Kaupungin liikuntapalvelut järjestää kuntotestaustapahtumia noin kerran vuodessa. Ajankohtaiset tiedot päivitetään tälle sivulle.

Testaustapahtuma to 15.8. klo 15.15–18.00, Valkealan urheilukenttä

Ilmoittautuminen 1.8. alkaen Hellewin kautta (maksu verkkopankissa tai laskulla). Huom! Ilmottautumisia ei oteta paikan päällä vastaan.

Aikataulu:

  • klo 15.15 UKK 6 min -kävelytesti (6 €)
  • klo 16.00 UKK 2 km -kävelytesti (10 €)
  • klo 17.45 Cooper-testi (6 €)

Ohjeistus kävelytesteihin

Varaa UKK 6 min -kävelytestiin 30 minuuttia aikaa ja tule paikan päälle klo 15.15. Varaa UKK 2 km -kävelytestiin tunnin verran aikaa ja tule paikan päälle klo 16.00.

Aluksi täytetään testilomake, jonka jälkeen jokainen voi suorittaa omatoimisen alkulämmittelyn. Mikäli sinulla on oma sykemittari, voit ottaa sen mukaan. Testiin osallistuminen vain terveenä.

UKK 6 min ja UKK 2 km -kävelytestin tulokset tulevat sähköpostitse ti 20.8. mennessä tai voit vaihtoehtoisesti hakea testipalautteen nimelläsi Valkealatalon uimahallin kassalta.

Kävely- ja juoksutestit

UKK 6 min -kävelytesti

Kävelytesti on tarkoitettu 20-70-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai oiretta. Testissä kävellään 6 minuutin aikana mahdollisimman pitkälle.

UKK 2 km -kävelytesti

Kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Testissä kävellään kaksi kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti. 

Testi sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä.  Erittäin hyväkuntoisille testiä ei suositella. Säännöllisesti kestävyysliikuntaa yli viisi tuntia viikossa noin tunnin kerrallaan harrastaville se ei välttämättä anna luotettavia tuloksia. 

Cooper-testi

Cooper-testissä juostaan mahdollisimman pitkä matka 12 minuutin aikana. Testi mittaa maksimikestävyyttä.

InBody-kehonkoostumusmittaus

InBody-kehonkoostumusmittauksessa selviää mm. paino, lihasmassa, rasvaprosentti ja rasvakudoksen määrä, kehon nestetasapaino, viskeraalirasva (sisäelinten ympärillä oleva rasvakudos), perusaineenvaihdunta (kcal), painoindeksi, kehon puolierot. Tarkemmat tiedot InBody-mittauksesta.

Kuntotestausta ryhmille

Liikuntapalvelut järjestää kuntotestejä ryhmille tilauksesta. Kuntotestauspaketti voi pitää sisällään esim. kävely-/juoksutestin, lihaskuntotestin ja InBody-kehonkoostumusmittauksen. Paketti voidaan räätälöidä myös ryhmälle sopivaksi. Tarkemmat tiedot heidi.salokivi@kouvola.fi

Hinnasto

PalveluHinta
UKK 6 min -kävelytesti6 €
UKK 2 km -kävelytesti10 €
Cooper-testi6 €
InBody-kehonkoostumusmittaus20 €

Päivitetty 10.7.2024

Sivun alkuun