Kulttuuri

Kouvolan kulttuuriohjelma

Kulttuuriohjelma laaditaan, jotta Kouvolan kaupungin järjestämä kulttuuritoiminta tukisi uuden kaupunkistrategian tavoitteiden totetumista ja ohjaisi kulttuurin toiminnallisten tavoitteiden ja toimenpiteiden asettamista.

Kulttuuriohjelman sivuille

Tapahtumia ja tekemistä -esite päivitetty ja käytettävissä

Tapahtumia ja tekemistä -esitteeseen on koottu kattava listaus vinkkejä Kouvolan kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista virkistäytymiseen ja itsensä kehittämiseen. Tapahtumat ja toiminta ovat pääosin maksuttomia.

Tutustu esitteeseen

Kartanoiden Kouvola

Tutustu Kartanoiden Kouvola -näyttelyyn virtuaalisesti!

Virtuaalinäyttelyt-sivulle

Poikilo-museoiden näyttelykalenteri 2023

Poikilo-museoissa esitellään vuonna 2023 kiinnostavaa taidetta ja historiaa. Taidemuseo Poikilossa nähdään kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Kaupunginmuseo Poikilo esittelee Kouvolan kartanohistoriaa tarinoiden, esineiden ja interiöörien kautta.
Poikilo-galleriassa  ja Kouta-galleriassa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Tutustu Poikilon näyttelyihin!

Kotoa konserttiin

Kouvolasta löydät kulttuuria moneen makuun. Musiikki-, teatteri-, liikunta- tai muut riennot sekä näyttelyt löydät Kymenlaaksonyt-tapahtumakalenterista.

Tapahtumakalenteriin

Alvar Aalto Kouvolassa

Alvar Aalto (1898–1976) on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista arkkitehdeistä ja muotoilijoista. Monipuolisen uransa aikana Aalto suunnitteli rakennuksia ja kaupunkikeskustasuunnitelmia sekä Suomeen että ulkomaille. Alvar Aallon arkkitehtuurilla on suuri merkitys myös Kouvolassa, erityisesti Inkeroisissa sijaitsevan tehdasmiljöön, siihen liittyvän työntekijöiden asuinalueen sekä koulurakennuksen suunnittelijana.

Lue lisää Alavar Aallosta Kouvolassa

Testaa teatteria

Kouvolasta löydät innostavaa teatteria moneen lähtöön!

Kouvolan Teatteri kerää vuosittain katsojia yli 40 000.

Laadukasta teatteria tarjoavat myös perinteikkäät harrastajateatterit Kuusankosken Teatteri ja Anjalankosken Teatteri, sekä pienemmät itsenäiset ja vapaat ryhmät.

Kouvolan teatterit

Korkeatasoista orkesterimusiikkia

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri, jolla on laaja, kiitosta saanut ohjelmisto. Korkeatasoiset ja palavalla tunteella soitetut konsertit suomalaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa ovat keränneet vankan kuulijakunnan. Myös uudet kuulijat ovat tervetulleita nauttimaan ja yllättymään!

Kymi Sinfoniettan sivuille