Liikutko terveytesi kannalta liian vähän? Mietityttääkö sinua oma tai perheen terveydentilanne? Pohditko, mikä voisi olla sinulle mieluinen liikuntamuoto? Jos vastasit kyllä, liikuntaneuvonta on juuri sinua varten!

Liikuntaneuvonnasta saat tukea niin pieniin kuin suuriin elämäntapamuutoksiin, joissa tavoitteena on liikunnan lisääminen terveyden kannalta riittävälle tasolle. Neuvonnassa huomioidaan myös unen ja ravitsemuksen merkitys kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Minkä muutoksen sinä haluaisit tehdä? Muutetaan toive tavoitteeksi ja laaditaan suunnitelma siihen pääsemiseksi.

Kouvolassa lapsille, perheille ja nuorille sekä työikäisille ja ikääntyneille on omat vastaanotot. Maksuttomaan liikuntaneuvontaan voi ohjautua sote-ammattilaisen kautta tai varaamalla ajan itse. Neuvontaprosessin kesto noin 2-12 kuukautta. Huom! Tulethan liikuntaneuvonnan vastaanotolle vain terveenä.

Lapset ja perheet

Sisältyykö arkeen riittävästi liikettä vai viekö ruutuaika suurimman ojan ajasta? Lasten ja perheiden liikuntaneuvonnasta saat tukea ja neuvontaa sekä ideoita, millä tapaa perheen arjesta saisi aktiivisempaa. Neuvonnassa voidaan tutustua yhdessä erilaisiin liikuntamuotoihin tai etsiä lapselle mielekäs harrastus. Lisäksi neuvonnassa voidaan suunnitella yhdessä liikuntaohjelma tai laatia esimerkiksi ruutuaikasopimus. Saatavilla on myös tietoa unen ja ravitsemuksen merkityksestä lapsen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ota rohkeasti yhteyttä lasten ja perheiden liikuntaneuvojaan p. 020 615 6374 tai heidi.salokivi(at)kouvola.fi

Lasten liikuntaneuvonnan vastaanotto Valkealatalolla ja Urheilupuiston uimahallilla. Seurantakäyntejä toteutetaan eri liikuntapaikoissa.

Äitiysliikuntaa

Liikuntaneuvoja järjestää kaksi maksutonta ja samansisältöistä äitiysliikuntakertaa alle 1-vuotiaiden lasten äideille. Ilmoittautuminen 30.11. mennessä:

  • ma 4.12. klo 12.15–13.30, Kouvolatalon tanssisali
  • ti 12.12. klo 10.15–11.30, Valkealatalon painisali

Tunneille voi osallistua yksin tai yhdessä vauvan kanssa. Tarkemman ohjeistuksen saa ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla.

Synnytyksestä palautuminen on aina yksilöllistä ja tämä huomioidaan ohjauksissa. Ohjaukset sisältävät liikkeitä lantionpohjan ja syvän tuen aktivointiin, sekä rentouttamiseen liittyen. Lisäksi tunneilla käydään läpi sopivia lihaskunto- ja kehonhuoltoliikkeitä, sekä keskustellaan palautumisesta. Lisätietoja Heidi Salokivi, p. 0404884374, heidi.salokivi@kouvola.fi

Huom! Vuonna 2024 käynnistyy kuuden kerran äitiysliikuntaryhmä. Tarkemmat tiedot ryhmästä päivitetään sivulle 8.12. mennessä.

Nuoret

Haluaisitko lisätä arkeesi liikettä, olle energisempi päivän aikana tai löytää mieleisen liikuntaharrastuksen? Nuorten liikuntaneuvonnasta saat tukea ja vinkkejä aktiivisempaan arkeen. Neuvonnassa huomioidaan myös unen ja ravitsemuksen merkitys arjessa jaksamisen kannalta. Lisäksi neuvonnassa tutustutaan eri liikuntamuotoihin ja suunnitellaan liikuntaohjelma, joka tukee sinua omissa tavoitteissasi liikunnallisemman elämäntavan suhteen. Nuorten liikuntaneuvonnassa voidaan tutustua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun turvallisesti. Neuvonta on yksilöllistä ja muokkautuu sinun tarpeiden mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä p. 020 615 6374 tai heidi.salokivi(at)kouvola.fi

Nuorten liikuntaneuvonnan vastaanotto Valkealatalolla ja Urheilupuiston uimahallilla. Seurantakäyntejä toteutetaan eri liikuntapaikoissa.

Nuorten liikuntaneuvonnasta voi ohjautua myös nuorten kuntosaliryhmään, joka on suunnattu 13-20-vuotiaille nuorille.

Työikäiset

Työikäisten liikuntaneuvonta on suunnattu 20-65-vuotialle. Liikuntaneuvonnasta saat tukea niin pieniin kuin suuriin elämäntapamuutoksiin, joissa tavoitteena on liikunnan lisääminen terveyden kannalta riittävälle tasolle.

Mitä sinä haluaisit muuttaa? Ota yhteyttä, muutetaan toive tavoitteeksi ja laaditaan suunnitelma siihen pääsemiseksi. Työikäisten liikuntaneuvoja p. 020 615 8248 tai johanna.partanen(at)kouvola.fi

Työikäisten liikuntaneuvonnan vastaanotto Valkealatalolla ja Kouvolan pääkirjastolla.

Tyypin 2 diabetes riskitesti. Jos saat testistä 12 pistettä tai enemmän, ota yhteyttä liikuntaneuvojaan!

Ikääntyneet

Ikääntyneiden liikuntaneuvonta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille terveytensä kannalta liian vähän liikkuville. Neuvonta on tarkoitettu toimintakyvyn parantamiseen ja ylläpitämiseen. Asiakkaan kanssa laaditaan yhdessä suunnitelma mikä tukee arkiliikkumista, kotivoimistelua sekä ulkoilua.

Ota rohkeasti yhteyttä p. 020 615 4234 tai henna.vanhanen(at)kouvola.fi

Ikääntyneiden liikuntaneuvonnan vastaanotto Porukkatalolla.

Päivitetty 4.12.2023

Sivun alkuun