Satuviikkoa vietetään valtakunnallisesti Sadun kalenteripäivän 18.10 tienoilla. Satuviikko on sadutusmenetelmän innoittamana tarinankerrontaa teatterin, runojen, tanssin keinoin. Lapsille tarjotaan tarinoiden avulla elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia.

Lokakuussa järjestetään Kouvolassa satuviikoilla 4-24.10.2021 lapsiperheille maksuttomia yleisötapahtumia, viranomaisohjeita noudattaen. Lisäksi peruskouluille 1-6. -luokille tarjotaan Taikurin ja Runomiehen työpajoja.

Lauantaina 9.10. klo 13 Teatteri Mukamas ”Hiirulainen ja Suuri seikkailu” Kouvolan pääkirjasto,
Salpausselänkatu 33. Esityksen kesto 35 min. Koko perheelle. Maksuton lapsiperheille.

”Hiirulainen on ystäviensä kanssa retkellä. Yhtäkkiä kumi puhkeaa pyörästä ja matkanteko vallan pysähtyy. Tästä alkaa Hiirulaisen Suuri seikkailu. Miten ystävykset ratkaisevat pulman? Onnistuvatko he paikkaamaan renkaan? Ja mitä sillä välin tapahtuu? ”
Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria.
Hiirulainen ja Suuri seikkailu on osa Teatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista. www.teatterimukamas.com

Maanantaina 11.10. klo 11.30 TOUKKASET vauvateatteriesitys Kuusankoskitalo, teatterisali, Kymenlaaksonkatu 1.
Hämeenlinnan teatteri ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ovat toteuttaneet yhteistuotantona pikkulapsiperheille suunnatun esityksen Toukkaset. Käsikirjoitus, lavastus ja puvustus ARXin taidekasvattaja Taina Maria Savimäki, Hämeenlinnan teatterin näyttelijä Henna-Maija Alitalo sekä ohjaaja Reija Isosuo. Esityksen kesto 30 min.
Mukaan lavalle osallistumaan mahtuu 12 (alle 24 kk) lasta vanhempineen. Etukäteen ilmoittautuminen suositeltavaa jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi. Maksuton lapsiperheille.

Lempeä vauva- ja taaperoteatteriesitys kertoo toukan matkasta perhoseksi. Sademetsässä hoidetaan perhosentoukkia eli omia lapsia. Esityksessä vanhempi käärii vauvansa toukanasuun eli kapaloon. Mitä sitten tapahtuu, kun sademetsään tulee myrsky? Esitys tukee lapsen ja aikuisen välistä kiintymyssuhdetta ja keskinäistä vuorovaikutusta. Esitys on rauhallinen ja visuaalisesti runsas ja värikäs. Yleisö on aktiivisessa roolissa.

Lauantaina 16.10. klo 14 Satujoogaa lapsiperheille, ohjaajana joogaopettaja Seija Rimola Kouvolatalon tanssisali, Varuskuntakatu 11. Kesto n. 40 min. Lapsiperheiden suositellaan varaamaan oma pehmeä alusta joogahetkeen. Osallistujia max. 30. Etukäteen ilmoittautuminen suositeltavaa jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

Maanantaina 18.10. klo 17.30 Tanssiteatteri Raatikko, MOONIKA MEKANIKS -työpaja lapsille Nupa-Nuorten paikka, Kouvolankatu 28. Kesto 40 min. Suositus 3-9-vuotiaille. Aikuisilla mahdollisuus myös osallistua. Osallistujia max. 30. Etukäteen ilmoittautuminen suositeltavaa jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

”Moonika Mekaniks on robotti aivan verraton. Vaan Moonika sydämensä kadottanut on. Vai lieneekö robotilla sydäntä? Mihin sellainen voi hävitä, onko se piilossa Moonikan sisällä? Työpaja-esityksen inspiraationa on pienten keksintöjen
ihmeellinen maailma. Tanssiva robottihahmo kuljettaa lapset läpi hauskan tarinan. Osallistujat innostetaan liikkumaan monipuolisesti leikin, ilon ja oman oivalluksen kautta.” www.raatikko.fi

Torstaina 21.10. lapsiperheiden värikylpypajat vauva- ja taaperoryhmille. Kymenlaakson Perhekeskus, Keltakankaantie 8.  Ohjaajana on koulutettu värikylpyohjaaja Maija-Kaisa Pitkänen.

klo 10 vauvaryhmä I (4-10 kk) mukana aikuinen, kesto 45 min. sis. materiaalit
klo 12 vauvaryhmä II (4-10 kk) mukana aikuinen, kesto 45 min. sis. materiaalit
klo 14 taaperoryhmä (11-24 kk), mukana aikuinen, kesto 45 min. sis. materiaalit
Ryhmän koko max. 8 lasta/ 8 aikuista. Etukäteen ilmoittautuminen jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi .Värikylpypajat ovat maksuttomia lapsiperheille!

Lauantaina 23.10. klo 10 Teatteriryhmä Taiga-Matto ”Äiti-maata etsimässä”, nukketeatteriesitys lapsiperheille, Kuusankosken kirjasto, Kymenlaaksonkatu 1. Esityksen kesto 30 min. Esitystä tukee Taiteen edistämiskeskus.

Ilmaston lämpenemistä käsittelevä arktinen satu, jossa on pohjoisen magiikkaa. Esityksen tarina on yhdistelmä siperialaisesta ja saamelaisesta kansansadusta, jotka kertovat Äiti maasta.
Äiti maa on kuullut, miten eräs oikein rikas henkilö on hyvin tyly ja itsekäs. Rikas ei muuta käytöstään, vaikka kuinka Äiti maa erilaisilla luonnonilmiöillä yrittää vaikuttaa häneen. Niinpä Äiti maa lähtee pois ja piiloutuu valkoiseen tunturiin ja ihmiset ja eläimet lähtevät yhdessä etsimään häntä.
Lapset saavat osallistua esitykseen. Teatteriryhmä innostuttaa lasten kanssa leikkien luontoa jälleen eloon ja pohtii mitä voisi tänä päivänä tehdä, että Äiti maa olisi tyytyväinen. www.taigamatto.com

Päivitetty 10.3.2022

Sivun alkuun