Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn niin hyöty- kuin harrasteliikunnan merkeissä. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa paikoin Kymijoen mutkia seuraten. Katukuvassa näkyvät myös oranssit kaupunkipyörät!

Pyöräilykampanjat 2019

Kilometrikisa

Valtakunnallinen Kilometrikisa on päättynyt su 22.9. Kilometrikisa on yritysten ja yhteisöjen sekä minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Sen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry ja Suomi Pyöräilee -kampanja.

Kilometrikisaan osallistuvat työyhteisöt voivat ilmoittautua Kouvolan omaan pyöräileville työyhteisöille suunnattuun arvontaan. Lähetä työyhteisösi yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot 1.6. mennessä osoitteeseen johanna.partanen(at)kouvola.fi.

Kouvolan pyörävaellus

Kiitos kaikille Kouvolan pyörävaellukseen osallistuneille! Pyörävaellus kortteja palautettiin yhteensä 165 kappaletta. Korttien palauttaneiden kesken suoritettiin arvonta 23.9.2019. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kaupunkipyörät Kouvolassa

Kaupunkipyörät ilmestyivät Kouvolan ja Kotkan katukuvaan Meripäivien alla heinäkuussa 2018. Kouvolan ja Kotkan kaupunkien osittain rahoittama kokeilu päättyi lokakuun loppuun. Lue lisää kokeilusta.

Molemmissa kaupungeissa oli yhteensä 35 kaupunkipyörää. Kouvolassa ja Kotkassa kaupunkpyöräoperaattorina toimii KaaKau Oy.

Vaikka kaupunkien pilotti päättyi lokakuun lopussa, jatkaa KaaKau toimintaansa ja siirtyi marraskuun aikana talvikauden järjestelmään.

Hae ilmainen pyöräilykartta!

Kouvolassa on 375 km pyörätietä taajamissa ja niiden välillä. Pyöräilykartasta näet pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Kartalle on lisäksi merkitty matkailu- yms. kohteita. Kartan mittakaava on 1:30 000. Pyöräilyreittikarttoja saa kirjastoista, sekä matkailu- ja liikuntatoimistosta.

Pyörät pyörivät talvellakin

Talvikaudella Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK on pyörien pääyhteistyökumppani, tarjoten järjestelmän Kouvolaan ja Kotkaan. Kaupunkipyöriä voivat edelleen käyttää kaikki, mutta pyörien määrä vähenee ja pysäkit sijoitetaan XAMK:in tarpeiden mukaan. Talvikaudella myös hinnoittelu on edullisempaa; puoli tuntia voi polkea alle eurolla ja päivävuokrakin on vain 6 €.

Pyöräilyreitit

Kouvolan karttapalvelussa näet Kouvolan pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Pyörätiet näkyvät sinisinä linjoina kartalle.

#fillarikouvola Instagramissa

#fillarikouvola-arvonta Instagramissa

Missä polkupyöräsi seikkailee? Löysitkö mukavia pyöräilyreittejä? Näitkö kivoja maisemia? Kerro pyöräsi seikkailusta ja kuvaa se reissun päällä Kouvolassa. Julkaise kuva pyörästäsi hashtagilla #fillarikouvola. Nostamme kuvia mahdollisesti Kouvola.fi ja Liikkuvakouvola.fi-sivuille.

Päivitetty 23.9.2019