Kulttuurivirta on ikääntyneille suunnattu kulttuuriohjelma. Kotona asuvien ryhmätoiminnassa mukana vapaaehtoiset ns. "Kulttuuriveturit". Kulttuurikasvatus tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja ikääntyneiden asumispalveluiden, päiväkeskusten sekä kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tueksi ja iloksi. Kesällä toteutetaan Kulttuurista virkistystä kesään -kesätapahtumasarja.

Kulttuurivierailut toteutetaan yhteistyössä ikääntyneiden palveluiden kanssa. Mukana ovat asumispalvelut (tehostettu laitoshoito), kotihoito ja kotihoidon tukipalvelu, asiakas- ja palveluohjaus sekä varhaisen tuen palvelut eli ns. hyvinvointia ennalta ehkäisevät palvelut sekä vertaisryhmätoiminta.

Ikääntyneiden palveluiden henkilöstöllä on käytössä kaupungin kulttuurikasvatuksen päivittämä Kulttuurin tuotetarjotin, jossa on kouvolalaisten luovan alan toimijoiden kulttuurituotteita selostettuna kustannus- ja yhteystietoineen.

Kulttuurivirtaohjelma tukee ikääntyneen väestön hyvinvointia. Palautteiden anto vierailuista edesauttaa vuorovaikutuksen todentamista. Myönteisiä kokemuksia on tilastoitu. Taide ja kulttuuri osana kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, on kaikkien yhteinen asia. Kulttuurinen oikeus, palveluiden saavutettavuus kuuluu jokaiselle.

Ikääntyneiden kulttuuriseen toimintaan osallistuminen tuo elämään mielekkyyttä, tukee terveyttä pidentäen eliniän odotusta ja luo hyvinvointia sekä edesauttaa hoitohenkilöstön hyvinvointia.

Kulttuurivetureitten vetämä ryhmä toimii tällä hetkellä Jaalassa. Tule mukaan toimintaan! Kulttuurivetureille järjestetään maksutonta koulutusta ja virkistystoimintaa. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!


Kulttuurista virkistystä -kesätapahtumasarja

Nauti kesästä kulttuurin parissa! ”Kulttuurista virkistystä” on kesätapahtumien sarja koko perheelle. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet järjestetään Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa. Kesätapahtumasarja tarjoaa vaihtuvia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä.

Kuusankoskitalon gallerian sekä Poikilo-museoiden näyttelyt Kouvolatalossa ovat tapahtumatalojen aukioloaikoina samalla kertaa yleisön koettavissa! Teitä palvelee myös kahvilat molemmissa tapahtumataloissa.

Elimäen museoalueella järjestetään myös Kulttuurista virkistystä kesätapahtuma sunnuntaina 18.6. Ohjelmana lapsiperheille maalaus- ja piirustuspaja sekä Sirkus Bravuurin sirkustemppurata. Tapahtumassa on myös kesäinen konsertti. Museoalueella makasiinikahvila ja museokohteet avoinna yleisölle tapahtuman aikana.

AURA-hanke 2023

Kouvolan kaupunki on mukana vuonna 2023 AURA -hankkeessa, mikä liittyy Taiteen edistämiskeskuksen tukemaan Ikäohjelma 2030 / IKO 3Erityisavustukset Hyvinvointia kulttuurista ikäihmisille –hankkeisiin.
Tavoitteena on rakentaa vuoteen 2030 asti ulottuvaa tiekarttaa siitä, miten kunnat ja hyvinvointialueet voivat tukea ikääntyneiden kulttuuristen oikeuksien ja palveluiden toteutumista parhaalla mahdollisella tavalla.

Aura -hankkeessa kuntien/hyvinvointialueiden osalta tehdään selvitystä ikääntyneiden kulttuuripalveluiden tilasta ja kehittämissuunnista. Lisäksi jokaisessa mukana olevassa kunnassa järjestetään yhteiskehittämistilaisuus. Taide- ja kulttuurikentän ymmärrys ja osaaminen ikääntyneiden palveluiden saavutettavuudesta on parantunut. Hankkeessa mukana olevissa kunnissa järjestetään myös kuntien kulttuuritoimijoille/kulttuuripalveluita tuottaville tahoille ikääntyneiden kulttuuripalveluiden saavutettavuuskoulutus. Kehittämistehtävä ja koulutus pyritään järjestämään ensi syksyn aikana Kouvolassa.

   

Päivitetty 31.3.2023

Sivun alkuun