Tulossa musiikintäytteinen kevät! Talvivalkeat tarjoaa elämyksiä kulttuurinälkään alkaen maaliskuussa 2023. Pääset nauttimaan monipuolisesta musiikista Kuusankoskitalossa, Kouvolan kaupungintalossa, Kouvolatalossa sekä kaupungin YouTube kanavalla. Talvivalkeiden konserttien liput tulevat myyntiin tammikuun alussa.

Gösta Sundqvistin parhaat

Tiistai 7.3.2023 klo 19 Kuusankoskitalo

Liput 10 €/kpl. Osta lippu: Gösta Sundqvistin parhaat

Talvivalkeat käynnistetään Gösta Sundqvistin lauluilla, joita tulkitsevat Lumos-jousikvartetti solisteinaan näyttelijä-laulajat Minja Koski ja Mikael Saari.

Minja Koski, Mikael Saari & Lumos-kvartetti esittävät sanataituri Gösta Sundqvistin tarkkanäköisiä lauluja. Leevi and the Leavingsin rakastettua tuotantoa kuullaan sovitettuna jousikvartetille, kahdelle laululle ja kitaralle. Konsertissa kuullaan muun muassa kappaleet Rin tin tin, Muotitietoinen, Amalia ja monta muuta iki-ihanaa klassikkoa.

Minja Koski on laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä, joka julkaisee omaa musiikkiaan artistinimellä M. M on lunastanut viime vuosina paikkansa kotimaisen pop-musiikin kiinnostavimpien artistien joukossa. Koski on vieraillut laulajana useissa projekteissa ja säveltänyt musiikkia myös teatterin tarpeisiin.

Mikael Saari on muusikko ja näyttelijä, joka nousi suuremman yleisön tietoisuuteen Uuden Musiikin Kilpailu -ohjelman kautta, jossa hän kilpaili itse kirjoittamallaan kappaleella On It Goes. Kyseinen kappale löytyy Saaren The Grand Letdown -debyyttialbumilta, joka ilmestyi keväällä 2016. Saari toimii aktiivisesti musiikin ja teatterin parissa.

Lumos-kvartetti on jousien mahdollisuuksia esittelevä ystävien muodostama jousikvartetti. Yhtyeen monipuolinen ohjelmisto koostuu Niklas Hagmarkin taidokkaista ja persoonallisista sovituksista. Lumosta on kuultu nimekkäiden artistien riveissä ja levyillä, mm. Saimaa, Ellips, Pepe Willberg, Pyhimys, Laura Närhi. Lumoksessa soittavat Annukka Nevalainen-Lius, Sirkku Hilanko, Anette Grevberg ja ja Niklas Hagmark.

Kun ilta tummentuu – Angelika Klas, Hannu Lehtonen, Seppo Hovi

Sunnuntai 19.3.2023 klo 14 Kouvolan kaupungintalo

Liput 10 €/kpl. Osta lippu: Kun ilta tummentuu

Angelika Klas tunnetaan erityisen monipuolisena taiteilijana. Lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazzollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti- ja näyttämömusiikkia.

Hurmaavaääninen, suurten tunteiden tulkki, Hannu Lehtonen on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin. Konserttilavojen suosikkibaritonin monipuolisesta ohjelmistosta jokainen kuulija löytää itselleen ne rakkaimmat sävelmät: koskettavista laulelmista tulisiin latinalaisrytmeihin ja viihdemusiikin helmiin.

Koko kansan rakastama pianotaiteilija ja tarinankertoja Seppo Hovi johdattaa tarinoillaan yleisön läpi musiikin kultaisten vuosikymmenien rakastetuimpien laulujen pariin.

Konsertissa kaikuvat iskelmät ja laulelmat, kotimainen kupletti ja ranskalainen chanson, oopperan ja operetin helmet ja suomalaisten rakkaat laulut Merikannosta Malmsteniin ja Junnuun.

Kultainen saksofoni soi ja iltaan tuo kuuman tunnelmansa myös argentiinantango. Ja lauluja taustoivat tarinat vievät meidät muistojen poluille.

Sota-ajan valssi Ilta skanssissa, josta illan otsikkokin on poimittu, muistuttaa meille, että kovista paikoista on ennenkin selvitty.

Haaveet kaatuu – Mies, tarinat ja kitara

Lauantaina 1.4.2023 klo 19 Kuusankoskitalo

Liput 10 €/kpl. Osta lippu: Jore Marjaranta

Jore Marjaranta aloitti soolouransa vuonna 2000 ja on julkaissut 7 albumia. Hänellä on paljon tunnettuja lauluja mm. ”Haaveet kaatuu” elokuvasta Pahat Pojat, ”Miten pelko lähtee” elokuvasta Minä ja Morrison, ”Niin kaunis on Helsinki nyt”, ”Tiedän rakkaus elää”, ”Tavallista elämää”, ”Kävelet tähtiin päin”, ”Huomaan vain sinut”. Uusimman laulun ”Mikset sä jäänyt” Jore julkaisi lokakuussa 2021.

Jore tuli tunnetuksi jo 90-luvun alussa Leningrad Cowboys yhtyeen jäsenenä kiertäen maailmaa ja esiintyen mm. 1994 MTV Video Music Awards -palkintogaalassa New Yorkissa ja Senaatintorilla Helsingissä Puna-armeijan kuoron kanssa vuonna 1993.

Vuonna 2021 huhtikuussa tuli kuluneeksi 40 vuotta Joren ensimmäisen bändin, The Clap, albumijulkaisu-keikasta Helsingin legendaarisella Tavastia Klubilla. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Albert Järvinen Band ja Guitar Slingers.

Haaveet kaatuu 20-vuotta -kiertue
Vuonna 2022 tuli kuluneeksi 20 vuotta Joren tunnetuimman laulun, ”Haaveet kaatuu”, julkaisusta.
Laulu on tunnusmusiikkia elokuvasta Pahat Pojat, joka on 2000-luvun toiseksi katsotuin elokuva ja sen on nähnyt 614 628 katsojaa.

Konsertissa Jore esiintyy yksin akustisen kitaransa kanssa kertoen tarinoita uransa varrelta ja avaa laulujensa sisältöä. Kuulemme Joren omien laulujen lisäksi myös Leningrad Cowboys, Guitar Slingers sekä Albert Järvinen Band musiikkia. Syksyllä 2022 Jore oli myös mukana Elämäni biisi-ohjelman esiintyjäkaartissa.

Suomi – Ukraina -pianokonsertti,

Iana Lang ja Johanna Hasu

Sunnuntaina 2.4.2023 klo 14 Kouvolatalo

Liput 10 €/kpl. Osta lippu: Suomi – Ukraina -pianokonsertti

Iana Lang on suomalais-ukrainalainen pianisti, joka on syntynyt vuonna 1990 Kiovassa. Hän aloitti pianonsoiton 8-vuotiaana Ukrainassa ja jatkoi musiikkiopintojaan aina pianonsoiton opettajan pätevyyteen saakka. Lang muutti Suomeen vuonna 2011 ja viiden vuoden tauon jälkeen hän päätti uudelleen jatkaa pianonsoiton opiskelua. Lang pääsi opiskelemaan Lahden konservatorioon Tarmo Järvilehdon oppilaaksi vuonna 2014. Samana syksynä hän osallistui Sally Westerdahl-pianokilpailuun, jossa sijoittui kolmanneksi yli 16-vuotiaiden sarjassa. Lang on työskennellyt pianosoitonopettajana Pohjois-Kymen musiikkiopistossa vuodesta 2015. Saman aikaan hän on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa instrumenttipedagogiksi pääaineenaan piano. Langin opettaja ammattikorkeakoulussa on ollut Heini Kärkkäinen ja Lang valmistui kesäkuussa 2022. Saman aikaan vuodesta 2019 hän opiskeli valokuvaajaksi.

Johanna Hasu on kouvolalainen filosofian tohtori, pianonsoiton opettaja ja kirjailija. Hän aloitti soitonopiskelun Pohjois-Kymen musiikkiopistossa viisivuotiaana. Nykyisin hän toimii opistossa pianonsoiton lehtorina. Hasu on toiminut pääasiassa kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa, mutta on viime aikoina esiintynyt myös soolo-ohjelmistolla. Hän esiintyy myös laulajana runoja ja musiikkia yhdistävissä konserteissa. Johanna Hasu suunnittelee pitävänsä oman pianoresitaalin vuoden päästä 50-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.
Keväällä 2023 Johanna Hasulta julkaistaan romaani Ei hyvä hylätyn, jonka rakenne seuraa Toivo Kuulan Eino Leinon runoon säveltämää laulua Tuijotin tulehen kauan. Suunnitteilla on konsertti, jossa esitetään kirjaan liittyviä sävellyksiä. Kirjoitusprosessin aikana Hasu on perehtynyt Toivo Kuulan elämään ja Kuulan sävellyksiä kuullaan myös huhtikuun konsertissa. Hasu toimii myös kustantajana Myllykoskella kotipaikkaansa pitävässä Reuna Publishing House Oy:ssä.


Kouvolatalo

Varuskuntakatu 11
45100 Kouvola

Kuusankoskitalo

Kymenlaaksonkatu 1
45700 Kuusankoski

Kuusankoskitalon lipunmyyntipiste

Avoinna:

Ma ja  Pe klo 12-16
Ke 12-18

Puh. 020 615 4058

Lipunmyyntipisteessämme käyvät maksuvälineinä: 

  • Käteinen raha
  • Pankki-, luotto- ja Visa Electron kortit
  • Smartum-setelit
  • Tyky-setelit
  • e-Passi

Lisätietoja:

Helena Jetsu, kulttuurituottaja, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7420, helena.jetsu(at)kouvola.fi

Päivitetty 23.1.2023

Sivun alkuun