Kouvola-päivä

Kouvola-päivänä 2022 juhlitaan äitejä ja yhteistä kaupunkia!

Teini-ikään varttunutta 13-vuotiasta Kouvolaa juhlitaan toukokuussa kaksipäiväisesti. Äitienpäivänä 8.5.2022 nautitaan Kuusankoskitalon puistossa monipuolisesta ohjelmatarjonnasta piknikillä herkutellen. Maanantaina 9.5.2022 kaupungin moniin palvelupisteisiin pääsee tutustumaan normaalia laajemmin ja esimerkiksi uimahallit ovat maksutta auki kaikille.

Kouvola-piknik äitienpäivänä 8.5.2022

Vapaamuotoiselle perhepiknikille Kuusankoskitalon puistoon voi ottaa mukaan omat viltit ja huviretkelle soveltuvat eväät tai niitä voi ostaa Kuusankoskitalon Cafe Juhlasta. Puistoon varataan myös pöytiä ja penkkejä.

Juhlapiknikin huviretkimäinen tunnelma luodaan iloisilla kohtaamisilla, herkullisilla eväillä sekä musiikilla, sateenkaaren väreissä kimaltelevilla jättisaippuakuplilla, hattaralla ja puistokävelyllä.

 • klo 12.15 Piknikralli – 1,5 km kevyt puistokävely tai vauhdikkaampi spurtti Kuusankoskitalon puistoalueella kauniissa Kymijoen maisemassa. Lähtö Kuusankoskitalon puistosta.
 • klo 12–14.15 Yllätysdisko lapsille ja lapsenmielisille Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä
 • klo 14.30 Kouvolan kulttuuripalkinnon jako Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä. Liikunta- ja kulttuurilautakunta jakaa kulttuuripalkinnon vuosittain tunnustuksena merkittävästä kulttuurisesta tai taiteellisesta urasta tai saavutuksesta kulttuurin alalla ansioituneelle henkilölle tai ryhmälle.
 • klo 15–16 Puistokonsertti Kymi Wind Bandit goes rock! Pohjois-Kymen musiikkiopiston Kymi Wind Bandit rokkaavat johtajinaan Aleksi Saraskari ja Ville Koponen. Ohjelmistossa mm. Queenia, Doorsia, Coldplaytä ja Michael Jacksonia.

Ohjelman ja herkuttelun lomassa juhlakansaa ilahduttavat lisäksi posetiivari Matti Paulus, Ruffle Armyn taikomat jättisaippuakuplat ja glittertatuoinnit, pomppulinna ja karuselli sekä KÄÄKin tehtävärastit.

Kouvola-päivän kunniaksi myös Kouvolan liikennepuisto Jaakonpuistossa on poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaina 8.5. klo 10-14.

Kouvola-piknikille vaikka omassa olohuoneessa

Kouvola-päivää voi juhlia äitienpäivän lomassa myös muualla. Ota kuva Kouvola-piknikiltä, oli se sitten mummolan kahvipöydässä, omalla terassilla, lähipuistossa, luontopolulla tai omassa olohuoneessa, ja jaa kuva aihetunnisteella #kouvolapaiva2022 #Kouvola. Osallistuneiden kesken arvotaan vapaalippuja elokuussa järjestettäville Wiipurintien markkinoille 6.8.2022 ja InkJazz-konserttiin 26.8.2022.

Avoimet ovet kaupungin eri toimipisteissä ma 9.5.2022

kaupungintalo

 • Haanojan Haali (Myllypuronkatu 3) klo 8.30–10.00 Yhteisen pöydän aamiainen. Järjestää Yhteisötyö ja Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry
 • Kansainvälinen kohtaamispaikka Monikulttuurikeskus Saaga (Kouvolankatu 14) klo 9.30–17 musiikkia, pelejä ja Saagan toimintaan tutustumista. Kahvia, teetä ja leivonnaisia käteismaksulla.
 • Kaupungintalo (Torikatu 10)
  klo 11.00 ja 13.00 Esittelykierrokset uudistetuissa tiloissa
  klo 11.45–13.00 Tietoiskuja varautumisesta:
  Miten meistä jokainen voi varautua kriiseihin? Miten kaupunki toimii kriisin aikana? Kouvolan kaupunki, turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen
  Väestönsuojelun ABC – mitä jokaisen tulisi tietää? Kymenlaakson pelastuslaitos, palotarkastaja Tauno Niemi
  klo 13.30–15 kahvitarjoilu 300 ensimmäiselle.
 • Kouvolan kirjastot normaalien aukioloaikojen puitteissa opastusta kirjaston sähköisiin palveluihin: sähköinen kirjastokortti, kirjastotilojen varaaminen ja kirjastotulostus. Pääkirjastossa klo 12–18 varaston kotiseutukokoelma ”Kouvola urheilukaupunkina” tutustuttavissa.
 • Kouvolan teatteri (Salpausselänkatu 38) klo 17.30–19 Myrskyluodon Maija -musikaalin esittelyä ja avoimet harjoitukset
 • Kouvolan uimahallit vapaa pääsy kaikissa uimahalleissa
 • Kouvolatalo (Varuskuntakatu 11)
  klo 11–15 avoimet ovet kaupunginmuseossa. Poikilo-museoiden kokoelmien esittelyä finna.fi-sivustolta, museon kokoelma-amanuenssit tavattavissa, koulukokoelman esittelyä, Koko Kouvolan Teatteri -näyttely avoinna. Vapaa pääsy.
  klo 16–18 Simelius-salissa Satubaletti Pikkuballerinan 25 vuotisjuhlanäytöksen ”Satumainen maatila” ensimmäiset näyttämöharjoitukset avoimin ovin
  1-krs kuvanveistotila ja Kouvolatalon aulassa Kouvolan kansalaisopiston Kuvataide- ja käsityötaidekoulun kevätnäyttely
 • Kuusankoskitalo (Kymenlaaksonkatu 1) klo 10.00–12.00 Kuusaa-salissa Puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit Harjoitukset
 • NuortenTalot (ei Koria) ja Nuorten Paikka klo 15.00–18.00 avoimet ovet
 • Pointti matalan kynnyksen tila (Hansa kauppakeskuksen 2. kerros Torikatu 3–5) klo 10–12 avoimet ovet. Järjestää Yhteisötyö ja Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry
 • Porukkatalo (Savonkatu 23) Yhteisökahvit klo 14.00. Tarkastellaan juuri hyväksyttyä vapaaehtoistoiminnan mallia ja tutustutaan yhdistysten Porukkataloon.

Kouvola-päivä on koko kaupungin juhlapäivä

Kouvola-päivää vietetään vuosittain monipuolisella ohjelmalla toukokuun alussa. Kaupungin syntymäpäivä on yleinen liputuspäivä, jolloin kaikkia kaupunkilaisia kehotetaan nostamaan lippu salkoon ja olemaan ylpeästi kouvolalainen!

Vuonna 2022 kaupunkijuhlaa vietetään 8.-9.5. Liity mukaan juhlintaan! #kouvolapaiva.

Yhteystiedot

Jetsu Helena

Kulttuurituottaja
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola
0206157420
0400775681
Kulttuuritapahtumat
Kouvola-talo