Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn niin hyöty- kuin harrasteliikunnan merkeissä. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa paikoin Kymijoen mutkia seuraten. Katukuvassa näkyvät myös oranssit kaupunkipyörät!

Pyöräilykampanjat 2020

Kilometrikisa

Valtakunnallinen Kilometrikisa poljetaan 1.5.-22.9.2020. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, yhdistysten tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Ilmoita joukkueesi mukaan ja kerrytä mahdollisimman paljon kilometrejä.

Kouvolan pyörävaellus

Kouvolan pyörävaellus järjestettiin 1.6.-30.8.2020.

Rastipisteitä oli ympäri Kouvolaa ja muutama myös kaupungin ulkopuolella. Kahdella rastileimalla sai olla mukana arvon­nassa, jossa pääpalkintona oli Jopo polkupyörä, pyöräilytarvik­keita ja lahjakortteja.

Arvonta on suoritettu pe 11.9.2020. Osallistujien kesken arvottiin kaikkiaan 15 palkintoa. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille pyörävaellukseen osallistuneille ja mukavia pyäräilyhetkiä syksyyn!

Pyöräilyreitit

Kouvolan karttapalvelussa näet Kouvolan pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Pyörätiet näkyvät sinisinä linjoina kartalle.

Missä polkupyöräsi seikkailee? Löysitkö mukavia pyöräilyreittejä? Näitkö kivoja maisemia? Kerro pyöräsi seikkailusta ja kuvaa se reissun päällä Kouvolassa. Julkaise kuva pyörästäsi hashtagilla #fillarikouvola. Nostamme kuvia mahdollisesti Kouvola.fi ja Liikkuvakouvola.fi-sivuille.

Hae ilmainen pyöräilykartta!

Kouvolassa on 375 km pyörätietä taajamissa ja niiden välillä. Pyöräilykartasta näet pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Kartalle on lisäksi merkitty matkailu- yms. kohteita. Kartan mittakaava on 1:30 000. Pyöräilyreittikarttoja saa kirjastoista, sekä matkailutoimistosta.

Kaupunkipyörät Kouvolassa

Kaupunkipyörät ilmestyivät Kouvolan ja Kotkan katukuvaan Meripäivien alla heinäkuussa 2018. Kouvolan ja Kotkan kaupunkien osittain rahoittama kokeilu päättyi lokakuun loppuun. Lue lisää kokeilusta.

Molemmissa kaupungeissa oli yhteensä 35 kaupunkipyörää. Kouvolassa ja Kotkassa kaupunkpyöräoperaattorina toimii KaaKau Oy.

Vaikka kaupunkien pilotti päättyi lokakuun lopussa, jatkaa KaaKau toimintaansa ja siirtyi marraskuun aikana talvikauden järjestelmään.

Pyöräilyä maastossa

Päivitetty 16.9.2020