Kouvola-päivää vietetään vuosittain monipuolisella ohjelmalla toukokuun alussa. Kaupungin syntymäpäivä on yleinen liputuspäivä, jolloin kaikkia kaupunkilaisia kehotetaan nostamaan lippu salkoon ja olemaan ylpeästi kouvolalainen!
Vuonna 2023 kaupunkijuhlaa vietetään 6.5. Liity mukaan juhlintaan! #kouvolapaiva.

Kouvola on turvallinen kotipesä, jossa voi elää itselleen sopivaa, aktiivista ja turvallista arkea. Tällä teemalla vietetään perinteistä, koko perheen Kouvola-päivää Liikennepuistossa, Jaakonpuistossa ja pääkirjastossa. Tapahtumassa esiintyvät mm. Maltti ja Valtti, Kääkki, Nukketeatteri Hikatti ja Kouvolan soittokunta. Päivän aikana tehdään yhdessä Mistä Kouvola on tehty? -sanapilveä, luodaan roskasta taidetta, kuullaan turvallisesta pyöräilystä ja pelataan Montturutkua.

Ohjelma alkaen klo 10

Klo 10 ja 13 Nukketeatteri Hikatti Kouvolan pääkirjastossa

Hikatti on Kouvolan kirjastojen oma nukketeatteri. Villi-Rilli ja kauhea hikka on näytelmä siitä, mikä kumma se hikka oikein on ja miten siitä pääsee eroon. Esitys sopii 3-vuotiaista ylöspäin.

Klo 12 ja 14 Digimaailman uhat ja niiltä suojautuminen -luennot pääkirjastossa

Käytännön vinkkejä siihen, miten
huolehtia omasta tietoturvasta ja suojautua
verkkohuijauksilta. Tästä aina ajankohtaisesta ja tärkeästä asiasta luennoi Heidi Koskinen-Järvisalo, joka on projektityöntekijänä Digitaidoilla osalliseksi -hankkeessa.

Aluetoimikunta tarjoaa: Ilmaiskupongit pullakahville 100 ensimmäiselle onnekkaalle Juhlapalvelu Lusikassa pääkirjastossa

Tervetuloa saamaan lisätietoa aluetoimikunnan toiminnasta.

Klo 10 – 14 Lasten liikennepuisto avoinna

Lasten liikennepuisto on minimaailma, jossa ajetaan polkuautolla. Puistossa on ohjaaja, joka neuvoo liikennesäännöissä. Kalevankatu 5, Kouvola

Liikennepuisto

Jaakonpuiston tapahtumat, Kalevankatu 5:

Klo 10 Koko perheen puhallinmusiikkikonsertti

Kouvolan soittokunta esiintyy Jaakonpuistossa.

Klo 12 ja 13.30 Maltti ja Valtti hurjassa vauhdissa!

Lastenohjelmista suuren suosion saaneet aidot, alkuperäiset liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti ovat liikkeellä. Heidän edesottamuksistaan ei vauhtia eikä vaarattomia tilanteita puutu!

Lupsakat lasten liikennepuistokonstaapelit ratkovat innolla elämisen pikku koukeroita ja musisoivat. Kaksikko on todellinen ilopilleri duo ja heidän tarinansa ovat hykerryttävän hassuja. Maltin ja Valtion iloisuus tarttuu ja tärkeät liikenneasiat tulevat tutuiksi ihan vaivihkaa.
Terveelliset elämäntavatkaan eivät jää vieraiksi. Kiperät tilanteet selvitetään, vaikka toisinaan eteenpäin mennään melkein rimaa hipoen. Lasten neuvot ovat veijareille apu vailla vertaa!

Klo 11 Kouvolan kaupungin tervehdys

Kouvolan kaupunginvaltuuston jäsen Liisa Varjola.

Klo 10 – 12 Tule pelaamaan Montturutkua

Peli, joka sopii kaikenikäisille ja jossa kukaan ei häviä tai voita! Kouvolassa kehitettyä, maailmaa valloittavaa ryhmäpeliä esitellään pelaillen. Jaakonpuisto, Kalevankatu 5, Kouvola

Klo 13 Kouvolan kulttuuripalkinto 2023

  • Harmonikkamusiikkia, esiintyjänä Nella Roivas.
  • Avaus: palkintotyöryhmän pj. Selja Kunttu. 
  • Puheenvuoro: vuoden 2022 palkinnon saaja Jättömaa ry
  • Puheenvuoro kulttuuripalkinnon perustelut sekä vuoden 2023 palkinnon jako: liikunta- ja kulttuurilautakunnan edustaja Anne Hasu.
Kulttuuripalkinnon saanut Jättömaa ry edustajineen sekä neljä palkintolautakunnan jäsentä seisovat rivissa lavan edustalla aurinkoisessa säässä. Miehellä on kunniakirja kädessä. Naisella on kukkakimppu.
Kulttuuripalkinnon vuoden 2022 saaja Jättömaa ry.

Klo 10 – 14 Miljoona Roskapussia ja pahvilinnakkeen salaisuus

Tule tekemään roskasta yhteisötaidetta, oppimaan lajittelusta ja kierrätyksestä ja tutustumaan jätenäyttelyyn. Kouvolan yhteisötyö ja yhdistykset, Siisti Siti -työryhmä

Klo 10 – 14 NuPaku – nuorisopalvelujen Paku paikalla

Kouvolan liikkuvan nuorisotyön esittelyä.

Klo 10 – 14 Mistä Kouvola on tehty? -sanapilvi

Tule kirjoittamaan ja piirtämään, mikä on sinulle tärkeää Kouvolassa.  Poikilo-museot

Klo 10 – 14 SPR:n Nallesairaala

SPR Kouvolan ystävätoiminta juhlistaa 50. juhlavuottaan ja tarjoaa pullakahvit ja mehut Jaakonpuistossa. Tuo pehmopotilaasi Nallesairaalaan tarkistukseen, ja siemaile samalla kahvit tai mehua.

Klo 11 – 13 Kääkki vierailee Jaakonpuistossa

Klo 11 – 13 Nouda pyörävaelluksen leimakortti!

Saat korttiisi leiman! Kouvolan liikuntapalvelut

""
pyöräily polkupyörä

Puistossa on mukana myös Liikenneturva Kouvola, Kouvolan eläinsuojeluyhdistys, Turvallisuuspalvelut, järjestyksenvalvonta Safetor Oy ja Heikin pyöräverstas

Poikilo-museoon vapaa pääsy Kouvola-päivänä

Kaupunginmuseossa Koko Kouvolan Teatteri -näyttely, joka juhlistaa vuonna 1960 perustettua Kouvolan teatteria. Museo on avoinna klo 12 – 17.

Klo 14 – 15 Pohjois-Kymen musiikkiopisto esiintyy Simelius-salissa

Vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan päivän päätteeksi rentoudutaan Pohjois-Kymen musiikkiopiston konsertissa.

Kello 18 NuortenPaikassa – Late Noir Theater: Karnevaali saapuu kaupunkiin.

Kouvolalais-miehikkäläläinen rock-cabaret -yhtye ammentaa friikkisirkuksesta ja vaudevillestä sekä mykkä- ja kauhuelokuvista. Visuaalisuus on ollut aina iso osa yhtyettä. Bändin jäsenet Mr. Johnny Vain (Joona Virtanen) ja Otso ”Ozmo” Riihelä ovat molemmat kuvataiteilijoita. Bändi oli mukana Kouvola Rock Academy –hankkeessa.

Yhteystiedot:

Koivisto Elina

Kulttuuripäällikkö
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206158454
0405894341
Liikunta ja kulttuuri
Kaupungintalo

Jetsu Helena

Kulttuurituottaja
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola
0206157420
0400775681
Kulttuuritapahtumat
Kouvola-talo

Päivitetty 29.8.2023

Sivun alkuun