vastaanotot.

Lasten ja nuorten liikuntaneuvonta

Lasten ja nuorten liikuntaneuvojalle pääset joko itse ajan varaamalla tai LIIKUN-lähetteellä terveydenhuollon ammattilaisen kautta.

• Maksutonta neuvontaa ja tukea hyvinvoinnin edistämiseksi perheille
• Ideoita perheen aktiiviseen arkeen
• Tukea ja neuvoja vähän liikkuville lapsille ja nuorille
• Vinkkejä mielekkään liikuntaharrastuksen tai lajin löytymiseen

Ota rohkeasti yhteyttä puh. 020 615 6374

Lasten ja nuorten liikuntaneuvonnasta ohjaus myös nuorten kuntosaliryhmään, joka on suunnattu 12-18 -vuotiaille liikuntaneuvonnan asiakkaille.

Aikuisten ja ikääntyneiden liikuntaneuvonta

Aikuisten ja ikääntyneiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Aikuisille suunnatusta liikuntaneuvonnasta saat konkreettisia vinkkejä sopivan liikuntamuodon sekä lajin löytymiseksi sekä tukea liikkumisen aikatauluttamiseen. Yhdessä etsitään ratkaisua esimerkiksi siihen, miksi liikkumisen innostus lopahtaa kerta toisensa jälkeen. Liikuntaneuvoja tukee sinua elämäntapojen muuttamisessa ja auttaa laatimaan tavoitteita, jotka ovat järkeviä ja mahdollisia toteuttaa. Neuvonta on yksilöllistä ja muokkautuu omien tarpeidesi mukaan.

Ikääntyneiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille kuntalaisille toimintakyvyn parantamiseen ja ylläpitämiseen.

Vastaanotto tapahtuu Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamossa Valtarissa (Kouvolankatu 15). Ajanvaraus: p. 020 615 7625

Liikuntaneuvonta terveysasemilla (Elimäki ja Keltakangas)

Liikuntaneuvojan vastaanotolle pääsee Elimäen ja Keltakankaan terveysasemilla.

Terveysasemilla tapahtuva liikuntaneuvonta on tarkoitettu lähipalveluksi kaikenikäisille lähialueiden asukkaille. Terveysasemilla tapahtuvaan liikuntaneuvontaan tullaan joko lääkärin, hoitajan tai fysioterapeutin tekemän ajanvarauksen kautta tai asiakas voi itse varata ajan numerosta 020 615 8248.

Liikuntaneuvontaa on vuoroviikoin Elimäellä ja Keltakankaalla. Elimäellä on parilliset viikot ja Keltakankaalla parittomat. Liikuntaneuvontaa terveysasemilla on keskiviikkoisin.

Liikuntaneuvojat: Eila Vanhala, Heidi Haapiainen ja Johanna Partanen

Päivitetty 9.7.2020