Kouvolan kaupunki tekee yhteistyötä Kymi Sinfonietan ja Pohjois-Kymen musiikkiopiston kanssa.
Näiden lisäksi Kouvolasta löytyy monipuolista musiikkitarjontaa rockista kansanmusiikkiin.

Kymi Sinfonietan kaikki soittajat juhlavaatetuksessa poseeraamassa yhteiskuvassa.
Kymi Sinfonietta orkesteri

Kymi Sinfonietta on kahden Kouvolan ja Kotkan kaupunkien – orkesteri, aloitti toimintansa 1.1.1999. Kymenlaaksolaisen orkesterimusiikin juuret ulottuvat aina sadan vuoden taakse. 

Pohjois-Kymen musiikkiopisto on Suomen suurimpiin kuuluva yksityinen, musiikin perusopetusta antava musiikkioppilaitos, 1100 oppilasta.

Musiikkileikkikoulusta ammattivalmennukseen ulottuvaa opetustarjontaa.Kymi Brass -tapahtuma ja oopperan näyttämöproduktiot.
Yli 30 soitinta, laulu, kuoroja, yhtyeitä ja orkestereita.

Kouvola on Rock-CityKouvolalla on pitkä historia rock-kaupunkina.
Kouvolasta on lähtöisin monipuolisia bändejä ja musiikintekijöitä,
Sessions, Peer Gynt, Loose Prick, Harri Marstio, Viikate, Lasten Hautausmaa, Have You Ever Seen Jane Fonda Aerobic VHS, To Die For, Ghost World, Barefoot Brothers, The Gallows Dance ym.
Pikkukaupungin pojat ovat saaneet paljon aikaan.

Kuusankoskitalon pääsali, Kuusaasali on yksi Kymenlaakson suurimmista ja vilkkaiten varatuista ja sen täyttää niin suomalaiset eturivin artistit, kuin kymenlaaksolaiset muusikot ja orkesterit. Kattava valo- ja äänilaitteisto, osaava henkilökunta luo kokonaisuudet aina taustaäänimaailmoista streamaukseen ja someseiniin.

Kansanmusiikin ja -tanssin ystävät LEMPO ry on perustettu vuonna 2013. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea kansanmusiikin ja -tanssin harrastusta ja ammattilaisuutta Kaakkois-Suomen alueella.

Puhallinmusiikki Kaupungissa on yli 100-vuoden historia ja perinteestä pitävät huolen lukuisat vanhat puhallinorkesterit Kouvolan Soittokunta, Kuusankosken Soittokunta sekä Ahvion Soittokunta.

Kuusankosken Harmonikansoittajat ry. on vuonna 1958 perustettu harmonikansoittajien yhdistys luoden Kuusankoskelle pohjaa aktiiviselle toiminnalle, koulutukselle sekä orkesterille.

Kouvolan mieskuoron yli 110 vuotta vanhaa mieslaulua Kouvolassa. Kuoro esiintyy erilaisissa tapahtumissa kvartetista kuoroon asti.

Kouvolan Seudun Jazz ry. pitää yllä jazzin harrastusta Kouvolassa järjestämällä säännöllisesti jazz-iltoja ravintoloissa.

Kouvolan Soivat Kylät ry. yhdistyksen tarkoituksena on elävöittää kaupungin musiikkitarjontaa tehden hyväntekeväisyyskonsertteja.

Päivitetty 3.6.2021

Sivun alkuun