Kouvolan kulttuuritarjonta yllättää monipuolisuudellaan. Nauti näyttelyistä, konserteista ja teatterista sekä muista paikallisista esityksistä ja tapahtumista!

 Kaupunki järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa vuotuisjuhlia, konsertteja, näyttelyitä, kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille kohderyhmille. Kulttuurityössä yhteistyökumppaneita ovat kaupungissa toimivat taiteilijat ja luovien alojen toimijat, koululaitokset, päivähoito- ja vanhustenpalveluyksiköt sekä kotiseututyössä, palvelumuotoilussa ja taidekasvatuksessa toimivat järjestöt ja yhdistykset

Ajankohtaista nyt


Japanin filharmonisen orkesterin konsertti Kuusankoskitalolla 3.4.2019

HUOM! Muutamia lippuja on vapautunut myyntiin ja niitä kannattaa tiedustella Kuusankoskitalon lipunmyynnistä tai nettimyynnistä.

Osta liput

Japanin filharmoninen orkesteri tulee ensivierailulle Suomeen ja Kouvolaan laajan Euroopan kiertueensa yhteydessä. Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestarina vuodesta 2016 toiminut Pietari Inkinen. Kouvolasta lähtöisin oleva Inkinen on Pohjois-Kymen musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian kasvatti ja hän on valinnut kaikkiin kiertueen ohjelmiin suomalaisia säveltäjänimiä. Helsingissä ja Kouvolassa kuullaan Eward Elgarin, Tőru Takemitsun ja Jean Sibeliuksen musiikkia.

Solistina konsertissa soittaa sellotaiteilija Sheku Kanneh-Mason, joka on BBC:n Vuoden nuori solisti -kilpailun 2016 voittaja ja kaksinkertainen Classic BRIT Awards -palkinnon saaja. Hänet muistetaan myös ihastusta herättäneestä esiintymisestään Englannin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häissä.

Suomessa orkesteri soittaa kaksi konserttia, 2.4. Helsingin Musiikkitalossa ja 3.4. Pietari Inkisen kotikaupungin Kouvolan Kuusankoskitalossa. Vierailu juhlistaa Japanin ja Suomen välisten diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlaa ja on samalla yksi Kouvolan kaupungin 10-vuotisjuhlakauden tapahtumista.

Japanin filharmonisella orkesterilla on vahva yhteys maahamme: orkesterin perustajan, kapellimestari Akeo Watanaben (1919-1990) äiti oli suomalainen. Vuonna 1952 perustetun orkesterin kotisali on Tokion Suntory Hall. 

Molempia Suomen vierailuja tukee Japanissa ja Pohjoismaissa toimivan Scandinavia-Japan Sasakawa Foundationin (SJSF) Suomen ja Japanin osastot. Kouvolan konserttia tukevat myös Kouvolan kaupunki ja Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Konsertin ohjelma: Takemitsu: Requiem jousiorkesterille; Elgar: Sellokonsertto; Sibelius: Sinfonia nro 2.

Päivitetty 28.2.2019