InkJazz konsertteja on järjestetty vuodesta 2004 alkaen upeassa paperiteollisuuden historiaa esittelevässä Ankkapurhan teollisuusmuseossa, Kymijoen rannalla Inkeroisten puolella, Ankkapurhan kosken partailla arvokkaassa Alvar Aalto arkkitehtuurikohteissa. Konsertissa kuullaan kesäisin kansainvälisesti ja valtakunnallisesti tunnettuja artisteja.

InkJazz-konsertti perjantaina 25.8.2023 klo 19

Ankkapurhan teollisuusmuseo, Kuitutie 2, Inkeroinen Kouvola

Liput

Pääsylipun hinta 25 €. Lippujen myynti 1h ennen ovelta. Kesällä ennakkolipunmyynti Kouvolan kaupungin pääkirjastossa sekä Myllykosken ja Inkeroisten kirjastoissa.

Uppoudu jazz-musiikin lumoon Kymijoen rannalla elokuussa! Valtakunnallisesti tunnetut jazzmuusikot valtaavat estradin uniikissa ympäristössä.

InkJazz 2023 jälleen Ankkapurhan teollisuusmuseolla konsertissa jossa kuullaan taiteellisen johtajan Jari Perkiömäen luotsaamaa all stars -kokoonpanoa, jossa laulusolistina viime vuonna debyyttialbuminsa ’A Vision of a Garden’ julkaissut Riikka Keränen. Trumpettisolistina slovenialainen nuori virtuoosi Vid Sketa ja kontrabasistina moneen kertaan palkittu Antti Lötjönen. Pianistina New Yorkista vastikään Suomeen palannut Toomas Keski-Säntti ja rumpalina jo 2006 Inkjazzissa loistanut Ville Pynssi.

Järjestäjänä Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyökumppanina Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö ja StoraEnso Anjalankosken tehtaat.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii musiikin tohtori MuT, saksofonisti Jari Perkiömäki.

Kansainvälinen InkJazz All Stars featuring    

 • Jari Perkiömäki, saksofoni
 • Riikka Keränen, laulu
 • Antti Lötjönen, basso
 • Vid Sketa, trumpetti
 • Toomas Keski-Säntti, piano
 • Ville Pynssi, rummut
Mies sinisessä paidassa ja mustissa silmälaseissa soittaa saksofonia silmät kiinni.

Jari Perkiömäki

Saksofonisti Jari Perkiömäellä on pitkä ammattiura niin esiintyvänä taiteilijana kuin opettajana, johtajana ja kulttuurialan vaikuttajana. Porista lähtöisin oleva Perkiömäki on esiintynyt laajasti myös kansainvälisesti. Perkiömäki työskennellyt Sibelius-Akatemian jazzosaston johtajana ja vararehtorina, sekä Taideyliopiston yhdistyttyä yliopiston rehtorina kaudella 2015-2020. Tällä hetkellä Perkiömäki toimii mm. Pori Jazz Festivalin hallituksen puheenjohtajana. InkJazzin taiteellisen johtajana hän on ollut vuodesta 2009 asti.

Laulajatar Riikka Keränen on kotonaan pienten kokoonpanojen edessä niin konserttisaleissa kuin intiimeissä jazzklubeissa. Kaikkialla, missä hän laulaa – olipa se Lontoossa, Los Angelesissa, Helsingissä tai Kapkaupungissa – yleisö vaikuttuu hänen tummasta, luonnollisen täyteläisestä lauluäänestään, fraseerauksestaan ja scat-improvisoinnistaan.

Musiikin maisteri Keräsellä on Sibelius-Akatemiassa opiskelun lisäksi ollut ilo viettää vuosia ulkomailla syventäen osaamistaan Guildhall School of Musicissa Lontoossa ja Malmön musiikkiakatemiassa Ruotsissa. Monipuolinen Keränen on esiintynyt oman yhtyeensä lisäksi mm. Emma-palkintoehdokkaan lauluyhtye Signen ja lastenmusiikkiyhtye Megasakin kanssa.

Basisti Antti Lötjönen on yksi arvostetuimmista ja aktiivisimmista suomalaisen jazzmuusikoista, Lötjönen on julkaissut hiljattain debyyttialbuminsa yhtyeellään Anti Lötjönen Quintet East. Lötjönen tunnetaan inspiroivasta musisoinnista mm. The Five Corners Quintetin, 3TM:n, Ilmiliekki Quartetin, Aki Rissanen Trion ja Timo Lassyn kanssa. Vuoden 2018 lopulla Lötjönen vieraili menestyksekkäästi maailman luokan huipputriossa rumpali Jeff ”Tain” Wattsin ja kitaristi Kurt Rosenwinkelin kanssa.

Vid Šketa on slovenialainen, tällä hetkellä Suomessa asuva nuori jazztrumpetistilahjakkuus, joka on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa. Hän on esiintynyt mm. UMO Jazz Orchestran, Sointi Jazz Orchestran, Euroradio Big Bandin sekä lukuisten pienempien yhtyeiden kanssa, joita ovat johtaneet myös kansainvälisesti arvostetut muusikot kuten Chuck Israels ja Danny Grissett.

Toomas Keski-Säntti (s. 1995) on helsinkiläinen jazzpianisti ja -säveltäjä. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja jatkaa nykyään opintojaan Manhattan School of Musicissa New Yorkissa. Keski-Säntti tunnetaan mm. OK:KO –kvartetista, Adele Sauros Quartetista ja Jukka Perkon PreBoppers-yhtyeestä. Hän on lisäksi konsertoinut mm. UMO:n, Sami Saaren ja Pepe Willberg & Jukka Eskola Statementin kanssa, ja esiintynyt festivaaleilla ja klubeilla niin Euroopassa kuin New Yorkissakin.

Ville Pynssi (s. 1978) on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi tämän hetken kysytyimmistä rumpaleista Suomessa. Kokkolasta kotoisin oleva Pynssi soitti vuosia useissa teatteriorkestereissa ja useiden huippumuusikoiden kanssa Suomessa jo ennen opintojensa alkua Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. Hän on esiintynyt eri puolilla maailmaa useiden kansainvälisesti arvostettujen jazzartistien, kuten Avishai Cohenin, Seamus Blaken, Phil Markowitzin, Rick Margitzan, Anders Jorminin, Severi Pyysalon, Timo Lassyn, Jukka Perkon, Jarmo Savolaisen, Jukka Tolosen ja UMO Jazzin kanssa. Orkesteri. Viime vuosina Pynssia on kuultu myös mm. Vesalan, Ellinooran ja Sami Saaren yhtyeissä. Ville Pynssi vieraili InkJazzeilla edellisen kerran vuonna 2009 yhdysvaltalaisen laulajan Miles Griffithin yhtyeessä.

Jazzilta la 26.8. klo 18

Oravalan kartano, Tammipuisto 60, Oravala

Konserttikahvila. Pääsylippu 20 €/15 €. Lipunvaraus: info@oravalankartano.fi. Järjestäjä: Oravalan kartano yhteistyökumppanina Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut.

Esiintyjät:

InkJazz taiteellisen johtajan Jari Perkiömäen johdolla.

 • Jari Perkiömäki, saksofoni
 • Toomas Keski-Säntti, piano
 • Antti Lötjönen, basso
 • Ville Pynssi, rummut

Koululaiskonsertit

Kaupungin peruskoululaisille järjestetään 25.8. klo 10.30 ja 11.30 Kuusankoskitalon konserttisalissa koululaiskonsertit Lennokki/kulttuurikasvatusohjelman mukaisesti.

Päivitetty 29.8.2023

Sivun alkuun