Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn niin hyöty- kuin harrasteliikunnan merkeissä. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa paikoin Kymijoen mutkia seuraten. Katukuvassa näkyvät myös oranssit kaupunkipyörät!

Pyöräilykampanjat 2021

Kouvolan pyörävaellus 7.5. – 29.8.2021

Pyörävaellus starttasi pe 7.5.2021. Pyörävaelluskortteja on tarjolla uimahalleilla, kirjastoissa, Kouvola-talolla, Kaupungintalolla, Porukkatalolla ja pyörävaelluksen rastipisteillä.

Rastipisteitä on ympäri Kouvolaa ja muutama myös kaupungin ulkopuolella. Kahdella rastileimalla olet mukana arvonnassa, jossa pääpalkintona on Jopo polkupyörä, pyöräily-/retkeilytarvikkeita ja lahjakortteja. Kaikki rastileimat lasketaan suorituksiksi. Arvontaan hyväksytään yhdeltä henkilöltä yksi vajaa kortti ja täydet kortit.

Arvonta suoritetaan perjantaina 10.9.2021. Palauta kortti viimeistään pe 3.9.2021 uimahallin kassalle (Inkeroinen, Kuusankoski, Urheilupuisto, Valkeala), kaupungintalon infopisteeseen, Kouvola-talolle tai kaupungin kirjastoihin.

Huomio! Koronavirustilanteesta johtuen rastipisteiden aukioloaikoihin voi tulla muutoksia, joten tarkista lähtiessäsi rastipisteen nettisivulta yrityksen aukioloajat.

Valtakunnallinen Kilometrikisa

Valtakunnallinen Kilometrikisa starttaa la 1.5.2021. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, yhdistysten tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Ilmoita joukkueesi mukaan ja kerrytä mahdollisimman paljon kilometrejä.

Pyöräilyreitit

Kouvolan karttapalvelussa näet Kouvolan pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Pyörätiet näkyvät sinisinä linjoina kartalle.

Missä polkupyöräsi seikkailee? Löysitkö mukavia pyöräilyreittejä? Näitkö kivoja maisemia? Kerro pyöräsi seikkailusta ja kuvaa se reissun päällä Kouvolassa. Julkaise kuva pyörästäsi hashtagilla #fillarikouvola. Nostamme kuvia mahdollisesti Kouvola.fi ja Liikkuvakouvola.fi-sivuille.

Pyöräilykartta

Kouvolassa on 375 km pyörätietä taajamissa ja niiden välillä. Pyöräilykartasta näet pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Kartalle on lisäksi merkitty matkailu- yms. kohteita. Kartan mittakaava on 1:30 000.

Kaupunkipyörät Kouvolassa

Kaupunkipyörät ilmestyivät Kouvolan ja Kotkan katukuvaan Meripäivien alla heinäkuussa 2018. Kouvolan ja Kotkan kaupunkien osittain rahoittama kokeilu päättyi lokakuun loppuun. Lue lisää kokeilusta.

Molemmissa kaupungeissa oli yhteensä 35 kaupunkipyörää. Kouvolassa ja Kotkassa kaupunkpyöräoperaattorina toimii KaaKau Oy.

Vaikka kaupunkien pilotti päättyi lokakuun lopussa, jatkaa KaaKau toimintaansa ja siirtyi marraskuun aikana talvikauden järjestelmään.

Nainen pyöräilee puistossa.

Päivitetty 1.7.2021