Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn niin hyöty- kuin harrasteliikunnan merkeissä. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa paikoin Kymijoen mutkia seuraten. Katukuvassa näkyvät myös oranssit kaupunkipyörät!

Pyöräilykampanjat 2024

Kouvolan pyörävaellus 4.5.-25.8.2024

Pyörävaelluskortin ja leiman voi noutaa kirjastoista, uimahalleilta, Kaupungintalolta, Porukkatalolta ja pyörävaelluksen rastipisteiltä. Huom! Vesitornin Grilliltä ei saa pyörävaelluksen leimaa, vaikka kortissa niin lukeekin (leimaa 37 ei ole).

Rastipisteitä on ympäri Kouvolaa ja muutama myös kaupungin ulkopuolella. Kahdella rastileimalla olet mukana arvonnassa, jossa pääpalkintona on Jopo-polkupyörä. Lisäksi arvotaan pyöräilytarvikkeita ja lahjakortteja. Kaikki rastileimat lasketaan suorituksiksi. Arvontaan hyväksytään yhdeltä henkilöltä yksi vajaa kortti ja täydet kortit.

Palauta kortti viimeistään pe 13.9.2024 joko uimahallin kassalle (Inkeroinen, Kuusankoski, Valkeala), kaupungintalon infopisteeseen, liikuntatoimistoon Kouvola-talolle tai kirjastoihin! Arvonta suoritetaan pe 4.10.2024.

Huom. Rastipisteiden aukioloaikoihin voi tulla muutoksia, joten tarkista lähtiessäsi rastipisteen nettisivulta aukioloaika.

Pyörällä suunnistamaan!

Keskilaakso-Rastit ja Kouvolan Sanomien iltarastien tapahtumat ovat nyt Kouvolan pyörävaelluksen kohteita. Iltarasteilla on kesän aikana noin 60 tapahtumaa ympäri Kouvolaa ja Iittiä. Pyörävaelluksen leimakortissa on viisi ruutua varattuna iltarastien leimoille. Pyöräilijä voi hakea leiman haluamastaan iltarastitapahtumasta – läheltä tai kaukaa, ihan kuinka haluaa. Yksi leima/tapahtuma.

Keskilaakso-Rastit ovat keskiviikkoisin ja Kouvolan Sanomien iltarastit tiistaisin (keskikesää lukuun ottamatta myös torstaisin) klo 16.30–18.30. Iltarastikalenteriin saattaa tulla muutoksia vielä lähelläkin tapahtumapäivää, joten tarkista aina ennen lähtöä missä suunnistus sillä kertaa on. Leimaa hakiessa kannattaa samalla tietysti tutustua myös suunnistukseen. Lyhyin ja helpoin D-rata on kaikille ilmainen – myös pyöräilijöille. Viisi pyörävaelluksen leimaa iltarastitapahtumista keränneiden kesken arvotaan Kymppi-kortti, joka kelpaa Keskilaakso-Rasteilla ja Kouvolan Sanomien iltarasteilla.

Iltarastien paikat ja tarkemmat tiedot

Nainen pyöräilee puistossa.

Valtakunnallinen Kilometrikisa

Valtakunnallinen Kilometrikisa 2024 pyöräillään taas 1.5. alkaen. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, yhdistysten tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen.

Pyöräilyreitit

Kouvolan karttapalvelussa näet Kouvolan pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Pyörätiet näkyvät sinisinä linjoina kartalle.

Visitkouvola on koonnut muutamia pyöräilyreittejä Kesä-Kouvolaan pyörän satulassa -artikkelissa

Pyöräilykartta

Kouvolassa on 375 km pyörätietä taajamissa ja niiden välillä. Pyöräilykartasta näet pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Kartalle on lisäksi merkitty matkailu- yms. kohteita. Kartan mittakaava on 1:30 000.

Kaupunkipyörät Kouvolassa

Kaupunkipyörät ilmestyivät Kouvolan ja Kotkan katukuvaan Meripäivien alla heinäkuussa 2018, ja ovat siitä asti olleet käytettävissä joka kesä. Pyörien vuokraus toimii älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Sovelluksen kautta voit paikallistaa vapaan pyörän sekä avata ja sulkea pyörän lukon. Vuokrausaika on viidestätoista minuutista vuorokauteen. Kaupunkipyöräoperaattorina toimii kouvolalainen KaaKau Oy.

Kaupunkipyörien asemaverkosto ja ohjeet pyörän vuokraukseen: Kouvola – Kaupunkipyörät | Kaakau

Päivitetty 8.5.2024

Sivun alkuun