Kulttuurivirta- ikääntyneille suunnattu kulttuuriohjelma. Kotona asuvien ryhmätoiminnassa mukana vapaaehtoiset "Kulttuuriveturit". Kulttuurikasvatus tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja ikääntyneiden asumispalveluiden, päiväkeskusten sekä kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tueksi ja iloksi. Kesällä toteutetaan Kulttuurista virkistystä kesään -kesätapahtumasarja.

Kaupungin rahasto on myöntänyt toimintaan vuodelle 2022 määrärahaa kulttuuriseen seniori- ja vanhustoimintaan. Taiteilijavierailut toteutetaan yhteistyössä vanhuspalveluiden kanssa, mukana ovat
asumispalvelut (tehostettu laitoshoito),
kotihoito ja kotihoidon tukipalvelu, asiakas- ja palveluohjaus sekä
varhaisen tuen palvelut ns. hyvinvointia ennalta ehkäisevät palvelut sekä vertaisryhmätoiminta.

Vanhuspalveluiden henkilöstö käyttää tällä hetkellä kaupungin kulttuurikasvatuksen päivittämää Kulttuurin tuotetarjotinta, jossa on kouvolalaisten luovan alan toimijoiden 49 kulttuurituotetta selostettuna kustannus- ja yhteystietoineen. Toimintaa toteutetaan ajantasaisia viranomaisohjeita noudattaen. Digitaalisia kulttuurituotteita, konsertteja on myös tuotettu vanhuspalveluiden käyttöön.

Kulttuurivirta-ohjelma tukee vanhuspalvelulain sisältöjä. Palautteiden anto vierailuista edesauttaa vuorovaikutuksen todentamista. Myönteisiä kokemuksia on tilastoitu.
Taide ja kulttuuri osana kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, on kaikkien yhteinen asia.
Kulttuurinen oikeus, palveluiden saavutettavuus kuuluu jokaiselle.
Kulttuurisen vanhustyön toimintaan osallistuminen tuo elämään mielekkyyttä, tukee terveyttä pidentäen eliniän odotusta ja luo hyvinvointia.
Asiakkaiden voimaannuttaminen kulttuurisen vanhustyön menetelmin edesauttaa myös hoitohenkilöstön hyvinvointia.

Kulttuurivetureitten vetämä ryhmä toimii tällä hetkellä Jaalassa.
Tule mukaan toimintaan! Kulttuurivetureille järjestetään maksutonta koulutusta ja virkistystoimintaa. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!


Kuva kulttuurivetureiden ryhmästä ja Eveliina Lätin harjoituksesta.

Kulttuurista virkistystä kesään

Kesätapahtumien sarja

Kulttuurista virkistystä kesään on kesätapahtumien sarja kouvolalaisille ikäihmisille sekä koko perheille. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet järjestetään Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa. Tilaisuudet toteutetaan esiintyjien kanssa ennalta sovittuina päivinä ja kellonaikoina, kulttuuritalojen aukioloaikoina. Tilaisuudet yleisölle järjestetään viranomaisten ajantasaisten turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Galleriatilat Kuusankoskitalossa sekä Poikilo-museon näyttelyt Kouvolatalossa ovat samalla kertaa yleisön koettavissa!

Tapahtuman tarkempi ohjelma ja aikataulu rakentuvat kevään aikana.

Jos olet kiinnostunut tuottamaan ohjelmaa tapahtumaan, esimerkiksi musiikkia, laulua ja tanssia, voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella 15.5.2022 mennessä.

Kulttuurista virkistystä kesään -tapahtumaan esiintyjäksiPäivitetty 23.3.2022

Sivun alkuun