Kouvolan Teatteriin suunnitellaan peruskorjausta ja laajennusta. Tältä infosivulta löydät perustiedot investoinnista ja sitä koskevat tiedotteet. Niissä kerrotaan myös investoinnin suunnittelua tukevasta arkkitehtuurikilpailusta.

Kouvolan kaupungin talousarviossa vuodelle 2023 ja taloussuunnitelmassa 2023–2026 on varattu Kouvolan Teatterin peruskorjaukseen ja laajennukseen vuosille 2023–2028 yhteensä 30 miljoonaa euroa.

Kaupungin vuoden 2024 talousarviossa ja taloussuunnitelmassa 2024–2027 investointi on jaksotettu uudelleen niin, että teatteri valmistuu vuonna 2029.

Investoinnin hankesuunnittelua linjaa ohjausryhmä, jossa on edustus kaupunginhallituksesta, kaupungin viranhaltijoista ja Kouvolan Teatterista.

Suunnittelua edistetään arkkitehtuurikilpailulla
– kiitos suosikkiaan äänestäneille!

Teatteri-investoinnin suunnittelua edistetään arkkitehtuurikutsukilpailulla, jonka kilpailuehdotukset olivat yleisön nähtävillä 8.–22. marraskuuta osoitteessa kouvola.fi/teatteritalo ja Kouvolan pääkirjastossa järjestettävässä näyttelyssä.

Kuntalaisilla oli mahdollisuus äänestää mielestään parhainta kilpailuehdotusta sähköisen kyselyn kautta. Pääkirjastolla sai äänestää myös paperilomakkeella.

Arkkitehtuurikilpailun sivulla kerrotaan kilpailun etenemisestä: kouvola.fi/teatteritalo

Päivitetty 8.1.2024

Sivun alkuun