Lasten liikunta -sivustolle kootaan ajankohtaisia lasten liikuntavinkkejä, lasten liikuntakerhotoimintaa, erityislasten liikuntaryhmiä ja Kääkin liikuntavinkkejä.

Hiihtolomatekemistä perheille!

Hiihtolomaviikolla voi esimerkiksi nauttia Kouvolan ulkoliikuntamahdollisuuksista, osallistua Ulkona kuin lumiukko -kampanjaan tai vaikkapa vierailla museossa.

Laskettelu

Mielakka on aktiivinen lähirinne, joka sijaitsee reilun 2 km päässä Kouvolan keskustasta. Rinteet sopivat kaiken tasoisille laskettelijoille ja lisäksi alueelta löytyy Lastenmaa sekä Snowpark. Tutustu paremmin Mielakan toimintaan.

Lapset laskettelee Mielakassa.

Hiihto

Hiihtolatujen kunnostusta jatketaan tarpeen mukaan, sään sallimissa rajoissa. Tilannetta seurataan päivittäin. Latujen viimeisen kunnostusajankohdan voi tarkastaa kouvola.fluentprogress.fi/outdoors.

Hiihtolatu.

Luistelu

Valitettavasti Kouvolan luistelualueet suljetaan käytöltä heikentyneen jäätilanteen vuoksi. Lauhan sään seurauksena jää luistelupaikoilta on pehmennyt niin pahoin, ettei luistelu ole enää turvallista.
Kaukaloista poistetaan jääkiekkomaalit, eivätkä valot pala iltaisin, myös pukukopit ovat suljettu.

Luontopolut

Luontopolkuja löytyy ympäri Kouvolaa. Osa poluista on helppokulkuisempia ja osa puolestaan haastavampia. Katso tarkemmat tiedot poluista Kouvolan luonto -sivulta.

Ulkona kuin lumiukko -kampanja

#Lumihaastekouvola ja #Ulkonakuinlumiukko -haasteet odottavat kaikkien kouvolalaisten kuvia omista lumiukoistaan. Lumihaaste kestää 14.3. asti.

  • Tee lumiukko, nappaa kuva, lisää faceen tai instaan käyttäen #-haasteita, näin olet myös mukana, kun onnekkaammat valitaan Kouvola-aiheisten pikkulahjojen voittajiksi.
  • Mikäli omaa pihaa ei ole tai sen ovat jo lumiukot valloittaneet, niin urakkaa saa jatkaa myös kaupungin keskusta-alueella Haanojalla, Urheilupuistossa ja Yhteispuistossa, jossa ukot ilahduttavat meitä muitakin.
  • Muistathan myös lisätä omasi Suomen Ladun lumiukkolaskuriin!

Järjestäjänä Kouvolan keskusta-alueen aluetoimikunta / Kouvolan Latu.

Lehtomäen jalkapallokenttä

Lehtomäen jalkapallokenttä on sulatettu ja käyttökunnossa pienimuotoiseen pallopelien harrastamiseen.

Kenttää voidaan käyttää sulkutilan aikana alakouluikäisten harrastusvuoroihin, sekä pienimuotoisesti myös ystävien ja perheenjäsenten kanssa pallopelien harrastamiseen. Koronarajoitukset tulee ottaa huomioon: kentällä ei saa syntyä tungosta ja pelaajien kesken tulee säilyä kahden metrin turvaväli. Kenttä on käytettävissä vapaina aikoina jalkapalloseurojen harjoitusvuorojen ulkopuolella. Lue tarkemmat ohjeet linkin takaa.

Liikuntavinkit koitoloihin ja lähiympäristöön

Lapsille ja vanhemmille suunnattuja videoita yhteiseen liikuntahetkeen.

Kouvolan kaupungin liikuntamaskotti Kääkki on koonnut myös erilaisia liikuntavinkkejä linkkien ja videoiden muodossa. Tutustu tarkemmin sisältöön Kääkin vinkit ja linkit -sivulla.

Muita hiihtoloman menovinkkejä

Poikilo-museon ohjelma hiihtolomaviikolla:

  • Muusikko Esa Kotilaisen ääniteos ”Luolamiehen uni” kuunneltavissa Kouvola-talon puistossa, hirvipatsaan läheisyydessä 7.3. asti klo 7-22.
  • Taiteilija Jaakko Tornbergin 245 ihmeellistä ja hämmästyttävää robottioliota taidemuseon näyttelyssä
  • Virtuaalioppaat Kartanoiden Kouvola -näyttelyssä

Avoinna ti-pe klo 11-18, la-su 12-17. Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy. Aikuisten liput 11 / 8 €. Taidemuseoon ja kaupunginmuseoon vapaa pääsy pe klo 17-18. Tarkemmat tiedot Poikilon –sivuilta.

Päivitetty 3.3.2021