Vertaisohjaajat ovat vapaaehtoisia, jotka ohjaavat ikääntyneille suunnattuja liikuntaryhmiä. He toimivat terveyttä edistävän liikunnan innostajina sekä ohjaajina. Liikuntapalvelut kouluttaa uusia vertaisohjaajia koko Kouvolan alueelle järjestämällä Ikäinstituutin VoiTas-koulutusohjelman VertaisVeturi- koulutuksia. Liikuntapalvelut huolehtii vertaisohjaajista mm. järjestämällä säännöllisesti ideapäiviä.

Sinusta vertaisohjaaja

VertaisVeturi-koulutus kouluttaa uusia ohjaajia esim. järjestöjen tai kyläyhteisöjen liikuttajiksi. Koulutus ei sido ohjaajana toimimiseen. Jos kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä liikunnanohjaaja Sami Lampilaan. Koulutus on maksuton. Seuraava koulutus toteutetaan mahdollisesti elokuussa 2019.

Vertaisohjatut liikuntaryhmät

Kevään 2019 vertaisohjatut liikuntaryhmät löydät Liikuntaryhmät ja vertaisohjatut liikuntaryhmät -esitteestä sivulta 14 alkaen. Tämän lisäksi vertaisohjattuja liikuntaryhmiä on paljon eri järjestöjen toiminnan yhteydessä. Kevätkaudella vertaisohjatut liikuntaryhmät jatkavat pääosin ajalla 7.1.-30.4.2019.

Vertaisohjattujen liikuntaryhmien asiakkaat voivat antaa palautetta toiminnasta asiakaskyselyn kautta.

Vertaisohjaajien ideapäivät

Ideapäivät on tarkoitettu niille, jotka toimivat oman ryhmänsä vertaisohjaajina ja jotka ovat kouluttautuneet VoiTas- koulutusohjelman mukaisesti. Ideapäiviä järjestetään neljä kertaa vuodessa ja ne ovat vertaisohjaajille maksuttomia. Paikka, aika ja tarkempi ideapäivän sisältö ilmoitetaan vertaisohjaajaverkoston jäsenille sähköpostilla. Muistathan ilmoittautua!


Päivitetty 12.3.2019