Kulttuurivirta on ikääntyneiden kulttuurihyvinvointiohjelma. Kulttuuripalvelut/Kulttuurikasvatus tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja ikääntyneiden asumispalveluiden, päiväkeskusten sekä kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin tueksi. Kotona asuvien ryhmätoiminnassa mukana myös vapaaehtoiset ns. "Kulttuuriveturit".

Kulttuurivierailut toteutetaan yhteistyössä Kymenlaakson Hyvinvointialueen Ikääntyneiden palveluiden kanssa. Mukana ovat asumispalvelut (tehostettu laitoshoito), kotihoito ja kotihoidon tukipalvelu, asiakas- ja palveluohjaus sekä varhaisen tuen palvelut eli hyvinvointia ennalta ehkäisevät palvelut sekä vertaisryhmätoiminta.

Ikääntyneiden palveluiden henkilöstöllä on käytössä kaupungin kulttuurikasvatuksen päivittämä Kulttuurin tuotetarjotin, jossa kouvolalaisten luovan alan toimijoiden kulttuurituotteita selostettuna kustannus- ja yhteystietoineen.

Kulttuurivirta ikääntyneiden kulttuurihyvinvointiohjelma tukee ikääntyneen väestön hyvinvointia. Palautteiden anto vierailuista edesauttaa vuorovaikutuksen todentamista. Myönteisiä kokemuksia on tilastoitu. Taide ja kulttuuri osana kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, on kaikkien yhteinen asia. Kulttuurinen oikeus, palveluiden saavutettavuus kuuluu jokaiselle.

Ikääntyneiden kulttuuriseen toimintaan osallistuminen tuo elämään mielekkyyttä, tukee terveyttä pidentäen eliniän odotusta ja luo hyvinvointia sekä edesauttaa hoitohenkilöstön hyvinvointia.

Kulttuurivetureitten vetämä ryhmä toimii tällä hetkellä Jaalassa. Tule mukaan toimintaan! Kulttuurivetureille järjestetään maksutonta koulutusta ja virkistystoimintaa. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!


Sukupolvien kohtaaminen on projekti yhteistyössä kaupungin kulttuuripalveluiden ja Kouvolan Kipinä ry:n kanssa. Savonkadun Porukkatalolle kokoontuville kotona asuville ikääntyneille tarjotaan osallistumista Lukumummi ja Lukuvaari toimintaan, Sanataidepajoihin, musiikkikonsertteihin. Wanhat Kisällit konsertti pe 9.2. Kesätapahtumaa vietetään ke 5.6. Lasten Satuviikolla lokakuussa pyritään järjestämään yhteistyössä lapsiperheille tilaisuuksia, joihin ikääntyneet ovat tervetulleita mukaan.

Kulttuurista virkistystä -kesätapahtumasarja

Nauti kesästä kulttuurin parissa! ”Kulttuurista virkistystä” on kesätapahtumien sarja, johon voi ja saa osallistua ikääntyneen koko perhe ja lähiomaiset. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet järjestetään tapahtumatalojen, Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa. Lisäksi toteutetaan kesässä yksi tilaisuus myös eri puolilla Kouvolaa. Viime kesänä Elimäen museoalueella. Kesätapahtumasarja tarjoaa vaihtuvia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä.

Kuusankoskitalon gallerian sekä Poikilo-museoiden näyttelyt Kouvolatalossa ovat tapahtumatalojen aukioloaikoina samalla kertaa yleisön koettavissa! Teitä palvelee myös kahvilat molemmissa tapahtumataloissa.

Tämän kesän 2024 haku käynnistetään tammikuussa. Keskiviikkoiltaisin ja sunnuntai iltapäivisin on mahdollisuus hakea esiintymään. Tervetuloa mukaan!


Päivitetty 30.1.2024

Sivun alkuun