InkJazz konsertteja on järjestetty 20 vuotta upeassa paperiteollisuuden historiaa esittelevässä Ankkapurhan teollisuusmuseossa, Kymijoen rannalla Inkeroisten puolella, Ankkapurhan kosken partailla arvokkaassa Alvar Aalto arkkitehtuurikohteissa. Konsertissa kuullaan kesäisin kansainvälisesti ja valtakunnallisesti tunnettuja artisteja,

Tänä vuonna Inkjazz-tapahtuma järjestään koronatilanteen vuoksi Kuusankoskitalon konserttisalissa vallitsevien rajoitusten mukaisesti.

Jari Perkiömäki

InkJazzin konsertissa elokuussa 2021 teemana on ragtime/klassinen/jazz. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii saksofonisti, dir.mus. Jari Perkiömäki.

Esiintyjät

Charlie Parker 100 -vuotta:
Jukka Perko Trio,
Eero Seppä ja Joonas Riippa sekä
Eveliina Sumelius, Mirja Mäkelä,
Seppo Kantonen ja Jari Perkiömäki.

Kuusankoskitalon konserttisali, Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kuusankoski
perjantaina 20.8.2021 klo 19.
Lipun hinta 25 euroa/henkilö.

Ovimyynti tuntia ennen konserttia. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä, jotta turvavälit toteutuvat konserttisalissa. Yleisön toivotaan noudattavan konsertissa kasvomaskisuositusta. Käsidesejä on saatavilla. Järjestyksenvalvojat ohjaajat yleisöä sijoittumaan katsomossa turvallisesti.

Konsertin teemana on jazzin kehitys ragtimesta bebopiin ja myös yhtymäkohdat klassiseen musiikkiin. Säveltäjäniminä mm. Scott Joplin, George Gershwin ja Charlie Parker, jonka syntymästä tuli vuonna 2020 sata vuotta.
Jukka Perko trio on liikkeellä bebopin ja Charlie Parkerin 100-vuotisjuhlakiertueen merkeissä. Triossa mukana basisti Eero Seppä ja rumpali Joonas Riippa.
Pianisti Eveliina Sumelius on erikoistunut jazzvaikutteiseen klassiseen musiikkiin esittäen konsertissa mm. Scott Joplinin ragtime-sävellyksiä.
Pianisti Seppo Kantosta kuullaan konsertissa jazzin lisäksi klassisen materiaalin tulkitsijana.
Laulaja Mirja Mäkelä on luotsannut omia yhtyeitään vuodesta 1992 ja esiintynyt vuosien varrella eri puolella Suomea. Mäkelä on laulanut useiden eri eturivin jazzmuusikoiden sekä yhtyeiden levyillä sekä julkaissut kolme sooloalbumia. https://www.kouvola.fi/ajankohtaiset/inkjazz-tuo-jazzin-historiaa-kouvolaan/

Valtakunnallisen elokuun Alvar Aalto -viikon aikana 14-22.8.2021 on arkkitehtuurin teemalla lisää tilaisuuksia Anjalan Ankkapurhan ja Inkeroisten alueella sekä Kuusankoskitalolla ja Kouvolatalolla.

Koululaiskonsertti

Lennokki/kulttuurikasvatusohjelman mukaisesti musiikkikasvatukseeen liittyen tarjotaan kaupungin peruskoululaisille Same-Eyes Oy:n toteuttamana konserttitaltiointi käytettäväksi syksyn aikana kouluillaan.
Koulukonsertin ohjelmassa on mm. 1900-luvun alun musiikkihistoriaa.
Esiintyjät:
Eveliina Sumelius, flyygeli
Mirja Mäkelä, laulu
Jari Perkiömäki, saksofoni ja klarinetti

Päivitetty 15.9.2021