Taiteiden yö -tapahtumasta pe 19.8.2022 vastaa kokonaisuudessaan Kouvolan Ydinkeskusta ry. Kouvolan kaupunki järjestää taide- ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon. Ilta käynnistyy klo 17 monipuolisella lastenohjelmalla puistossa. Tänä vuonna yleisö pääsee nauttimaan niin sirkus- ja taikuriesiyksistä kuin klassisemmista ohjelmanumeroista slaavilais-, romani- ja ranskalaisilla sävyillä Simelius-salissa ja Kouvola-talon ulkonäyttämöllä.

Taiteiden yö Kouvolatalolla pe 19.8

OHJELMA

Kouvolatalon puisto

Fillaripianistin voi nähdä Kouvolatalon piha-alueella! Fillaripianisti Aarno Paakkari saa hymyn huulille. Hän ilahduttaa soittaen ja polkien yhtä aikaa. Fillaripianistin ohjelmanumero on liikkuva ja rytmikäs.

Kuva: Johannes Wilenius

Tykkimäen sirkuskoulu: Sirkusvälineiden kokeilua kaiken ikäisille.

Kouvolatalon puistoalueella – Työpaja klo 17-20

Paikalla sirkuskoulun kärry välineineen ja kaksi ohjaajaa, Emmi-Riika Seppälä ja Janne Mustonen. Tervetuloa!

Musiikkiopiston puoleinen puistoalue

 • 17.30 – 18.00 Pohjois-Kymen Musiikkiopisto: Vaskikvintetti ja trumpettiyhtye
 • 18.00 – 18.45   Tonttuorkesteri Mikälie! Virve ja Jari Niiranen + Renne Karppinen

Tonttuorkesteri Mikä Lie, hassun hauska tonttujengi, viihdyttää sekä lapsia että aikuisia metsästä ja luonnosta kertovilla tarinoillaan ja lauluillaan. Tonttujen laulut ovat pääsääntöisesti omia, itse tehtyjä, mutta mukaan mahtuu myös välillä lauluja, jotka ovat tuttuja vuosien ja vuosikymmenten takaa. Tonttuorkesterissa soittavat ja laulavat metsätontut Varpu ja Naava sekä Hepokönkään Höppänä.  Saattaapa orkesterin keikalla piipahtaa myös tonttujoukkion hyvä ystävä ja maalarimestari, Höppö -tonttu.  Lapset pääsevät mukaan leikkimään ja laulamaan orkesterin mukana ja seuraamaan Höppö – tonttua, kun hän käyttää soittimenaan pensseleitä ja värejä.

Tonttuorkesteri Mikälie!

Musiikkiopiston P-alue

19.00 – 19.45    Katutanssit: Ahvion soittokunta soittaa perinteistä tanssimusiikkia

Kouvolatalon ulkonäyttämö

Juontajana Matias Husgafel

 • 17.00 – 17.45 Kouvolan musiikkiluokat
 • 18.00 – 18.20 Oopperaa, Pohjois-Kymen musiikkiopisto
 • 18.30 – 18.55 Taikuri Elmo Huovila
 • 19.00 – 19.15 Sirkus Bravuuri
 • 19.30 – 19.55 Matias Husgafel – tulishow
 • 20.00 – 20.15 Tanssiryhmä Flamenco Azul
 • 20.30 – 21.10 Nina Castén ja Lunaria – modernia maailmanmusiikkia

Koko perheen taikurishow – Elmo Huovila

Miltä tuntuu, kun joku käy korviesi välissä ja tekee todellisia ihmeitä silmiesi alla? Voisiko 2020-luvulla taikuus viimein olla muuta kuin silinterejä ja jäniksiä? Elmo Huovila on moninkertaisesti palkittu taikuri, joka on esiintynyt ympäri Suomen yli 12 vuoden ajan viihdyttäen ihmisiä aina yritysjohtajista julkkiksiin ja poliitikkoihin. Huovila on nostanut suomalaista taikuutta maailmalle, ja tästä osoituksena on esimerkiksi nimitys maailman vanhimman taikuriyhdistyksen, ’The Society of American Magicians’, Pohjoismaiden lähettilääksi jo toistamiseen. Mielenkiintoista tästä tekee se, että tämä mies on tiettävästi yhdistyksen satavuotisen historian nuorin kutsuttu jäsen. Huovila tunnetaan myös Pato Areenan Taikaklubin isäntänä ja perustajana. Tule Kouvolan Taiteiden yöhön kokemaan, miltä oikea taikuus näyttää ja tuntuu!

Elmo Huovila

Matias Husgafel

Matias Husgafvel on kouvolalaislähtöinen taiteen ja viihteen moniosaaja. TV:stäkin tuttu taiteilija on tehnyt nuoresta iästään huolimatta menestyksekästä uraa niin näyttelijänä, kuin myös sirkus- ja tulitaiteilijana. Vuonna 2022 Matias saapuu juontamaan Kouvola-talon ulkonäyttämön ohjelman. Pienemmille katsojille Matias onkin tuttu erään lastenohjelman juontokasvona. Kuka tietää minkä?
Juontojen lomassa Matias esittää uniikin tulishown, vain teille! Räväkkää tyyliä, huumoria ja näyttäviä tulitemppuja siis tiedossa!

Matias Husgafel

Tanssiryhmät Flamenco Azul ja Kymen Flamenco

Tanssiryhmä kautta Kymenlaakson – tanssijoita on mukana Kuusankoskelta, Kouvolasta ja Kotkasta. Innokas ryhmä tuo lavalle tunteiden koko kirjon, surusta iloon, vihasta rakkauteen ja kaikkea siltä väliltä! Tulisia rytmejä, korkojen kopinaa, värikkäät hamoset, viuhkat ja huivit!

Flamenco Azul

Lunaria – modernia maailmanmusiikkia

Tuoreesti Kouvolassa perustettu Lunaria-yhtye edustaa ainutlaatuista suomalaisella musiikkikentällä. Lunaria on raikas tuulahdus modernia maailmanmusiikkia, jossa soi väkevänä niin kansainväliset ja kotimaiset mustalaissävelmät, slaavilaiset helmet kuin karjalais- ja inkeriläisvaikutteet. Tummasoundinen Nina Castén on aiemmin tunnettu uutta mustalaismusiikkia esittävänä taiteilijana. Konsertissa laulaja esittää raikkaita tulkintoja kansanmusiikista, joka heijastaa hänen moninaista kulttuuriperimäänsä. Lauluja kuullaan mm. suomen, romanin, ukrainan, venäjän ja inkerin kielillä.

 • Nina Castén – laulu
 • Harri Suikkanen – kitara
 • Wiljami Salminen – kitara 
 • Carl-Johan Häggman – lyömäsoittimet
Lunaria

Kouvolatalo / Simelius-Sali

Juontajana Aatu Itkonen

 • 17.00 – 17.20 Taikuri Elmo Huovila
 • 17.20 – 17.45 Sirkus Bravuuri
 • 18.00 – 18.30 Tanssiesityksiä Satubaletti Pikkuballerinan kevätnäytöksestä ”Satumainen maatila” ja Kouvolan Balettikoulun kevätnäytöksestä ”Taikasulka”.
 • 18.40 – 18.55 Studio Dance Pit
 • 19.00 – 19.30 Taikuri Aatu Itkonen ja Mentalisti & Jari Hynysen yhteistaikashow
 • 19.45 – 20.00 Tanssiteos Tanssia Aallon jäljillä
 • 20.15 – 20.45 Tanssiryhmä Cougars   
 • 21.15 – 22.00  Seasons Of the Year – Marco Lundberg ja Jasse Varpama
Satubaletti Pikkuballerina

Taikuri Aatu Itkosen ja Mentalisti Jari Hynynsen yhteistaikashow

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään mentalismi, taikuus ja kaksi huippua nuorta esiintyjää? No, räjähtävä, energinen ja huumorin täyteinen koko perheen mukaansa tempaava show! Tämän kaksikon esityksessä esitellään taikuutta monipuolisesti kaikkine showelementteineen ja musiikkeineen.

Aatu Itkonen on nuori tamperelainen esiintyjä-yrittäjä, joka tekee taikurin, juontajan, puhujan ja mainosmallin töitä. Jari Hynynen on nuori kouvolalaislähtöinen esiintyjä-yrittäjä, joka tekee uraa mentalistina.

Tanssia Aallon jäljillä

Tanssijat Maiju Laurila, Heini Ahtiainen ja Piia Koskela ovat yhdessä luoneet koreografian, joka kunnioittaa muotoja, linjoja ja Alvar Aallon monipuolista ja rohkeaa suunnittelutyötä. Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja sen tilaajana toiminut Kouvolan kaupungin kulttuuripalvelut. Maiju Laurila ja Heini Ahtiainen ovat opiskelleet tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Piia Koskela on Teatterikorkeakoulusta valmistunut tanssitaiteen maisteri. Kaikki kolme ovat Kouvolasta lähtöisin.

Koreografia ja tanssit: Heini Ahtiainen, Piia Koskela ja Maiju Laurila

Tanssia Aallon jäljillä

Tanssiryhmä Cougars  

Elokuisen illan ehdoton kohokohta on rehevällä huumorilla höystetty aikuisten naisten energinen tanssishow. Tanssiryhmä Cougarsin Taiteiden yön esitys tarjoaa säihkettä ja silmänruokaa! Luvassa makupaloja tulevasta 10-vuotisjuhlashowsta.

Cougars

Seasons of The Year

”Seasons of The Year” on kymenlaaksolainen duo. Marco Lundbergin (laulu) ja Jasse Varpaman (piano) yhteistyö alkoi kesällä 2021, kun kaksikko innostui rakentamaan musiikkiprojektin edesmenneen säveltäjäsuuruuden Michel Legrandin sekä kyseisen musiikkityylin ympärille. Legrandin sävelkynästä on lähtöisin suuria sävellyksiä, muun muassa ”Cherbourgin sateenvarjot”, joka esityksessä myös kuullaan. Ohjelmistossa on myös Frank Sinatran ja Tony Bennettin tunnetuksi tekemiä sävellyksiä eri säveltäjiltä, suomalaisia säveltäjiä unohtamatta. Marcon meriitteihin kuuluu myös tangokuninkuus, mutta lähinnä hänen sydäntään on aina ollut jazz/swing -musiikki crooner-tyyliin. 

Kouvolatalo / Honka-Sali

17.00-18.30              Elokuvia

Kouvolan Videokuvaajat

17.00  Kauppalankatu 81: Raimo Sävilän esitys kertoo siitä kun lottovoittaja Mäntyharjulta tulee noutamaan voittoaan Kouvolasta. Lottovoittajana näyttelijä Mikko Nousiainen

17.25  Kuusankoski – koskien kaupunki: Millainen oli Kuusankoski 70-luvun lopulla.

           Työryhmä Eero Niinikoski, Kalevi Pihkala, Matti Pitkänen ja Teuvo Nurmi

17.50  Kouvolapäivät 1983: Pekka Savolaisen dokumentti

18.00-18.15  Tervetuloa Kouvolaan: Kadonnutta Kouvolaa 1983. Raimo Sävilä

18.15  Esitykset ovat päättyneet

Kouvola 100 v – Radiomuseo 30 v esitelmäsarja

 • 18.30 Sakari Viinikainen: ”Oskari Ahti Kouvolan kauppalan perustaja”
 • 19.30  Raimo Sävilä -filmi: Kouvolan orkesterin 110-v. juhlakonsertti

Kouvolatalo / Poikilo-museot

Taidemuseoon ja kaupunginmuseoon vapaa pääsy klo 16 – 21.30 

Kaupunginmuseo Poikilossa on Koko Kouvolan Teatteri -näyttely
Taidemuseo Poikilossa on Valokuvan aika -näyttely

Kaupunginmuseo Poikilo

 • Klo 18  20 ”Avoin lava – Open stage” – Oletko aina haaveillut esiintymisestä? Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn esiintymislavalla saavat Taiteiden yönä esiintyä kaikki halukkaat esiintyjät. Soittoa, laulua, tanssia tai vaikka runonlausuntaa. Museokaupasta varataan aika esitykselle klo 16.30 lähtien. Esityksen kesto maks. 10 min.
 • klo 16  21 Finna-palvelun esittelyä Finnan hakutoimintoja sekä kokoelmia esitellään kaupunginmuseossa. Museon kokoelma-amanuenssit paikalla. Tule katsomaan vanhoja valokuvia kuva-arkistostamme. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aarteet yhteen osoitteeseen. 

Taidemuseo Poikilo

 • klo 17  21.30 nonstop-näyttely ennakkoon lähetetyistä valokuvista. Näyttelyyn kelpaavat kännykkäkuvat sekä kameralla otetut kuvat. Kuvia voi lähettää etukäteen info@kouvolankameraseura.net. Kuvia ei käytetä muihin tarkoituksiin ja kuvan oikeudet pysyvät kuvan ottajalla. Varmistathan, että kuvassa olevilta henkilöiltä on lupa kuvan julkaisuun. Kouvolan Kameraseura.  
 • klo  19.15  Tanssiesitys Tanssitaiteilija Aino Karstinen (esitys taltioidaan)
 • klo  21.00  Tanssiesitys Tanssitaiteilija Aino Karstinen (esitys taltioidaan)

Museokauppa

Museokaupalla hyviä tarjouksia Taiteiden Yön aikana mm. valikoima kirjoja alennettuun hintaan.

KATSO KOKO TAITEIDEN YÖN OHJELMA (Kouvolan Ydinkeskusta ry) osoitteesta: https://kouvolansome.com/tapahtumat/taiteiden-yo-19-8-2022/

Täältä pääset tutustumaan kaupungilla järjestettäviin muihin tapahtumiin (julk. viim. heinäkuun aikana).

Taiteiden yö Kouvolan pääkirjastolla pe 19.8.

Mediamaja

Taiteiden yönä pe 19.8.22 järjestetään klo 18 ja 19 kaksi puolen tunnin meditaatio-opastusta Kouvolan pääkirjaston Mediamajassa. Tapahtumassa kerrotaan ensin tekniikasta, jonka jälkeen kokeillaan yhdessä meditoimista.

Tule mukaan oppimaan helppo meditaatiotekniikka ja meditoimaan Sahaja Yoga -meditaatiotekniikalla ohjaajan opastuksella, jonka jälkeen voit virkistyneenä jatkaa kulttuurikierrosta Kouvolan taiteiden yössä.

Meditoimisesta on monenlaista hyötyä, se tasapainottaa ja rauhoittaa mieltä sekä virkistää ja parantaa keskittymiskykyä. Tule mukaan kokemaan miellyttäviä, rentouttavia hetkiä ja oppimaan tärkeä elämäntaito.

Järjestää: Suomi Meditoi -tapahtuma ja Kouvolan pääkirjasto.

Suomi Meditoi.

Kirjaston näyttelytila

Pääkirjaston näyttelytilassa avataan Kouvolan Taideseuran näyttely perjantaina 19.8. klo 16. Paikalla taideseuran jäseniä. Näyttelytilassa olevasta kuvataiteesta voit kirjoittaa tuntemuksiasi sanoiksi – kahden taidemuodon vuoropuhelua. Tule kokeilemaan matalalla kynnyksellä runon kirjoittamista. Apunasi sinulla on ohjaaja ja valmiit runokaavat. Ohjaajana kirjallisuusterapiaohjaaja Raija Hasu. Tapahtuma on avoinna kello 20 saakka.


Kuvia 2018 Taiteiden Yön tapahtumista

Päivitetty 23.1.2023

Sivun alkuun