InkJazz konsertteja on järjestetty vuodesta 2004 alkaen upeassa paperiteollisuuden historiaa esittelevässä Ankkapurhan teollisuusmuseossa, Kymijoen rannalla Inkeroisten puolella, Ankkapurhan kosken partailla arvokkaassa Alvar Aalto arkkitehtuurikohteissa. Konsertissa kuullaan kesäisin kansainvälisesti ja valtakunnallisesti tunnettuja artisteja.

InkJazz-konsertti perjantaina 23.8.2024 klo 19

Ankkapurhan teollisuusmuseolla, Kouvolan Inkeroisissa, Kuitutie 2.

InkJazz tarjoaa tänä vuonna 2024 todella korkean luokan yhdistelmän jazz-artisteja maailman ja Suomen huipulta! Saksofonisti Jaleel Shaw USA:sta, nuori nouseva kyky Joonatan Henriksson, jonka soitossa perinteinen jazzinstrumentti klarinetti saa tuoretta käsittelyä, huippupasunisti Kasperi Sarikoski sekä laajalti kansainvälistä mainetta niittänyt pianisti Joonas Haavisto. Luvassa tyylillisesti laaja ja nautittava virtuoosinen kattaus.

Uppoudu jazz-musiikin lumoon Kymijoen rannalla elokuussa! Valtakunnallisesti tunnetut jazzmuusikot valtaavat estradin uniikissa ympäristössä.

Liput

Lipunmyynti ovelta tuntia ennen konserttia. Nuorten K9-kulttuurikortilla maksutta, mikäli konsertissa tilaa. Ennakkolipun myynti kesällä kaupungin kirjastoissa. Ennakkomyynti myös Kulttuuritalo Wanha Rautakauppaan, Myllykoskentie 17, 46800 Myllykoski Kouvolassa.

Järjestäjänä Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyökumppanina Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö ja StoraEnso Anjalankosken tehtaat.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii musiikin tohtori MuT, saksofonisti Jari Perkiömäki.

InkJazz 2024 ensemble:    

  • Jari Perkiömäki, saksofoni, taiteellinen johtaja
  • Jaleel Shaw, (USA) saksofoni
  • Joonatan Henriksson, klarinetti
  • Kasperi Sarikoski, pasuuna
  • Joonas Haavisto, piano
  • Otso Huhtala, basso
  • Jonatan Sarikoski, rummut
Mies sinisessä paidassa  ja mustissa silmälaseissa soittaa saksofonia silmät kiinni.

Jari Perkiömäki

Saksofonisti Jari Perkiömäellä on pitkä ammattiura niin esiintyvänä taiteilijana kuin opettajana, johtajana ja kulttuurialan vaikuttajana. Porista lähtöisin oleva Perkiömäki on esiintynyt laajasti myös kansainvälisesti. Perkiömäki työskennellyt Sibelius-Akatemian jazzosaston johtajana ja vararehtorina, sekä Taideyliopiston yhdistyttyä yliopiston rehtorina kaudella 2015-2020. Tällä hetkellä Perkiömäki toimii mm. Pori Jazz Festivalin hallituksen puheenjohtajana. InkJazzin taiteellisen johtajana hän on ollut vuodesta 2009 asti.

Jaleel Shaw

Saksofonisti Jaleel Shaw (USA) tunnetaan yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä alttosaksofonisteista. Hänen levynsä ovat saaneet ylistäviä arvosteluja merkittävimmissä jazzjulkaisuissa, ja Jazztimes-lehden lukijaäänestyksessä 2011 hänet mainittiin Vuoden alttosaksofonistiksi yhdessä legendaaristen saksofonistien Phil Woodsin, Lee Konitzin, Bunky Greenin ja Kenny Garrettin kanssa. Shaw on soittanut Roy Haynes Quartetin, Mingus Big Bandin ja Tom Harrellin yhtyeiden jäsenenä ja esiintynyt mm. Clark Terryn, Roy Hargroven, Christian McBriden, Chick Corean, Jason Moranin, Jeff ”Tain” Wattsin, Arturo Sandovalin, Nicholas Paytonin, Dave Hollandin ja Jimmy Cobbin kanssa.

Joonatan Henriksson

Joonatan Henriksson on 18-vuotias klarinetisti ja pianisti, joka on nuoresta iästään huolimatta työskennellyt monipuolisesti jazzmusiikin eri muotojen parissa. Hänen esikuviinsa kuuluvat esimerkiksi John Coltranen, Ornette Colemanin sekä Miles Davisin kaltaiset jazzlegendat, joiden musiikissa kuuluu innovatiivisuus ja vapautunut musiikillinen ilmaisu. Henriksson on opiskellut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla vuodesta 2018 ja esiintynyt kansainvälisistä nimistä muun muassa Godwin Louisin sekä Dana Hallin kanssa. Vuonna 2023 Henriksson voitti Suomen Jazzliiton ensimmäistä kertaa myönnetyn Taimi-palkinnon, joka myönnetään intohimoisesti omaa musiikillista ilmaisuaan kehittävälle nuorelle jazzmuusikolle.

Kasperi Sarikoski

Pasunisti Kasperi Sarikoski (s. 1988) on esiintynyt lukuisten kotimaisten jazzartistien kanssa ja muun muassa Jukka Linkolan, Jukka Perkon ja Teppo Mäkysen yhtyeissä. Kansainvälisistä orkestereista mainittakoon esiintymiset Duke Ellington Orchestran, Stockholm Jazz Orchestran sekä Jazz at Lincoln Center Orchestran ja Wynton Marsalisin kanssa. Omaa musiikkiaan Sarikoski on julkaissut kaksi levyllistä, Essence (2015) sekä 3 + 1 (2020). Hän soittaa päätyökseen UMO Helsinki Jazz Orchestrassa.Pasunisti Kasperi Sarikoski (s. 1988) on esiintynyt lukuisten kotimaisten jazzartistien kanssa ja muun muassa Jukka Linkolan, Jukka Perkon ja Teppo Mäkysen yhtyeissä. Kansainvälisistä orkestereista mainittakoon esiintymiset Duke Ellington Orchestran, Stockholm Jazz Orchestran sekä Jazz at Lincoln Center Orchestran ja Wynton Marsalisin kanssa. Omaa musiikkiaan Sarikoski on julkaissut kaksi levyllistä, Essence (2015) sekä 3 + 1 (2020). Hän soittaa päätyökseen UMO Helsinki Jazz Orchestrassa.

Joonas Haavisto

Kansainvälisesti palkittu pianisti Joonas Haavisto on esiintynyt ympäri maailmaa. Hänet valittiin Steinway Artist rosteriin 2017 ja hän on esiintynyt jazzmusiikin kirkkaimpien tähtien kuten Jerry Bergonzin, Jonathan Blaken, Boris Kozlovin, Tivon Pennicottin ja Jonathan Kreisbergin kanssa. Oman trionsa kanssa hän on julkaissut viisi albumia ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla, kuten Blue Note Jazz Festival, Tokyo Jazz Festival, Rochester International Jazz Festival, DC Jazz Festival ja Pori Jazz. Haavisto on säveltänyt niin kamariorkestereille kuin big bandeillekin ja hän teki musiikkia myös Juho Kuosmasen elokuvaan Hymyilevä mies, joka voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard palkinnon 2016.Kansainvälisesti palkittu pianisti Joonas Haavisto on esiintynyt ympäri maailmaa. Hänet valittiin Steinway Artist rosteriin 2017 ja hän on esiintynyt jazzmusiikin kirkkaimpien tähtien kuten Jerry Bergonzin, Jonathan Blaken, Boris Kozlovin, Tivon Pennicottin ja Jonathan Kreisbergin kanssa. Oman trionsa kanssa hän on julkaissut viisi albumia ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla, kuten Blue Note Jazz Festival, Tokyo Jazz Festival, Rochester International Jazz Festival, DC Jazz Festival ja Pori Jazz. Haavisto on säveltänyt niin kamariorkestereille kuin big bandeillekin ja hän teki musiikkia myös Juho Kuosmasen elokuvaan Hymyilevä mies, joka voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard palkinnon 2016.

Jonatan Sarikoski

Helsinkiläissyntyinen rumpali ja säveltäjä Jonatan Sarikoski (s. 1990), on
nuoruusvuosistaan saakka työskennellyt laaja-alaisesti kotimaan musiikkialan
ammattipiireissä rytmimusiikin ja etenkin jazz-musiikin saralla.
Sarikosken rumpalointia on kuultu monien maamme kärkitekijöiden kanssa, joista
mainittakoon vaikkapa Severi Pyysalo, Kasperi Sarikoski, Artturi Rönkä, Jouni
Järvelä ja UMO Helsinki Jazz Orchestra.

Virallisten musiikkiopintojen polku sai alkunsa Helsingin Pop & Jazz Konservatoriol-
la, täydentyi Sibelius-Akatemian jazz-musiikin osastolla ja viimeisimpänä kulminoi-
tui jazz-musiikin maisteriksi valmistumiseen Kunstuniversität Grazissa, Itävallassa.

Opintojen jälkeen vuosina 2019-2023 Sarikoski asui freelancerina Itävallan Wienissä,
jossa hän luotsasi omaa kansainvälistä kvintettiään, Jonatan Sarikoski Search Party:a.

Keski-Euroopassa asuessaan Sarikoski pääsi tekemään musiikillista yhteistyötä kan-
sainvälisten jazz-artistien kanssa, kuten esim. Andy Middleton, Julian Argüelles,

Charlie Miklin, Renato Chicco, Phil Robson ja Wolfgang Muthspiel.
Hiljattaisemmin Sarikoski on palannut Suomeen, jossa hän jatkaa esiintymistä ja
säveltämistä freelancerina niin omissa kuin kanssasoittajien hankkeissa.

Otso Huhtala

Otso Huhtala (s.2001) on ulvilalaislähtöinen basisti. Hän sai ensikosketuksensa jazzmusiikkiin Pori jazz-festivaaleilla jo varhain. Huhtala on opiskellut mm. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja aloitti opinnot SibAn jazz-osastolla syksyllä 2023. Nuoresta iästään huolimatta hän on keikkaillut aktiivisesti sekä kotimaisten, että kansainvälisten jazzhuippujen kanssa. Hänen energisessä soitossaan on läsnä jazzmusiikin perinne ja vaikutteet hänen ihailemiltaan soittajilta.

Jazzilta la 24.8. klo 18

Jari Perkiömäki Quartet solistina Heta Halonen: ”Once Upon A Summertime”

Konsertin teema ”Once Upon A Summertime” on saanut innoituksensa Michel Legrandin vuoden 1954 sävellyksestä sekä laulajatar Blossom Dearien samannimisestä albumista vuodelta 1959. Laulujen vahvana tulkkina on jazz- ja musikaalilaulajana ja näyttelijänä sekä vuoden 2022 tangokuningattarenakin tunnettu Heta Halonen. Perkiömäen yhtyeen muusikot ovat kuuluneet suomalaisen jazzin ehdottomaan kärkeen. Luvassa on siis nautittava ilta jazzin klassisten sävelmien parissa.

Heta Halonen, Tangokuningatar 2022, laulu
Jari Perkiömäki – saksofoni
Riitta Paakki – piano
Otso Huhtala – basso
Reiska Laine – rummut

Liput 25 €. Varaa lippusi ennakkoon: info@oravalankartano.fi
Jazzkahvila.
Järjestäjä: Oravalan kartanon perinneyhdistys ry – Oravala gårds traditionsförening rf. yhteistyössä InkJazz – Kouvolan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa

Koululaiskonsertit

InkJazz koulukonsertit kaupungin perusopetuksen 4-luokkien oppilaille
pe 23.8. klo 10.30 ja klo 11.30 Kuusankoskitalon konserttisalissa.

Ilmoittautuminen elokuussa kulttuurikasvatuskoordinaattorille
jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Päivitetty 13.6.2024

Sivun alkuun