InkJazz konsertti perjantaina 23.8.2019 klo. 19.00 Ankkapurhan teollisuusmuseolla, Kuitutie 2, Kouvolan Inkeroisissa.

Liput iltakonserttiin 20€. Ennakkomyynti kesällä Kouvolan pääkirjastossa sekä Myllykosken ja Inkeroisten kirjastoissa.

InkJazzin teemana on tänä vuonna nuoret suomalaiset nousevat tähdet. Ankkapurhan konsertissa kuullaan kahta nuorta kitaristia yhtyeineen;
Milo&Moses  ja  Olli Soikkeli trio

Taiteellisena johtajana saksofonisti,
dir.mus. taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki

Jari Perkiönmäki

Milo&Moses

Milo Mäkelä kitara – Moses Kuloniemi rummut – Jon Pettersson kontrabasso

Vielä teini-ikäisten Milo Mäkelän ja Moses Kuloniemen luotsaama trio Milo&Moses on saanut menestystä laajasti jo vuonna 2016 julkaistusta ensilevystään lähtien. Tuolloin nuoret muusikot olivat vielä yläasteella! Mäkelä ja ja Kuloniemi saivat laja huomiota myös esiintyessään myös Taideyliopiston nuorisokoulutuksen Sibis Jazz Youngsters yhtyeen mukana vuoden 2018 Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Milo Mäkelä ja Moses Kuloniemi


Nuoren jazztrion esikoislevy ja poikien ikäänsä nähden poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt runsaasti kiittäviä arvioita ja radiosoittoa. Yhtyeen ytimen muodostavat tällä hetkellä 17-vuotiaat Milo Mäkelä ja Moses Kuloniemi. Kontrabassoa soittaa 19-vuotias Jon Pettersson. Yhtyeen debyytti-lp:n jälkeen tämä kaikkien aikojen nuorin levyttänyt Suomijazz-yhtye on julkaissut jo toisen, Among Friends -nimisen albuminsa.


Olli Soikkeli Trio

Olli Soikkeli kitara – Marian Petrescu piano – Teemu Åkerblom basso

Nurmeksessa syntynyt Olli Soikkeli innostui musikista Django Reinhardtin Gypsy Jazzin myötä, ja on nuoresta iästään huolimatta vakiinnuttanut jo paikkansa yhtenä tyylin kärkinimistä maailmalla. Soikkeli on asunut New Yorkissa vuodesta 2014 lähtien ja esiintyy jatkuvasti ympäri maailmaa, aktiivisesti mm. kitaristi Paulus Schäferin kanssa. Muita soikkelin soittokumppaneita ovat Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel, Andreas Öberg, Cyrille Aimee, Antti Sarpila ja Marian Petrescu.

Olli Soikkeli

InkJazzissa Soikkeli esiintyy suomalaisen trion kanssa, jossa pianoa soittaa Romaniasta Suomen kotiutunut uskomaton virtuoosi ja Grammy-voittaja Marian Petrescu ja bassoa Teemu Åkerblom.

Päivitetty 4.6.2019