Kouvolan kulttuuritarjonta yllättää monipuolisuudellaan. Koe elämyksiä kanssamme näyttelyistä, konserteista, teatteri- ja tanssiesityksistä sekä muista paikallisista tapahtumista!

Kaupungin kulttuuripalveluiden tapahtumatuotanto järjestää kaupungin vuotuisjuhlia sekä myös kulttuurikasvatuksen kanssa kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille kohderyhmille.

Kaupungin kulttuuritoiminnassa ovat yhteistyökumppaneina taiteilijat, taidekasvattajat, luovien alojen toimijat, oppilaitokset, taidelaitokset, päivähoito- ja vanhustenpalveluyksiköt sekä järjestöt ja yhdistykset.

Kouvolan kaupunki tiedottaa

Korona-rajoitukset jatkuvat Kouvolassa

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on antanut suosituksen voimassa olevien rajoitusten jatkamisesta. Voimassa olevat rajoitukset ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin internetsivuilla www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus.

Voimassa olevat korona-rajoitukset

Kirjastot

Kouvolan kirjastojen tapahtumat ja ryhmäkäynnit on peruttu. Kirjasto kehittää palveluita kirjastopalveluiden rajoitusten ajaksi. Kyyti-verkkokirjasto palvelee turvallisesti ympäri vuorokauden.

  • Kirjaston e-kirjakokoelmassa on monipuolinen valikoima https://kyyti.finna.fi
  • Elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokinossa voi katsoa elokuvia maksuttomasti.

Museot

Poikilo-museon näyttelyt ovat avoinna yleisölle museon normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Museoita koskevia rajoituksia on muutettu. Kymmenen hengen rajoitus ei koske enää museoita. Opastettuja ryhmäkierroksia ja yleisötapahtumia ei järjestetä toistaiseksi.

Käsidesiä on Kouvolatalon pääovilla sekä näyttelytilojen sisäänkäynneissä. Museovierailun aikana asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia (yli 12-vuotiaat) ja huolehtimaan riittävistä (nykyinen suositus 2 metriä) turvaväleistä. Museokaupassa suositellaan maksamaan ostokset kortilla ja lähimaksutoiminnolla.

Kouvolan kulttuuritalot

Kulttuuritalojen tiloissa voi järjestää pieniä tapahtumia, (turvavälit 2 metriä) nykyinen suositus huomioiden sekä viranomaisohjeita noudattaen (10 hengen rajoitus).

Mahdollisuus hybridi-kokousten järjestämiseen. Myyntipalvelu avoinna arkisin ma-pe klo 9-15, myyntipalvelu@kouvola.fi, p. 020 615 4749 ja 020 615 4026.

Kouvolatalon aukioloaikoina museot ja galleriat ovat avoinna normaalisti, tanssisali on suljettu.

Kuusankoskitalo ja kahvila Valkama ovat auki. Päivitetty tieto siirtyneistä tai peruuntuneista tapahtumista löytyy kulttuuritalojen nettisivuilta, kouvolankulttuuritalot.fi.

Kulttuuritapahtumat ja Kulttuurikasvatuspalvelut

Lastenkulttuuriviikot Kouvolassa 7-28.2.2021, tapahtumat on siirretty verkkoon. https://www.lastenkulttuuriviikot.fi. Lisää päivähoito- ja kouluvierailuja työpajoineen toteutetaan keväällä, kun vierailut päiväkodeissa ja peruskouluilla ovat sallittuja sekä myöhemmin Satuviikolla syksyllä viranomaisohjeita noudattaen.
Satujoogatapahtumat verkossa toteutuen ovat tilattavissa sekä lisäksi satuseikkailu ulkoillen on tilattavissa mobiiliversiona, materiaalien haku Kouvolatalolta.
Musiikkikonserttitaltioinnit on jaettu helmikuun ajaksi päiväkoteihin ja peruskouluihin.

Peruskoulujen luokkien vierailut taidelaitoksiin sekä Kulttuurinen seniori- ja vanhustoiminta Kymsoten yksiköihin on toistaiseksi peruttu.

Päivitetty 25.2.2021