Mummodisko käynnistää 30. Talvivalkeat Kouvolassa 16.3.2022.

Talvivalkeat tarjoaa elämyksiä kulttuurinälkään alkaen maaliskuussa 2022. Pääset nauttimaan musiikista, komediasta, runoista, taikuudesta ja tarinoista Kouvolatalossa ja Kuusankoskitalossa sekä kaupungin YouTube kanavalla.

Osa esityksistä on siirretty maalis-huhtikuulle. Ajankohtaista koronatilannetta seurataan, ja tapahtumamuutoksista tiedotetaan.

Talvivalkeiden 30. juhlavuosi käynnistetään Mummodiskon merkeissä. Mummodiskon Kouvolaan tuovat Tuija Piepponen ja Mikko Haapalainen. Tässä kahden geronomin kehittämässä menestyskonseptissa sukupolvet kohtaavat tanssilattialla, ja levylautaselta soi menneiden vuosikymmenien musiikki.

Mies miehelle -esityksessä Timo Lavikainen ja Pasi Karppi, Suomen Smith & Jones, tekevät näyttämölle 1980-luvun kulttiklassikon, sketsiohjelman Lunta tupaan. Luvassa on keskusteluja ja nokkelaa huumoria brittisarja Alas Smith and Jonesin pohjalta.

Näin unta kesästä kerran -runokonsertissa tunnelmoidaan maaliskuun lopussa Seela Sellan lausumilla Eino Leinon runoilla ja teksteillä sekä Heikki Sarmannon ja Olli Virtaperkon suomalaisuutta tulkitsevalla musiikilla.

Taikasirkus siirtyy helmikuulta huhtikuulle. Elmo Huovilan, Matias Husgafvelin & Sirkus Bravuurin Taikasirkus ja J-P Pirisen ohjelmat toteutetaan verkkotapahtumana.

Kaunis Veera -musiikkinäytelmässä kuullaan tuttuja klassikoita. Esiintyjäkaartissa on vahvasti esillä kymenlaaksolaiset laulun ammattilaiset. Näytelmän ohjaa Anu Hälvä.

Ajankohtaista koronaohjeistusta noudatetaan tapahtumissa.

Lippuja esityksiin myydään netissä osoitteessa ticketmaster.fi.

Mummodisko

Keskiviikko 16.3.2022 klo 14 Kuusankoskitalo

Liput 22,50 euroa, Ticketmasterin lippukaupasta.
Esityksen kesto 1,5 h

Täältä tulee Mummodisko!

Tässä kahden geronomin kehittämässä menestyskonseptissa sukupolvet kohtaavat tanssilattialla. Levylautaselta soi menneiden vuosikymmenien musiikki, mutta vinyyleillä on jotain aivan muuta kuin ainaisia ikivihreitä, valssia tai humppaa.

Mikko Haapalainen a.k.a DJ Kuk Norris hoitaa musiikin, ja MC:nä eli seremoniamestarina toimii räiskyvä Tuija Piepponen. Piepponen juontaa, jutustelee, tanssii itse ja maanittelee muitakin tanssimaan, laulaa välillä mukana.
Mikko pyörittää levylautasella Abbaa, Bee Geesiä, twistiä ja Jussi Raittisen Metsämökin tonttua. Yleisö laulaa Piepposen kanssa ”mun mummoni muni mun mammani, mun mammani muni mun”.

Ei sen joraamisen tarvitse koskaan loppua: mummodiskossa mummot ja papat jytää! Tai kuten eräskin mummodiskoilija totesi: ”Siellä on menoa ja meininkiä” Joskus on jopa niin hauskaa, että menopelit unohtuvat. Kerrankin erään mummodiskon loputtua nurkasta löytyi hylättynä pyörätuoli ja rollaattori!

Mies Miehelle

Perjantai 18.3.2022 klo 18 Kouvolatalo

Liput 22,50 euroa, Ticketmasterin lippukaupasta.
Esityksen kesto 1h 20 minuuttia

Mies miehelle
Mies miehelle. Timo Lavikanen ja Pasi Karppi.

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi ovat Suomen Smith & Jones!

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat ensimmäistä kertaa suomeksi näyttämölle 1980-luvun kulttiklassikon. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille. On aika puhua kuin mies miehelle.

Mies miehelle -esityksessä puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista Head to head – keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982–1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille.

Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa. Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.

Alas Smith and Jones tulikin tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.

Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head -keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä. Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan kaverin kanssa häpeilemättä kissa pöydälle.

TalkBack-produktion Ltd:n, BBC:n ja Griff Rhys Jonesin luvalla kääntänyt ja koostanut Pasi Karppi.

Näin unta kesästä kerran –runokonsertti

Sunnuntai 27.3.2022 klo 15 Kuusankoskitalo

Liput 22,50 euroa, Ticketmasterin lippukaupasta.
Esityksen kesto 1,5 h

Eino Leinon kuolemattomat runot sekä Heikki Sarmannon ja Olli Virtaperkon loistavasti suomalaisuutta tulkitseva musiikki kietoutuvat esityksessä eläväksi kokonaisuudeksi, jonka luoma kihelmöivä draama ja saumattomasti polveileva tunteiden kirjo tempaavat mukaansa.

Seela Sella, runot
Pia Freud, laulu
Louna Hosia, sello
Taina-Maaria Rautasuo, piano ja laulu

Elmo Huovilan, Matias Husgafvelin & Sirkus Bravuurin Taikasirkus ja J-P Pirinen

Keskiviikkona 6.4.2022 klo 9 verkkotapahtuma Kouvolan kaupungin YouTube kanavalla

Elmo Huovila

Miltä tuntuu, kun joku käy sinun korviesi välissä ja tekee todellisia ihmeitä silmiesi alla? Voisiko 2020-luvulla taikuus viimein olla muuta kuin silinterejä ja jäniksiä? Elmo Huovila on moninkertaisesti palkittu taikuri, joka on esiintynyt ympäri Suomen yli kymmenen vuoden ajan viihdyttäen ihmisiä aina yritysjohtajista julkkiksiin ja poliitikkoihin. 

Huovila on nostanut suomalaista taikuutta maailmalle, ja tästä osoituksena on esimerkiksi nimitys maailman vanhimman taikuriyhdistyksen, ’The Society of American Magicians’, Pohjoismaiden lähettilääksi jo toistamiseen. Mielenkiintoista tästä tekee se, että tämä mies on tiettävästi yhdistyksen satavuotisen historian nuorin kutsuttu jäsen. 

Huovila tunnetaan myös Pato Areenan Taikaklubin isäntänä ja perustajana. 

Tule kokemaan, miltä oikea taikuus näyttää ja tuntuu!

Sirkus Bravuuri

Sirkus Bravuurin pyrkimyksenä on ollut aina luoda näyttäviä, erityisiä ja taidokkaita ohjelmanumeroita. Tavoitteena on esitysten kautta luoda katsojille ripaus sirkuksen magiaa ja ihmeellisyyttä. Nykyisin tarjonnasta löytyy ohjelmistoa yksittäisistä numeroista aina suurempiin kokoillan kokonaisuuksiin

Sirkus Bravuurin toiminta alkoi Kouvolassa Kuusankoskella syksyllä 1994 yksityisenä sirkuskouluna, perustajana bulgariassa syntynyt Konsta Nakov. Konstalla oli vahvat juuret ja sirkuskulttuurin perinteet venäläiseen sirkukseen ja koulu teki yhteistyötä paljon venäläisten sirkustaiteilijoiden kanssa.

Vuonna 2016 Sirkus Bravuuri teki sukupolven vaihdoksen, jolloin Konstan tytär Maria, Maru Hyytiäinen astui tirehtöörin saappaisiin. Marun pääaineet sirkuksessa ovat olleet tasapaino- ja notkeusakrobatia, vanneakrobatia, vertikaaliköysi ja jongleeraus.

Kaunis Veera –musiikkinäytelmä

Sunnuntai 24.4.2022 klo 18 Kouvolatalo

Liput 22,50 euroa, Ticketmasterin lippukaupasta.

Kaunis Veera -musiikkinäytelmä

Ammattilaulajien Kaunis Veera -musiikkinäytelmä hurmaa! 

Näytelmän ohjaa Anu Hälvä, joka myös nousee lavalle rouva Tolkan roolissa. Kaunis Veeran roolin esittää sopraano Emilia Vesalainen-Pellas. Muissa rooleissa nähdään tangokuningas Marco Lundberg, Riku Pelo, Olli Tuovinen, Anne Korpelainen ja Roope Pelo. Esiintyjäkaartissa on vahvasti esillä kymenlaaksolaiset laulun ammattilaiset. Muusikkona toimii virtuoosinen harmonikkataiteilija Samuli Jokinen. Puvustus on Seija Kiuru-Lavasteen käsialaa. 

Näytelmässä kuullaan tutut ihanat klassikot, kuten Saimaan valssi ja Kaunis Veera sekä lisäksi paljon ammattitaidolla esitettyä kaunista ja tyyliin sopivaa musiikkia. Unohtamatta tietenkään huumoria ja romantiikkaa! Kouvolatalo

Varuskuntakatu 11
45100 Kouvola

Kuusankoskitalo

Kymenlaaksonkatu 1
45700 Kuusankoski

Kuusankoskitalon lipunmyyntipiste

Avoinna:

Ma ja  Pe klo 12-16
Ke 12-18

Puh. 020 615 4058

Lipunmyyntipisteessämme käyvät maksuvälineinä: 

  • Käteinen raha
  • Pankki-, luotto- ja Visa Electron kortit
  • Smartum-setelit
  • Tyky-setelit
  • e-Passi

Lisätietoja:

Helena Jetsu, kulttuurituottaja, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7420, helena.jetsu(at)kouvola.fi

Päivitetty 11.4.2022

Sivun alkuun