Alvar Aalto Kouvolassa

Arkkitehtuurin ja muotoilun viikko 1.-4.2.2024

Helmikuun 3. liputetaan Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Liputuspäivän ympärillä vietettävät tapahtumapäivät juhlistavat arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Vuoden 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta teemalla ‘Hyvässä tilassa’. Teemalla nostetaan esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.

Sosiaalisessa mediassa on ArkMuoto-päivien aikana käynnissä kuvahaaste, joka kutsuu meitä tarkastelemaan rakennettua ja muotoiltua ympäristöämme uusin silmin. Jaa kuviasi ja ajatuksiasi hyvistä tiloista tunnisteella #hyvässätilassa.

Tutustu ArkMuoto-viikon ohjelmaan

Arkkitehti Alvar Aalto

Alvar Aalto (1898–1976) on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista arkkitehdeistä ja muotoilijoista. Monipuolisen uransa aikana Aalto suunnitteli rakennuksia ja kaupunkikeskustasuunnitelmia sekä Suomeen että ulkomaille. Alvar Aallon arkkitehtuurilla on suuri merkitys myös Kouvolassa, erityisesti Inkeroisissa sijaitsevan tehdasmiljöön, siihen liittyvän työntekijöiden asuinalueen sekä koulurakennuksen suunnittelijana.

Lue lisää Alvar Aallosta
Sivun alkuun