Kouvola on ihmeen komea vesiltä katsottuna. Kymijoki ja sadat järvet johdattavat uusiin maisemiin, joskus jylhille kalliorannoille tai hienoille hietikoille. Kaupungilta voi myös vuokrata venepaikkoja. Kouvolassa voi harrastaa järvi- ja koskikalastusta.

Melonta ja veneily

Kouvolan vesistöjä pitkin voi edetä Järvi-Suomeen asti. Yksi tunnetuimmista melontareiteistä on Väliväylän reitti, mikä kulkee Saimaalta Kymijoelle. Suurimmilla järvillä voi liikkua isommallakin veneellä.

Visitkouvola.fi -sivuilta löytyy tietoa yrityksistä, jotka tarjoavat palveluja melontaan ja veneilyyn liittyen. Kaupungissa toimii myös yhdistyksiä ja urheiluseuroja, joiden kautta pääsee mukaan melonta- ja soutuharrastukseen.

Lue lisää kaupungin vuokrattavista venepaikoista.

Kalastus

Kouvolassa on paljon loistavia kalastuspaikkoja, katso mm. Fishing.fi-sivustolta. Kalastusluvista sekä kalastuskieltoalueista saat tietoa myös Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta. Kalastus-/osakaskunnista ja kalastusluvista löydät tietoa myös Kymenlaakson kalatalouskeskuksen sivuilta. Kalastajankanavasta saat tietoa mm. muuttuneesta kalastuslaista.

Päivitetty 11.6.2024

Sivun alkuun