Kouvolan kulttuuritarjonta yllättää monipuolisuudellaan. Koe elämyksiä kanssamme näyttelyistä, konserteista, teatteri- ja tanssiesityksistä sekä tapahtumista!

Kaupungin kulttuuripalveluiden tapahtumatuotanto ja kulttuurikasvatus järjestävät kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille kohderyhmille yhteistyökumppaneinaan kouvolalaiset taiteilijat, taidekasvattajat, luovien alojen toimijat, oppilaitokset, taidelaitokset, päivähoito- ja vanhustenpalveluyksiköt sekä järjestöt ja yhdistykset.

Korona-rajoitukset jatkuvat

Korona-ajan rajoitukset jatkuvat. Voimassa olevat rajoitukset ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin internetsivuilla www.kouvola.fi/koronavirus-tiedotus.

Kirjastot

Kouvolan XXV Dekkaripäivät järjestetään tänä vuonna Kouvolatalolla
pe 13.8. – la 14.8.2021. Ohjelmassa mielenkiintoisia luentoja ja haastatteluita Dekkaripäivien aiheen, Näkymätön vihollinen, ympärillä.

Tämän vuoden kirjoituskilpailun päätuomarina on Virpi Hämeen-Anttila. Hän julkistaa perjantaina 13.8. kirjoituskilpailun voittajat sekä uuden, kirjoituskilpailuun teemaan liittyvän dekkarinovellikirjan Näkymätön vihollinen.

Kyyti-verkkokirjasto palvelee ympäri vuorokauden.
Kirjaston e-kirjakokoelmassa on monipuolinen valikoima https://kyyti.finna.fi

Elokuvien suoratoistopalvelu Kirjastokinossa voi katsoa elokuvia maksuttomasti.

Museot

Poikilo-museon näyttelyt ovat avoinna yleisölle museon normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Museoiden kävijämäärää rajoitetaan ja turvavälit huomioidaan. Opastettuja ryhmäkierroksia ja yleisötapahtumia ei järjestetä toistaiseksi.

Kouvolan taidemuseon kesän näyttely Täällä tuuli saa puhaltaa, Kouvolan kuvataiteilija 2020-2022 Eeva-Liisa Puhakka, avautuu yleisölle 17.6.2021. Muutokset mahdollisia. Tarkistaa voi ajantasaiset tiedot Poikilo-museoiden verkkosivuilta www.poikilo.fi

Käsidesiä on Kouvolatalon pääovilla sekä näyttelytilojen sisäänkäynneissä. Museovierailun aikana asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia (yli 12-vuotiaat) ja huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Museokaupassa suositellaan maksamaan ostokset kortilla ja lähimaksutoiminnolla.

Kouvolan kulttuuritalot

Yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärää ei rajoiteta. Osallistujien ja seurueiden on vältettävä lähikontaktia toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Yleisötapahtumissa huomioidaan tartuntatautilain pykälän 58c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset. Tapahtumissa on maskisuositus sekä mahdollisuus käyttää käsidesiä.

Myyntipalvelu avoinna arkisin ma-pe klo 9-15, myyntipalvelu@kouvola.fi, p. 020 615 4749 ja 020 615 4026.
Kuusankoskitalo ja Galleria sekä lipunmyynti ovat suljettuina 1.8.asti. Kouvolatalo ja Poikilo-museo ovat avoinna. Lisätietoja sekä kesän aukioloajat kulttuuritalojen nettisivuilta, kouvolankulttuuritalot.fi.

Kulttuuritapahtumat ja Kulttuurikasvatuspalvelut

Digitaalisia konsertteja Viola Uotila, Tomi Uotila, Anton Uotila ja Satu Kostiainen, Arto Karnaattu sekä Jasmin Mönkkönen, Sakari Kieppi (tuotanto Same-eYes Oy) on jaettu kesän ja syksyn ajaksi ikääntyneille Kymsoten vanhuspalveluihin.
Virkistystä ikääntyneille – yleisölle avoimet kesän kulttuuritapahtumat Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesäkuussa ja elokuussa viranomaisten ajantasaisia ohjeita noudattaen.
Wiipurintien markkinat la 7.8.2021 Kouvolassa.
Taiteiden yö -tapahtumat pe 20.8.2021 Kouvolatalolla.
InkJazz konsertti pe 20.8.2021 Ankkapurhan teollisuusmuseolla.
Kuulas-festivaali Kouvolassa syksyllä 23.-25.9.2021.

Päivitetty 5.7.2021