Taiteiden Yötä vietetään Kouvolassa 20.8.2021. Taiteiden yö tapahtumasta vastaa kokonaisuudessaan Kouvolan Ydinkeskusta ry. Kouvolan kaupunki järjestää taide ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon.

Tapahtumat järjestetään pandemiatilanteen niin salliessa viranomaisten antamaa ajankohtaista ohjeistusta noudattaen. Tapahtumissa on maskisuositus sekä mahdollisuus käyttää käsidesiä. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Kouvolatalon Simelius-sali

Juontaja Aatu Itkonen

Juontaja Aatu Itkonen

Aatu Itkonen on nuori tamperelainen esiintyjä-yrittäjä, joka tekee taikurin, juontajan, puhujan ja mainosmallin töitä. Aatu on esiintynyt kaikenlaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri Suomea liki kuuden vuoden ajan, aloittaen 13-vuotiaana. Lisätietoa Aatusta löytyy kattavasti netistä! www.aatuitkonen.fi

 • 17.45 Showtime Hustle Catsy Cats
 • 18.00  Pohjois-Kymen musiikkiopisto (PKMO) Kamariyhtyeet (20 min)
 • 18.20-18.50  PKMO ooppera
 • 19.00-19.30 Kouvolan Balettikoulu Sorella 15-20min
 • 19.45-20.00 Studio Dance Pit  (15 min)
 • 20.15-20.45 Taikuri Elmo Huovila (20 min)
 • 20.45- 21.00 Sirkus Bravuuri (15 min)
 • 21.10-21.20 Tempon akrobatiavoimistelun kilparyhmä
 • 21.30-22.00 Tanssiryhmä Cougars
Hustle Catsy Cats, 3 naista markkinointikuvassa.

Showtime Hustle Catsy Cats

Showtime hustle -show pohjautuu charleston tanssiin. Asuissa on luonnollisestikin säihkettä, musiikissa rytmikkyyttä ja koreografian tarinassa huumoria. Tanssiryhmä Catsy Cats ry on Kouvolalainen aikuisille naisille suunnattu tanssiryhmä. Ryhmä koostuu sekä tanssialan ammattilaisista että harrastajista ja tekee iloisia ja humoristisia tanssiteoksia upeine pukuineen. Tällä hetkellä ryhmässä on 5 jäsentä. Ryhmää luotsaa tanssitaiteilija, koreografi  ja tanssinopettaja Helena Kekäläinen, sekä ompelija ja ryhmän toinen vastuukoregorafi Piia Pessa. Esitys soveltuu kaiken ikäisille.

PKMO;n esiintyjä lavalla.

PKMO Ooppera

PKMO ooppera tarjoilee esimakua tämän syksyn tulevasta oopperajuhlakonsertista! Taiteiden yössä PKMO oopperaluokka esittää kohtauksia mm. Tsaikovskin ja Mozartin oopperoista. Laulajia säestää pianisti Kirsi Saari.

Kouvolan Balettikoulun nuoria oppilaita esiintymisasuissaan.

Kouvolan Balettikoulu Sorella

Kouvolan balettikoulu on toiminut paikkakunnalla jo yli 60 vuoden ajan. Koulumme tarjoaa klassisen baletin opetusta 8 vuotta täyttäneille lapsille ja sitä vanhemmille nuorille. Baletin parissa sinulla on mahdollisuus kokea tanssin iloa ja saada upeita elämyksiä. Useiden eri tasoryhmien ansiosta voit edetä ja harjoitella tavoitteellisesti sekä oman kehitystasosi mukaisesti. Tutustu baletin ihastuttavaan maailmaan!

Linnea tanssii Studio DancePit esiintymisessä vaaleanpunainen hame päällä.

Studio Dance Pit

Kuva: Marko Tukiainen

Studio Dance Pit tarjoaa tanssin taiteen perusopetusta kaikenikäisille harrastajille. Taiteiden Yössä nähdään tunneilla harjoiteltuja esityksiä kevään ja kesän kursseilta. Mukaan kannattaa tulla juuri nyt, sillä koulun 11. lukuvuosi on juuri alkamassa. Tanssi tarjoaa elämyksiä arkeen ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

Taikuri Elmo Huovila ja taikakädet.

Elmo Huovila

Kuva: Jari Santala

Elmo Huovila on 16-vuotias kouvolalainen taikuri, joka on nuoresta iästään huolimatta esiintynyt ympäri Suomen jo yli vuosikymmenen ajan. Huovilan omaperäiset keksinnöt ja luova tapa yhdistää taikuuteen musiikkia ja valoja on herättänyt huomiota alan huippujen keskuudessa ulkomaita myöten, ja hänet onkin palkittu muun muassa junioreiden Suomen mestarina, ja hänelle on myönnetty Suomen Taikapiirin kunniapalkinto pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa. Syksyllä 2020 Huovila sai kutsun maailman vanhimpaan taika-alan yhdistykseen The Society of American Magicians (S.A.M.) historian ensimmäisenä alaikäisenä jäsenenä, ja hänet nimitettiin yhdistyksen Pohjoismaiden edustajaksi. Pato Areenalla Huovila isännöi ja järjestää Taikaklubia, jonka tarkoituksena on tuoda maailmanluokan taikuutta suomalaisen aikuisyleisön saataville ja näyttää, ettei taikuus ole pelkkää lastenviihdettä. Kuva: Jari Santala.

Kouvolatalon Honkasali

 • Elokuvia

Kouvolatalon tanssisali

Alvar Aalto liikkeessä ja tanssissa.

Tanssia Aallon jäljillä

21.00 – 21.10 Tanssia Aallon jäljillä. Tanssinopettajat Piia Koskela, Heini Ahtiainen ja Maiju Laurila ovat liikkeen kautta tutkineet Alvar Aaltoa ja hänen töitään. Esityksessä yhdistyvät kuvattu videomateriaali sekä livenä nähtävä tanssi. Liikkeen innoittajana ovat toimineet erityisesti Kouvolan alueelta löytyvät Alvar Aaltoon liittyvät rakennukset.

21.30 Tempon Flow ryhmä, Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo Ry

Kouvolatalon Puistoalue ”nurmistage”

Juontaja Renne Karppinen

 • 17.30 Sirkus Bravuuri (7 min)
 • 18.00 Circus Strada-esitys 
 • 18.15 Orkestar Stradan naamiohahmot
 • 18.45 HD Circus  suomalais-chileläinen akrobaattiduo, Hanna Laiho ja Damian Santibanez.
 • 19.15 Tanssia Aallon jäljillä (10 min.)
 • 19.30 Circus Strada-esitys 
 • 20.00 Orkestar Stradan naamiohahmot
 • 20.15 HD Circus  suomalais-chileläinen akrobaattiduo, Hanna Laiho ja Damian Santibanez.
Käsillä seisontaa Sirkus Bravuurin esiintymisessä.

Sirkus Bravuuri

Talent Suomi 2021 voittaja!

Sirkusteltta ja käsinuket.

Circus Strada

Voimamies Herra Stark ja krokotiili Alfred

Circus Strada ja Orkestar Strada saapuvat kaupunkiin! Milla Risku on Nukke- ja naamioteatterintekijä sekä freelance-kuvittaja. Huumori ja eri elementtien ja taidemuotojen ennakkoluuloton yhdisteleminen sekä erilaiset yhteisöllisyyteen liittyvät projektit ovat keskeisiä tekijöitä Riskun taiteellisessa toiminnassa. Hän toteuttaa tuotantojen eri vaiheet naamionrakennuksesta käsikirjoittamiseen pääsääntöisesti itse. Taiteiden yössä nähtävät Milla Riskun luomat hahmot seikkailevat myös lukuisilla YouTube-videoilla. 

Akrobaattiduo temppuilee.

HD Circus

HD Circus on suomalais-chileläinen akrobaattiduo ja sen muodostavat sirkusartistit, Hanna Laiho ja Damian Santibanez. Heidän esityksensä, “Ilolla”, on nyt täällä ja valmiina tuomaan hymyn yleisön huulille. Tämä ilottelu sisältää monipuolisen kokoelman erilaisia sirkustemppuja kahden hyvinkin erilaisen artistin esittäminä. Mitä tapahtuu kun kaksi persoonaa, kotoisin maailman vastakkaisista kolkista kohtaavat? Artistit elävät lavalla rehellisesti, mutta yhdessä ja ilolla. He kutsuvat yleisön mukaansa nauttimaan hetkestä ja vaalimaan erilaisuuksia, jotka rikastuttavat elämäämme.

Tanssia Aallon jäljillä. 3 naista tanssii.

Tanssia Aallon jäljillä

Kouvolatalon Pohjois-Kymen musiikkiopiston P-alueen vieressä oleva nurmikenttä

Tykkimäen Sirkuskoulun toimintapiste

Taiteiden yön toimintapiste. Kuvassa lapsia ja hulavanteita Tykkimäen sirkuskoulun pisteellä.

Tykkimäen Sirkuskoulun toimintapisteellä kaikilla on mahdollisuus kokeilla eri sirkusvälineitä vierailevien sirkusammattilaisten Suvin ja Oskarin johdolla. Kouvolalaislähtöinen Suvi Piirainen on työskennellyt sirkusammattilaisena Oskari Jauhiaisen kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Heillä molemmilla on sirkustaustaa jo kymmenien vuosien ajalta ja viime vuosina heitä on voinut nähdä muun muassa Sirkus Finlandiassa ja Hippodrome Circuksessa Iso-Britanniassa. 

Kouvolatalon ulkonäyttämö

Juontaja Matias Husgafvelin valokuva, jossa hän on soihtu kädessä.

Juontaja Matias Husgafvel

Matias Husgafvel on kouvolalaislähtöinen, nykyään Tampereella asuva nuori näyttelijä, jonglööri-taikuri ja tulitaiteilija. Tällä hetkellä hän toimii Ylellä näyttelijä-käsikirjoittajana aloitettuaan juontajana Pikku Kakkosessa. Kesällä 2020 hän perusti yhdessä tamperelaisen tulitaiteilijan kanssa yhteisen Tuliduon.

 • 17.00-17.45 Kouvolan musiikkiluokat; kuorolaulua ja bändejä   
 • 18.00-18.20 Suzuki-soittajat Pohjois-Kymen musiikkiopisto (PKMO)
 • 18.40 -19.00 Kuusankosken Musiikkiluokat (15 min)
 • 19.15 -19.30 Sirkus Bravuuri (15 min.)
 • 19.45 -20.00 Maaginen lelulaatikko – tulishow (20 min.)
 • 20.15 -20.40 Kymen Flamenco (20 min.)
Tuliduo Matias ja Illusia pitävät tulisoihtuja käsissä.

Maaginen lelulaatikko – tulishow

Tuliduo Illusia ja Matias esittää koko perheen tarinallisen tulishown ”Maaginen lelulaatikko”. Tämä leikkisä ja henkeä salpaava spektaakkeli sisältää hieman myös vaaran aineksia, kun kyseinen parivaljakko löytää ikivanhan lelulaatikon täynnä salaperäisiä sirkusvälineitä. Onkohan kaupungissa äskettäin vierailulla käynyt kiertävä sirkus unohtanut välineitään edellisen esityksen jäljiltä? Vai ovatko välineet kenties muinaisen poppamiehen jäljiltä? Tulishowssa nähdään näyttävää sirkusta, akrobatiaa, jonglöörausta ja ennen kaikkea TULTA! Tätä esitystä et halua jättää näkemättä!
• Kesto noin 15 minuuttia
• Ikäsuositus 3+

Poikilo-museot

Avoinna 11-21. vapaa pääsy Taiteiden yönäKuvia 2018 Taiteiden Yön tapahtumista

Päivitetty 22.7.2021