InkJazz konsertteja on järjestetty 20 vuotta upeassa paperiteollisuuden historiaa esittelevässä Ankkapurhan teollisuusmuseossa, Kymijoen rannalla Inkeroisten puolella, Ankkapurhan kosken partailla arvokkaassa Alvar Aalto arkkitehtuurikohteissa. Konsertissa kuullaan kesäisin kansainvälisesti ja valtakunnallisesti tunnettuja artisteja.

InkJazz-konsertti perjantaina 26.8.2022 klo 19

Ankkapurhan teollisuusmuseo, Kuitutie 2, Inkeroinen Kouvola

Uppoudu jazz-musiikin lumoon Kymijoen rannalla elokuussa! Valtakunnallisesti tunnetut jazzmuusikot valtaavat estradin uniikissa ympäristössä.

Järjestäjänä Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyökumppanina Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö ja StoraEnso Anjalankosken tehtaat.

Pääsylipun hinta 25 €. Lippujen myynti 1h ennen ovelta. Kesällä ennakkolipunmyynti Kouvolan kaupungin pääkirjastossa sekä Myllykosken ja Inkeroisten kirjastoissa – liput jo myynnissä!

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii dir.mus., saksofonisti Jari Perkiömäki.

InkJazz All Stars featuring    

 • Marianne Leibur (Viro), laulu
 • Kalevi Louhivuori, trumpetti
 • Kaisa Mäensivu, basso
 • Tuomo Uusitalo, piano
 • Teemu Mustonen, rummut

sekä Mathias Sandberg trio:

 • Mathias Sandberg, kitara
 • Zacharias Holmkvist, kontrabasso
 • Stefan Brokvist, rummut

Tervetuloa!

Jari Perkiömäki. Kuva: Harri Virta

InkJazz palaa koronakesien jälkeen Ankkapurhan teollisuusmuseolle. Konsertissa kuullaan hyviä kansainvälisiä arvioita saaneen vaasalaisen kitaristi Mathias Sandbergin trioa ja taiteellisen johtajan Jari Perkiömäen luotsaamaa All Stars -kokoonpanoa, jossa laulusolistina nouseva tähti Virosta Marianne Leibur. Trumpettisolistina virtuoottinen Kalevi Louhivuori ja kontrabasistina asemansa jo New Yorkin jazzskenessä vakiinnuttanut Kaisa Mäensivu. Pianistina on niin ikään New Yorkista vastikään Suomeen palannut Tuomo Uusitalo ja rumpalina Teemu Mustonen.

Marianne Leibur

Marianne Leibur

Marianne Leibur on laulaja, viulisti ja lauluntekijä. Hänen esityksiään ja ääntään leimaa lämpö, ​​samettisuus sekä luonnollinen ja tyylikäs jazzfraseeraus.

Vuonna 2015 Tallinnan kaupunki palkitsi Mariannen nuoren kulttuuritaiteilijan arvonimellä aktiivisesta työstä musiikin ja tanssin parissa. Keväällä 2019 hän voitti ykköspaikan kappaleella ”Tin Soldier” Uno Naissoo sävellys- ja tulkintakilpailussa. Saman vuoden kansainvälisessä Riga Jazz Stage -kilpailussa Marianne voitti myös ensimmäisen sijan ja erikoispalkinnon. Laulajan ensimmäinen albumi valittiin joulukuussa 2019 Estonian Music Awards -gaalassa vuoden debyyttialbumiksi.

Vuonna 2020 Viron Jazzliitto palkitsi Mariannen nuorella jazzlahjakkuuspalkinnolla.

Levytyksiä:

 • Marianne Leibur ”Marianne Leibur & Ensemble” 2019
 • Reeds ”Forest Dream” 2020

Kalevi Louhivuori

Virtuoottinen trumpetisti Kalevi Louhivuori on kiertänyt ympäri maailmaa ja esiintynyt useiden nykyajan jazzlegendojen, kuten Dave Liebmanin, Al Fosterin, Hugh Masekelan ja Bob Mintzerin, kanssa. Hän työskentelee useissa eri yhtyeissä ja toimii The Northern Governorsin, Sun Trion ja Kalevi Louhivuoren kvintetin johtajana.

Trumpetin soiton lisäksi Kalevi on myös säveltäjä, sovittaja, tuottaja, kosketinsoittaja, laulaja sekä Taction Enterprises Inc:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän kirjoittaa musiikkia kaikenlaisille bändeille ja hänen musiikkinsa vaihtelee jazzista poppiin, mm. klassisesta afrobeatiin, big bandistä kuoroihin ja orkestereihin.

Kalevi Louhivuori

Kaisa Mäensivu

Kontrabasisti ja säveltäjä Kaisa Mäensivu työskentelee tällä hetkellä New Yorkissa, jossa hän valmistui maisteriksi arvostetusta Manhattan School of Musicista v. 2017. Hän opiskeli opettajien ja professorien, kuten Dave Liebmanin ja Jay Andersonin, johdolla. Ennen New Yorkiin muuttoa Kaisa opiskeli arvostetulla Sibelius-Akatemian jazz-osastolla professori Jukkis Uotilan ja Ville Herralan johdolla.

Kaisa on uransa aikana palkittu lukuisin palkinnoin ja apurahoin. Vuonna 2018 Kaisa palkittiin Pori Jazz -festivaalien Rising Star -palkinnolla. Vuonna 2018 hän voitti myös 1. palkinnon Riga Jazz Stage bassokilpailussa. Vuonna 2017 Kaisa voitti Kauko Viitamäki -palkinnon ansioituneena jazzmuusikkona sekä kolmannen palkinnon Esko Linnavalli Big Band -sävellyskilpailussa. Hän esiintyy useiden ryhmien kanssa sekä Yhdysvalloissa että Suomessa, ja johtaa myös omaa jazzkvartettiaan Kaisa’s Machinea, joka julkaisi debyyttialbuminsa In the key of K Eclipse Musicin kautta joulukuussa 2017.

Kaisa Mäensivu

Mathias Sandberg trio

Jazz-kitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalainen musiikkilehti Jazziz Magazine kutsui ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Sandbergin levyllä ”The Doctor” kuullaan hänen omaperäistä ”hard swingin’, groovy & soulful jazz”-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Levy on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

 • Mathias Sandberg, kitara
 • Zacharias Holmkvist, basso
 • Stefan Brokvist, rummut
Mathias Sandberg Trio

Koululaiskonsertit

Kaupungin peruskoululaisille järjestetään 26.8 Kuusankoskitalon konserttisalissa aamupäivällä koululaiskonsertit Lennokki/kulttuurikasvatusohjelman mukaisesti. Konserteissa mukana InkJazz-esiintyjät Leibur, Mäensivu, Perkiömäki, Uusitalo ja Mustonen.

Päivitetty 23.1.2023

Sivun alkuun