Vertaisohjaajat ovat vapaaehtoisia, jotka ohjaavat ikääntyneille suunnattuja liikuntaryhmiä. He toimivat terveyttä edistävän liikunnan innostajina sekä ohjaajina. Liikuntapalvelut kouluttaa uusia vertaisohjaajia koko Kouvolan alueelle järjestämällä Ikäinstituutin VoiTas-koulutusohjelman VertaisVeturi- koulutuksia. Liikuntapalvelut huolehtii vertaisohjaajista mm. järjestämällä säännöllisesti ideapäiviä.

Vertaisohjatut ryhmät 2024

Tarkemmat tiedot vertaisohjatuista ryhmistä kouvola.fi/liikuntaryhmat/ sivulla.

Sinustako vertaisohjaaja?

VertaisVeturi -koulutuksessa saat perustietoa ikäihmisten liikunnasta, voima- ja tasapainoharjoittelusta ja liikunnan ohjaamisesta kohderyhmille. Kokonaisuus käsittää neljä kokoontumiskertaa, sisältäen teoria- ja käytännön tunteja sekä etätehtäviä, jotka käydään yhdessä läpi. Yhteensä koulutus pitää sisällään 20 tuntikokonaisuutta. Koulutus on maksuton ja sisältää materiaalit. Koulutuksen käyminen ei sitouta mihinkään toimintaan.

Koulutusajankohdat:

Tulevat koulutusajankohdat ilmoitetaan, kun ne varmentuvat syyskauden 2024 osalta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: VoiTas -kouluttuja Sami Lampila, p. 020 615 7081, sami.lampila@kouvola.fi.

Vertaisohjaajien ideapäivät

Ideapäivät on tarkoitettu niille, jotka toimivat oman ryhmänsä vertaisohjaajina ja jotka ovat kouluttautuneet VoiTas- koulutusohjelman mukaisesti. Ideapäiviä järjestetään neljä kertaa vuodessa ja ne ovat vertaisohjaajille maksuttomia. Paikka, aika ja tarkempi ideapäivän sisältö ilmoitetaan vertaisohjaajaverkoston jäsenille sähköpostilla. Muistathan ilmoittautua.

Päivitetty 6.6.2024

Sivun alkuun