Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet pyöräilyyn niin hyöty- kuin harrasteliikunnan merkeissä. Pyörätiet kulkevat vaihtelevissa maisemissa paikoin Kymijoen mutkia seuraten. Katukuvassa näkyvät myös oranssit kaupunkipyörät!

Pyöräilykampanjat 2022

Kouvolan pyörävaellus 2.5.-29.8.

Pyörävaelluskortteja on saatavilla kirjastoissa, uimahalleilla, Kouvola-talolla, Kaupungintalolla, Porukkatalolla, Kuusankoskitalolla ja pyörävaelluksen rastipisteillä.

Pyörävaelluskortista näkee kaikkien rastipisteiden sijainnit ja yhteystiedot. Rastipisteitä on ympäri Kouvolaa ja muutama myös kaupungin ulkopuolella. Kahdella rastileimalla on mukana arvonnassa, jossa pääpalkintona on Jopo polkupyörä, pyöräilytarvikkeita ja lahjakortteja. Kaikki rastileimat lasketaan suorituksiksi. Arvontaan hyväksytään yhdeltä henkilöltä yksi vajaa kortti ja täydet kortit.

Palauta kortti viimeistään pe 9.9. joko uimahallin kassoille, kaupungintalon infopisteeseen, Kouvola-talolle liikuntatoimistoon tai kaupungin kirjastoihin! Arvonta suoritetaan pe 16.9.

Huom! Rastipisteiden aukioloaikoihin voi tulla muutoksia yrityksistä riippumattomista syistä. Tarkista aina lähtiessä rastipisteen nettisivulta aukioloaika!

Valtakunnallinen Kilometrikisa

Valtakunnallinen Kilometrikisa 2022 pyöräillään taas 1.5. alkaen. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, yhdistysten tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen.

Nainen pyöräilee puistossa.

Pyöräilyreitit

Kouvolan karttapalvelussa näet Kouvolan pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Pyörätiet näkyvät sinisinä linjoina kartalle.

Missä polkupyöräsi seikkailee? Löysitkö mukavia pyöräilyreittejä? Näitkö kivoja maisemia? Kerro pyöräsi seikkailusta ja kuvaa se reissun päällä Kouvolassa. Julkaise kuva pyörästäsi hashtagilla #fillarikouvola. Nostamme kuvia mahdollisesti Kouvola.fi ja Liikkuvakouvola.fi-sivuille.

Pyöräilykartta

Kouvolassa on 375 km pyörätietä taajamissa ja niiden välillä. Pyöräilykartasta näet pyörätiet ja voit suunnitella reittejä. Kartalle on lisäksi merkitty matkailu- yms. kohteita. Kartan mittakaava on 1:30 000.

Kaupunkipyörät Kouvolassa

Kaupunkipyörät ilmestyivät Kouvolan ja Kotkan katukuvaan Meripäivien alla heinäkuussa 2018, ja ovat siitä asti olleet käytettävissä joka kesä. Pyörien vuokraus toimii älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Sovelluksen kautta voit paikallistaa vapaan pyörän sekä avata ja sulkea pyörän lukon. Vuokrausaika on viidestätoista minuutista vuorokauteen. Kaupunkipyöräoperaattorina toimii kouvolalainen KaaKau Oy.

Kaupunkipyörien asemaverkosto ja ohjeet pyörän vuokraukseen: Kouvola – Kaupunkipyörät | Kaakau

Päivitetty 28.6.2022

Sivun alkuun