Kulttuurivirta on ikääntyneiden kulttuurihyvinvointiohjelma. Kulttuuripalvelut tarjoaa kulttuurivierailuja ikääntyneiden asumispalveluiden, päiväkeskusten sekä kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tueksi. Kotona asuvien ryhmätoiminnassa mukana myös vapaaehtoiset ns. "Kulttuuriveturit".

Kulttuurivierailut toteutetaan yhteistyössä Kymenlaakson Hyvinvointialueen Ikääntyneiden palveluiden kanssa. Mukana ovat Kouvolan alueen asumispalvelut (tehostettu laitoshoito), kotihoito ja kotihoidon tukipalvelu, asiakas- ja palveluohjaus sekä varhaisen tuen palvelut eli hyvinvointia ennalta ehkäisevät palvelut sekä vertaisryhmätoiminta.

Ikääntyneiden palveluiden henkilöstöllä on käytössä kaupungin kulttuurikasvatuksen päivittämä Kulttuurin tuotetarjotin, jossa on kouvolalaisten luovan alan toimijoiden kulttuurituotteita selostettuna kustannus- ja yhteystietoineen.

Kulttuurivirta ikääntyneiden kulttuurihyvinvointiohjelma tukee ikääntyneen väestön hyvinvointia. Palautteiden anto vierailuista edesauttaa vuorovaikutuksen todentamista. Myönteisiä kokemuksia on tilastoitu. Taide ja kulttuuri osana kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, on kaikkien yhteinen asia. Kulttuurinen oikeus, palveluiden saavutettavuus kuuluu jokaiselle.

Ikääntyneiden kulttuuriseen toimintaan osallistuminen tuo elämään mielekkyyttä, tukee terveyttä pidentäen eliniän odotusta ja luo hyvinvointia sekä edesauttaa hoitohenkilöstön hyvinvointia.

Kulttuurivetureitten vetämä ryhmä toimii tällä hetkellä Jaalassa. Tule mukaan toimintaan! Kulttuurivetureille järjestetään maksutonta koulutusta ja virkistystoimintaa. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!


Sukupolvien kohtaaminen on projekti yhteistyössä kaupungin kulttuuripalveluiden ja Kouvolan Kipinä ry:n kanssa. Savonkadun Porukkatalolle kokoontuville kotona asuville ikääntyneille tarjotaan osallistumista lukumummi ja -vaari toimintaan, sanataidepajoihin, musiikkikonsertteihin, tuolitanssihetkiin.
Kesätapahtumaa vietetään 12.6. Syksyn toiminnasta tiedotetaan kesän jälkeen.
Lasten Satuviikoilla lokakuussa pyritään järjestämään yhteistyössä lisää tilaisuuksia, joihin ikääntyneet ja lapsiperheet yhdessä ovat tervetulleita mukaan.

Kulttuurista virkistystä -kesätapahtumasarja

Nauti kesästä kulttuurin parissa! ”Kulttuurista virkistystä” on kesätapahtumien sarja, johon on tervetullut ikääntyneiden koko perhe. Kesätapahtumasarja tarjoaa vaihtuvia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet pyritään järjestämään tapahtumatalojen, Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa keskiviikkoiltaisin ja sunnuntai-iltapäivisin.
Kesän 2024 ohjelma löytyy http://www.kouvola.fi/kulttuuristavirkistysta

Lisäksi Valkealan Hirsimäellä järjestetään maksuton koko perheen kesätapahtuma Eloa ja Iloa
torstaina 1.8. klo 12-15. Ohjelmassa on mukana musiikki- ja kesäteatteriesityksiä, näytteilleasettajia, kesäkahvila ja museo avoinna. Järjestäjinä mm. Valkealan nuorisoseura ry ja Valkealan museoyhdistys.

Kuusankoskitalon gallerian sekä Poikilo-museoiden näyttelyt Kouvolatalossa ovat tapahtumatalojen aukioloaikoina samalla kertaa yleisön koettavissa! Teitä palvelee myös kahvila Kuusankoskitalolla tapahtumien aikana.


Päivitetty 23.5.2024

Sivun alkuun