Lasten liikunta -sivustolle kootaan ajankohtaisia lasten liikuntavinkkejä, lasten liikuntakerhotoimintaa, erityislasten liikuntaryhmiä ja Kääkin liikuntavinkkejä.

Syyslomaviikolla liikutaan

Syyslomaviikolla (vko 43) liikuntapalvelut järjestää liikunnallista toimintaa lapsille ja lapsiperheille Kouvolassa. Sivulta löydät tarkempia tietoja kyseisistä tapahtumista. Sivulle kootaan myös muiden toimijoiden järjestämää syyslomaohjelmaa.

Syyslomaviikon ohjelma:

Ma 25.10. klo 10.00-12.00 Sisäseikkailurata, Valkealatalo (Toikkalantie 5)
Alle 5-v. aikuisen kanssa.

Ti 26.10. klo 10.00-12. 00 Sisäseikkailurata, Korian monitoimitalo (Kyntäjäntie 9)
Alle 5-v. aikuisen kanssa.

Pe 29.10. FreeFriday!
Alle 18-vuotiaat uimaan maksutta Inkeroisten, Kuusankosken, Urheilupuiston sekä Valkealan uimahalleihin. Aukioloajat kouvola.fi/uimahallit/

LOISTAVAA!-heijastinseikkailu 22.-31.10.
LOISTAVAA!-heijastinseikkailu on suunnattu lapsille ja lapsiperheille. Rata on noin kilometrin pituinen ja se on suoritettavissa pimeällä 31.10. asti. Lähtöpaikkana Valkealan Harjunmäen laavu. Reitti myötäilee polkuja ja lopussa frisbeegolf-rataa . Lamppu mukaan!

Seikkailijoilla on mahdollisuus osallistu arvontaan, jossa palkintona on kaksi ranneketta Tykkimäki Actionparkiin. Arvontaan voi osallistua seuraavasti:

  • ota kuva reitin varrelta ja julkaise se instagramissa feed/story #valkealanheijastinseikkailu (huomioi, että tilin pitää olla julkinen)
  • vaihtoehtoisesti voit lähettää kuvan meille yksityisviestinä facebookin tai instagramin kautta

Kuvan julkaisseiden tai lähettäneiden kesken arvomme palkinnon 1.11. ja ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti. Facebook ja instagram eivät ole osallisena arvonnassa.

Kääkin luontokierros Alakylän luontopolulla 23.-31.10.
Kääkin luontokierros kuljetaan Alakylän luontopolulla. Luontokierroksen varrelta löydät koko perheelle soveltuvia kysymyksiä. Tässä vinkki koko perheen yhteiseen liikuntahetkeen luonnossa. Reitti mukailee Alakylän luontopolkua ja kysymyksiä reitin varrelta löytyy kahdeksan (8) kappaletta. Kysymykset on sijoitettu reitin esteettömälle osuudelle (laavulle asti). Vastauslomake (tulostettava) ja kysymysten oikeat vastaukset.

Syyslomaviikon yleisöluisteluvuorot
Syyslomaviikon avoimet ja maksuttomat yleisöluisteluvuorot halleittain nähtävissä syyslomaviikon yleisövuorot -sivulla.

Muiden toimijoiden järjestämää ohjelmaa syyslomaviikolla:

Kouvolan avoin varhaiskasvatus
Avoimen varhaiskasvatuksen syyslomaviikon ohjelma löytyy Kouvolan Avoin Varhaiskasvatuksen facebook-sivulta.

Nuorten Kouvola
NuortenTaloilla järjestetään nuorille monipuolista ohjelmaan syyslomaviikolla. Tuututustu toimintaan NuortenKouvola -sivuilta.

Kouvolan Taitoluistelu
POJAT JÄÄLLÄ -päivä Kuusankosken jäähallissa 23.10. Päivän aikataulu:

  • klo 9.00 kokoontuminen kahviossa
  • klo 9.15-10.00 oheiset (avoin kaikille)
  • klo 10.15-11.00 jääharjoitus (avoin kaikille)
  • klo 11.00-11.45 jääharjoitus (aiemmin luistelleet)
  • klo 12.00-13.00 avointa keskustelua poikien luistelusta

Tapahtumassa poikia ohjaa Ari-Pekka Nurmenkari. Taitoluistelun moninkertainen Suomen mestari ja olympiaedustaja valmentaa nykyisin useassa seurassa luistelijoita kaikissa jäälajeissa taitoluistelusta jääkiekkoon. Tapahtuma on maksuton. Lisätietoja Kouvolan Taitoluistelun Facebook-sivuilta.

Voimisteluleiri 7-12 vuotiaille tytöille 25.-26.10.
Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo järjestää syyslomaviikolla kaksipäiväisen 7-12 vuotiaille tytöille tarkoitetun voimisteluleirin. Ilmoittautumiset viimeistään 22.10 mennessä. Tarkemmat tiedot, hinta ja ilmoittautumislinkki Tempon facebook-sivuilla.

Pomppumaailma 27.-31.10.
Sami Hyypiä -areena (Kuusaantie 56,)
Aukioloajat: ke, to ja la klo 10-20, pe klo 10-19 (PomppuDisco klo 19-22) ja su klo 10-18.
Tapahtuma on maksullinen. Tarkemmat tiedot pomppumaailman -sivuilta.

Lapsi ja aikuinen airtackin päällä silta-asennossa.

Ulkoiluvinkkejä perheille!

Tässä muutamia vinkkejä perheen yhteisiin ulkoliikuntahetkiin kesälle.

Luontopolut

Luontopolkuja löytyy ympäri Kouvolaa. Osa poluista on helppokulkuisempia ja osa puolestaan haastavampia. Tarkemmat tiedot luontopoluista linkin takaa.

Pyöräily

Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa. Pyöräkartta löytyy linkin takaa.

Frisbeegolf

Kouvolan kaupungin alueella sijaitsee useita eritasoisia frisbeegolf-ratoja. Voit pelata taitotasosi mukaisella radalla esim. vaativassa metsämaastossa tai puistomaisella radalla kaupungin sydämessä. Tarkemmat tiedot radoista linkin takaa.

Liikuntavinkit koitoloihin

Lapsille ja vanhemmille suunnattuja videoita yhteiseen liikuntahetkeen.

Kouvolan kaupungin liikuntamaskotti Kääkki on koonnut myös erilaisia liikuntavinkkejä linkkien ja videoiden muodossa. Tutustu tarkemmin sisältöön Kääkin vinkit ja linkit -sivulla.

Päivitetty 22.10.2021