Kouvolan kulttuuritarjonta yllättää monipuolisuudellaan. Koe elämyksiä kanssamme näyttelyistä, konserteista, teatteri- ja tanssiesityksistä sekä tapahtumista!

Kaupungin kulttuuripalveluiden tapahtumatuotanto järjestää kulttuurikasvatuspalveluiden kanssa kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille kohderyhmille yhteistyökumppaneinaan kouvolalaiset taiteilijat, taidekasvattajat, luovien alojen toimijat, oppilaitokset, taidelaitokset, päivähoito- ja vanhustenpalveluyksiköt sekä järjestöt ja yhdistykset.

Korona-rajoitukset jatkuvat

Korona-ajan rajoitukset jatkuvat. Voimassa olevat rajoitukset ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin internetsivuilla www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus.

Kirjastot

Kouvolan kirjastojen tapahtumat ja ryhmäkäynnit on peruttu. Kirjasto kehittää palveluita kirjastopalveluiden rajoitusten ajaksi. Suositeltu asiointiaika kirjastossa on kerrallaan maksimissaan 15 minuuttia. Kyyti-verkkokirjasto palvelee turvallisesti ympäri vuorokauden. Kirjastoautojen liikennöinti on keskeytetty ja kirjastojen lehti- ja lukusalit sekä ryhmätyötilat ovat suljettu. Omatoimikirjastot voivat olla avoinna aamuisin.

  • Kirjaston e-kirjakokoelmassa on monipuolinen valikoima https://kyyti.finna.fi
  • Elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokinossa voi katsoa elokuvia maksuttomasti.

Museot

Poikilo-museon näyttelyt ovat avoinna yleisölle museon normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Museoiden kävijämäärää rajoitetaan ja turvavälit huomioidaan. Opastettuja ryhmäkierroksia ja yleisötapahtumia ei järjestetä toistaiseksi.

Käsidesiä on Kouvolatalon pääovilla sekä näyttelytilojen sisäänkäynneissä. Museovierailun aikana asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia (yli 12-vuotiaat) ja huolehtimaan riittävistä (nykyinen suositus 2 metriä) turvaväleistä. Museokaupassa suositellaan maksamaan ostokset kortilla ja lähimaksutoiminnolla.

Kouvolan kulttuuritalot

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa (turvavälit 2 metriä). Määräys on voimassa 12.-31.5.2021 asti.

Mahdollisuus hybridi-kokousten järjestämiseen. Myyntipalvelu avoinna arkisin ma-pe klo 9-15, myyntipalvelu@kouvola.fi, p. 020 615 4749 ja 020 615 4026.
Kuusankoskitalo ja Galleria ovat avoinna. Kouvolatalo ja Museo ovat avoinna normaalisti. Kouvolatalon tanssisalissa toteutuvat alle 12-vuotiaiden vuorot rajoitukset huomioiden. Kouvolatalon kahvila on kevään ajan suljettu. Kuusankoskitalon Kahvila Valkama on avoinna. Peruuntuneista tapahtumista löytyy tietoja kulttuuritalojen nettisivuilta, kouvolankulttuuritalot.fi.

Kulttuuritapahtumat ja Kulttuurikasvatuspalvelut

Peruskouluilla taidekasvatustyöpajat verkkomateriaaleina. Taidelaitoksiin vierailut ajantasaisia viranomaisohjeita noudattaen. Digitaalisia konsertteja (Viola ja Tomi Uotila, Anton Uotila sekä Satu Kostiainen että Jasmin Mönkkönen & Sakari Kieppi, tuotanto Same-eYes Oy) on jaossa ikääntyneille Kymsoten vanhuspalveluihin. Kouvola päivän 7-8.5. tapahtumat ovat verkossa. Virkistystä ikääntyneille – kulttuuritapahtumat kulttuuritalojen ulkonäyttämöillä kesäkuussa ja elokuussa viranomaisten ohjeita noudattaen.
Kuulas-festivaali siirtyy syksyyn 23.-25.9.2021.
Kaupungin vuotuisjuhlat toteutuvat keväällä verkossa.


Päivitetty 11.5.2021