Kouvolaan on toteutettu erilaisia katutaideteoksia, jotka sijaitsevat pääasiassa ydinkeskustassa. Niitä ovat toteuttaneet niin ammatti- kuin harrastajataiteilijatkin niin kaupungin kuin yksityisten tahojen tilaamina.

Katutaideteokset voidaan jakaa muraaleihin, taidepömpeleihin ja muihin kohteisiin. Muraaleja on maalattu sekä rakennusten että alikulkutunneleiden seiniin. Taidepömpelit on taas toteutettu sähkönjakokaappeihin, puistomuuntamoihin ja muihin infraverkostoihin liittyviin pieniin kaappeihin. Kohteisiin pääset parhaiten tutustumaan Kouvolan katutaidekartan avulla. Siinä on esitetty myös poistetut kohteet. Taidepömpelit Kouvola -FaceBook -sivustolla löytyy myös hyvin tietoa teoksista ja niiden tekijöistä.

Sähkökaappiin maalattua taidetta
Riina Eklundin taideteos

Jos olet kiinnostunut katutaiteen tekemisestä, niin Lehtomäen vapaan maalaamisen seinä ”katutaidekontti” on hyvä paikka kokeilla taitojaan. Toinen katutaidekontti on tulossa syksyllä 2023 osana osallistavaa budjetointia. Voit myös osallistua vuosittaiseen Taidepömpelit teoshakuun, joka on avoinna keväisin huhti-toukokuussa.

Katutaidekontti, johon maalattu värikästä taidetta

Päivitetty 5.9.2023

Sivun alkuun