Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn niin hyöty- kuin harrasteliikunnan merkeissä. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa paikoin Kymijoen mutkia seuraten. Katukuvassa näkyvät myös oranssit kaupunkipyörät!

Pyöräilykampanjat 2023

Kouvolan pyörävaellus on päättynyt

Palauta pyörävaelluskortti viimeistään ma 11.9. joko uimahallin kassalle (Inkeroinen, Urheilupuisto), kaupungintalon infopisteeseen, liikuntatoimistoon Kouvola-talolle tai kirjastoihin!

Pyörävaelluksen arvonta on suoritettu. Pääpalkintona oli Jopo polkupyörä, pyöräilytarvikkeita ja lahjakortteja. Kortteja palautettiin n. 300 kpl. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Valitettavasti emme julkaise voittajien nimiä. Onnea ja liikunnallista loppuvuotta!

Valtakunnallinen Kilometrikisa

Valtakunnallinen Kilometrikisa 2023 pyöräillään taas 1.5. alkaen. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, yhdistysten tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen.

Nainen pyöräilee puistossa.

Pyöräilyreitit

Kouvolan karttapalvelussa näet Kouvolan pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Pyörätiet näkyvät sinisinä linjoina kartalle.

Visitkouvola on koonnut muutamia pyöräilyreittejä Kesä-Kouvolaan pyörän satulassa -artikkelissa

Pyöräilykartta

Kouvolassa on 375 km pyörätietä taajamissa ja niiden välillä. Pyöräilykartasta näet pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Kartalle on lisäksi merkitty matkailu- yms. kohteita. Kartan mittakaava on 1:30 000.

Kaupunkipyörät Kouvolassa

Kaupunkipyörät ilmestyivät Kouvolan ja Kotkan katukuvaan Meripäivien alla heinäkuussa 2018, ja ovat siitä asti olleet käytettävissä joka kesä. Pyörien vuokraus toimii älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Sovelluksen kautta voit paikallistaa vapaan pyörän sekä avata ja sulkea pyörän lukon. Vuokrausaika on viidestätoista minuutista vuorokauteen. Kaupunkipyöräoperaattorina toimii kouvolalainen KaaKau Oy.

Kaupunkipyörien asemaverkosto ja ohjeet pyörän vuokraukseen: Kouvola – Kaupunkipyörät | Kaakau

Päivitetty 6.10.2023

Sivun alkuun