Kouvolan kulttuuritarjonta yllättää monipuolisuudellaan. Koe elämyksiä kanssamme näyttelyistä, konserteista, teatteri- ja tanssiesityksistä sekä muista paikallisista tapahtumista!

Kaupunki järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa kaupungin vuotuisjuhlat sekä kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille kohderyhmille.
Kulttuuritoiminnassa yhteistyökumppaneita ovat taiteilijat, luovien alojen toimijat, taidekasvatttajat, opettajat, koulut, taidelaitokset, päivähoito- ja vanhustenpalveluyksiköt sekä järjestöt ja yhdistykset.

Ajankohtaista nyt

Kouvolan kaupunki tiedottaa

Tarkista Kouvolassa voimassa olevat koronavirusrajoitukset ja –ohjeet täältä: https://www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus/

Kouvolan kaupunki on varautunut nopeasti kehittyvään paikalliseen epidemiaan

Kouvolan kaupungin valmiusryhmä on päivittänyt nopeasti kehittyvän epidemian toimintasuunnitelmaa. Suunnitelma sisältää noin kolmekymmentä toimenpidettä, joilla valmistaudutaan hillitsemään nopeasti leviävien koronatartuntojen määrää Kouvolan alueella tarvittaessa.

Kouvolan kaupunki on varautunut nopeasti muuttuvaan epidemiatilanteeseen.

– Varaudumme yhdessä tartuntatautiviranomaisten kanssa toteuttamaan vuorokauden sisällä useita toimenpiteitä, joilla tarvittaessa saadaan hallintaan nopeasti kehittyvä koronatilanne alueella, kertoo kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

Keinovalikoimassa esimerkiksi etäopetus ja tapahtumien peruuttaminen

Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi tapahtumien ja yleisötilaisuuksien peruuttaminen, liikunta- ja kulttuuritilojen sulkeminen, toisen asteen koulutuksen siirtäminen etäopetukseen, perusopetuksen osittainen etäopetus neljännestä vuosiluokasta alkaen ja kaluston lisääminen ruuhkaisimmille linja-autovuoroille.

Myös henkilöstön siirtäminen täyteen etätyöhön kaikkien niiden osalta, joille se on mahdollista, lisää väljyyttä ja vähentää liikennettä kaupungilla. Yhdessä tartuntatautiviranomaisten kanssa voidaan antaa myös uusia suosituksia maskien käyttöön. Varhaiskasvatus pyritään pitämään kaikissa tilanteissa avoinna, mutta kevään tapaan perheitä voidaan neuvoa pitämään lapset tilapäisesti kotona, mikäli se on mahdollista.

– Tiukennetut rajoitukset voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi viikon tai kahden ajaksi. Sen jälkeen nähdään, miten ne vaikuttavat. Rajoituksia voidaan purkaa, kun epidemiatilanne rauhoittuu, Franzén kertoo.

Koronatilanne Kouvolassa erittäin maltillinen

Kaupunki haluaa kiittää kouvolalaisia vastuullisesta toiminnasta.

– Kouvolalaiset ovat koko tämän vuoden ajan suhtautuneet vakavasti koronatilanteeseen ja noudattaneet viranomaisten antamia ohjeita. Koronatilanne on pysynyt erittäin maltillisena. Kannustan kaikkia edelleen koko syksyn ajan pitämään huolta turvaväleistä ja noudattamaan muitakin ohjeita. Pidetään huolta toisistamme, Franzén kannustaa.

Lisätietoa:
Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén
Puh. 020 615 9019


Museot
Poikilo-museoissa perutaan yleisöopastukset ja taiteilijatapaamiset.
Poikilon internet-sivuilla voi vierailla Kartanoiden Kouvola -näyttelyssä yhdessä Aatu Itkosen ja tunnettujen kouvolalaisten kanssa. Älypuhelimeen on ladattavissa Play-kaupasta Jacobina Charlotan tietovisa. Virtuaaliseen Puotimuseoon ja Apteekkimuseoon tutustuminen onnistuu kotisohvalta. www.poikilo.fi

Kouvolan kulttuuritalot Kuusankoskitalo, Kouvolatalo
Päivitetty tieto tapahtumista löytyy kulttuuritalojen nettisivuilta, Kouvolankulttuuritalot.fi


Päivitetty 10.11.2020