Satuviikkoa vietetään valtakunnallisesti Sadun päivän kalenteripäivän 18.10 tienoilla. Satuviikko perustuu sadutusmenetelmän innoittamana tarinankerrontaan kirjallisuuden, musiikin, kuva- ja käsityötaiteen, tanssin keinoin. Kaupungin kulttuurikasvatus, varhaiskasvatus ja kirjastot toimivat lokakuussa yhteistyössä tapahtumien järjestelyissä lapsiperheille.

Lokakuussa järjestetään lapsiperheille maksuttomia yleisötapahtumia. Lisäksi päivähoitoyksiköissä taidekasvatuksen tapahtumia ja työpajoja lapsille.

Syksyn 2020 ohjelma

Teatteria vauvaperheille Kouvolassa!
16.10. klo 10 ja 14 Kouvolan pääkirjastossa

Paikkoja rajattu määrä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi. Esitykset toteutetaan koronapandemiaan liittyviä, ajantasaisia viranomaisohjeita noudattaen. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ihme ja Kumma-tanssiteatteriteos

Ihme ja Kumma on kiertävä tanssiteatteriesitys 0-3-vuotiaille lapsille ja heidän läheisilleen. Se on tarina ihmeistä ja ihmettelystä, hetkesta, jossa jokainen sekunti on merkityksellinen ja pysähtymisen arvoinen. Ihme ja Kumma kysyy, miten päin maailma on kokiessamme asiat ensimmäistä kertaa? Minkä muotoisia, näkoisia ja kuuloisia ihmeitä ympärillämme on? Esitys ottaa dramaturgisesti ja musiikillisesti vaikutteita Ihme ja kumma-lastenlaulusta, luoden kuitenkin oman tarinansa ja todellisuutensa. Esityksessä hyödynnetään tanssin, sirkuksen ja elävän musiikin keinoja. Moniaistillinen esitys luo yleisöään innostavia ja kiinnostavia visuaalisia ja äänellisia tunnelmia, kuvia ja hetkiä keskittyen muusikon, tanssijan ja yleisön väliseen vuorovaikutukseen ja heidän yhdessä luomiinsa ihmeisiin ja kummallisuuksiin.

Työryhma valmisti esityksen yhteistyössä lapsiperheiden kanssa haastattelemalla pienten lasten vanhempia ja esittämällä esityksen osia kohdeyleisölle jo harjoitusvaiheessa. Yhteistyön tarkoituksena oli löytää todellisia hetkiä ja ihmettelyn aiheita lapsen ja vanhemman maailmasta ja tuoda ne osaksi esityksen dramaturgiaa.

Esityksen työryhma koostuu neljästä esittävän ja soveltavan taiteen ammattilaisesta. Esityksessa esiintyvät muusikko Hanna Bergström ja tanssija-miimikko Ines Kakkonen, esityksen ohjaajana, dramaturgina ja esitystilanteen kuraattorina toimii Minttu-Maaria Makkonen ja skenografina Emma Lehmusruusu. Esityskuvat on ottanut Ellinoora Leivo.
Esityksen kesto on noin 30 minuuttia.

Nainen tasapainottelee keltaista pientä palloa nenänsä päällä

Päivitetty 23.9.2020