Alvar Aalto Kouvolassa

Opastetut Aalto-kierrokset

Alvar Aallon kohteisiin voi tutustua myös matkailuoppaan johdolla. Samalla retkellä ihastellaan Ankkapurhan kulttuuripuiston alueen koskiluontoa ja vanhaa tehdaskylää. Kierrokset tarjoavat ryhmille mielenkiintoisen katsauksen alueiden historiaan ja suunnitteluun. Retken kesto on 2–3 tuntia, pelkkä kävelykierros vie 1,5 tuntia.

Lue lisää opastetuista kierroksista (visitkouvola.fi)

Arkkitehti Alvar Aalto

Alvar Aalto (1898–1976) on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista arkkitehdeistä ja muotoilijoista. Monipuolisen uransa aikana Aalto suunnitteli rakennuksia ja kaupunkikeskustasuunnitelmia sekä Suomeen että ulkomaille. Alvar Aallon arkkitehtuurilla on suuri merkitys myös Kouvolassa, erityisesti Inkeroisissa sijaitsevan tehdasmiljöön, siihen liittyvän työntekijöiden asuinalueen sekä koulurakennuksen suunnittelijana.

Lue lisää Alvar Aallosta

Alvar Aalto -viikko

Kouvola toimii vuonna 2021 kansainvälisen Alvar Aalto -kaupunkien verkoston puheenjohtajana ja Alvar Aalto -viikko 14.-22.8.2021 on verkostoyhteistyön päätapahtuma. Tapahtumaviikko järjestetään yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten tapahtumajärjestäjien kesken.

Katso Alvar Aalto -viikon ohjelma