Kouvolan kaupunki järjestää Taiteiden yö -tapahtumassa taide- ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon. Tänä vuonna yleisö pääsee nauttimaan tanssista ja musiikista.

Taiteiden yössä tanssia, musiikkia ja sirkusta

Taiteiden yössä Kouvolatalo täyttyy tanssista, musiikista ja sirkuksesta perjantaina 16. elokuuta. Monenmoista ihmeteltävää ja tekemistä. Tervetuloa!

Simelius-sali

Klo 17.00 Tervetuloa Taiteiden Yöhön! Sali täyttyy musiikista, tanssista ja sirkustempuista. Illan juontaa Mira Peussa.

Mozartin klassisesta tuotannosta nykyajan suosituimpiin pop-hitteihin! Konsertissa kuullaan oman aikakautensa hittejä mm. Mozartilta, Ed Sheeranilta, Michael Jacksonilta ja Aviciilta Kymi Sinfoniettan jousikvintetin ja lyömäsoittajan esittämänä. Konsertin juontaja/laulajana toimii Mikkomarkus Ahtiainen Kotkan kaupunginteatterista.

Merenneidon uusi seikkailu -tanssisatu on saanut inspiraatiota klassikkotarinasta ”Pieni Merenneito”, ja siinä on tunnistettavia teemoja Disneyn klassikkoteoksesta, mutta teoksen luovat koreografit Vera Kontio ja Marina Silvennoinen halusivat tuoda tarinaan uuden sävyn. Tanssisadussa kärkiteemoja on ystävyys, haasteiden ylittäminen ja kasvu. Nämä teemat tulevat läpi musiikkivalinnoista, kuhunkin tanssinumeroon valituista tassilajeista ja kokoajan mukana kulkevasta huumorista. Tanssisadussa on ihanan luovasti yhdistelty eri tanssilajeille ominaista liikekieltä sopimaan kullekin roolihahmolle ja sadun elementille – eihän rapu tanssi samalla tavalla kuin vaikkapa aalto! Tanssisatua käsikirjottaessaan Vera ja Marina pitivät mielessään pääkohderyhmän: alle 8-vuotiaat lapset, joille teos antaa viihteen lisäksi inspiraatiota ja intoa löytää omia tanssiaskelia, omaa ilmaisua ja ruokkii heidän luovuttaan. Aikuisillekin tämän kokonaisuuden katsominen on hurmaava ja vaikuttava kokemus. Tämä onkin tanssiteoksen Merenneidon uusi seikkailu suuri vahvuus- se sopii koko perheelle. Tanssisadun tuotannon on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto.

Arvausinstituutti, Tanssiteatteri Hurjaruuth.
Vainutin esiin, napataan ne! Arvausinsituutin erityisasiantuntijat ovat tositoimissa. Letkukoneellaan he keräilevät kuhisevia kertomuksia ja höpöjuttujen hippusia. Mutta miten ihmeessä kaikki sinkoilevat satuilut saataisiin talteen ja asianmukaisesti arkistoon?
Virkaintoiset erityisasiantuntijat tahtovat panna mielikuvituksen järjestykseen, ettei pää olisi aivan pyörällä. Työkalukseen he ovat kehittäneet vainuttimen, tekemättömien satujen ja tarinoiden keräyslaitteen. Tämä erityisherkkä letkukone seuloo sisuksiinsa ilmoille pöllähtävät tarinanpätkät ja hupihöpinät. Sen vaikutusalueelle osuvat voivat olla varmoja, että heistä saadaan imaistua talteen kaikki kertomukset. Vai saadaanko sittenkään? Juttuja kun putkahtelee sieltä sun täältä, niitä putoilee ihan roppakaupalla.
Arvausinstituutti eli tekemättömien satujen ja tarinoiden vastaanottokomitean arvaamattoman arvovaltaisen vallaton mietintö on kahden esiintyjän tanssiteatteriesitys. Paljon improvisaatiota ja vuorovaikutusta lasten kanssa sisältävä esitys saa miettimään, mitä mielikuvitus meille merkitsee.

Esiintyjät: Johanna Keinänen & Johannes Purovaara
Ohjaus: Jyrki Karttunen
Skenografia: Mirkka Nyrhinen
Äänisuunnittelu: Tatu Vanhatalo
Tuotanto: Tanssiteatteri Hurjaruuth

Nykytanssiteos ”ne sanomatta jääneet (those left unspoken)”
”kaikki se, joka unohtui arkeen,
jäi kiinni selkärankaan,
ja löytyi vuosienkin jälkeen kylkiluiden välistä.

ne sanat, jotka jäivät silloin sanomatta
ne hetket, joissa pysähdyit paikallesi
joille et löytänyt vielä lauseita.

ne sanat,
jotka jäivät asumaan kehosi pienimpiin nurkkiin

ne hetket,
jolloin jätit sanomatta

eikä kukaan kysynyt sinulta.”

Tanssiteos ”ne sanomatta jääneet” luo lavalle jännitteitä ja ehdottaa tapoja, jolla niitä voidaan purkaa. Lavalla nähdään runollisen tuntuisia tunnelmakuvia niistä hetkistä, jotka pysäyttävät paikalleen ja jättävät sanat talteen kehoon päästämättä niitä ääneen ilmoille. Niistä hetkistä, jolloin jää sanomatta.

Koreografia: Aino Karstinen
Tanssi: Aino Karstinen, Hilma Kaasinen, Milla Lindqvist, Roosa Kääriäinen, Roosa Raanoja.

TDC Heels Performance Team on Minttu Tuuran perustaman heels-tanssikoulu TDC Heelsin 11 lahjakkaasta tanssijasta koostuva ryhmä. Ryhmän kulmakivet ovat rakkaus ja intohimo tanssiin, tiimihenki ja laatu.
Lisäämme Kouvolan tanssitarjontaa ja tuomme siihen uutta energiaa. Heels-tanssi on saavuttanut viime vosina valtavaa suosiota Suomessa ja tuomme lajia näkyvämmäksi nyt myös Kouvolassa.
Taiteiden yössä nähtävä teos:

Seireenit – Sailor´s Dream
Merimies näkee unta laivan kannella ja havahtuu seireenien vastustamattoman kauniiseen lauluun. Ihastunut merimies lähtee seuraamaan tuota huumaavaa ääntä kuullakseen paremmin.
Seireenit – Sailor´s dream on näyttävä, uniikki ja mystinen teos, joka tempaisee katsojansa mukaan.

 • 17.00-17.45 MOZARTISTA AVICIIHIN Kymi Sinfonietta
 • 18.00-18.30 Kouvolan tanssiopisto
 • 18.40-19.20 Tanssiteatteri Hurjaruuth
 • 19.30-20.00 Nykytanssiteos ”ne sanomatta jääneet (those left unspoken)”
 • 20.10-20.30 Kansantanssiryhmän Sevoittarii -maistiasia teoksesta ”Ilmasta tehtyjä”
 • 20.40-21.00 TDC Heels Kouvola
 • 21.05-21.25 Sirkus Bravuuri

Honkasali

Kouvolan Videokuvaajien esitykset Honkasalissa klo 17.00-19.00.

Ulkonäyttämöllä

Juontajana Nina Castèn.

 • 17.00-18.00 Kouvolan musiikkiluokkien laulajia ja soittajia eri kokoonpanoissa Kaunisnurmen koululta ja Kouvolan Yhteiskoululta
 • 18.15-18.45 Orfeus Manalassa – makupaloja helmikuussa 2025 ensi-iltansa saavasta PKMO oopperan operettiproduktiosta. Operetissa solistisia osuuksia esittävät mm. Maija Rautasuo (Euridice), Ville Perkkiö (Jupiter), Pekka Enqvist (Pluto), Timo Trygg (Orfeus) ja Sami Leino (John Styx) sekä liuta jumalia.
 • 19.00–19.20 Sirkus Bravuuri
 • 20.00-20.45 Lunaria Nina Castèn laulu, Wiljami Salminen kitara, Harri Suikkanen kitara ja Juulia Rihu saksofoni, back-up laulu
Juulia Rihu
Wiljami Salminen
Harri Suikkanen

Lunaria – modernia maailmanmusiikkia

Lunaria on aikas tuulahdus modernia kansanmusiikkia, jossa soi väkevänä niin kansainväliset mustalaissävelmät, slaavilaiset helmet kuin karjalaisvaikutteet. Kouvolalaisyhtyeen perustaja tummasoundinen Nina Castén tarjoaa yleisölle tulkintoja itä-eurooppalaisen musiikkiperinnön rikkaasta kirjosta, heijastaen hänen moninaista kulttuuriperimäänsä. Lauluja kuullaan viidellä eri kielellä, myös suomeksi.

Musiikkiopiston P-alue

 • 17.00-20.00 Tykkimäen sirkuskoulun sirkusvälineiden kokeilua
Tykkimäen sirkuskoulun sirkusvälineiden kokeilua.
 • 18.30-19.30 Lasten live Karaoke, säestäjänä Renne Karppinen

Kouvolatalon puisto

Klo 17.00 alkaen
Aino Karstinen, Hilma Kaasinen, Milla Lindqvist, Roosa Kääriäinen ja Roosa Raanoja
Sirkus Bravuuri

PKMO Puistoalue, hirvipatsaalla

18.00-18.30 PKMO oppilaiden esityksiä

Pohjois-Kymen Musiikkiopiston oppilaat ilahduttavat Kouvolatalon puistossa Taiteden Yön tunnelmasta nauttivia asukkaita.
Puistossa kajahtaa illan aluksi mm. reipas harmonikkaversio Viktor Drobychinin Nautin elämästä -kappaleesta.


Kuvia 2018 Taiteiden Yön tapahtumista

Päivitetty 13.6.2024

Sivun alkuun