Elokuun 20. päivä järjestettävä Taiteiden yö olisi täyttänyt tänä vuonna 30 vuotta. Kouvolan yksi suurimmista tapahtumista on kuitenkin jouduttu nyt synkistyneen koronatilanteen vuoksi perumaan tältä vuodelta. Haluamme omalta osaltamme toimia vastuullisesti ja edesauttaa koronatilanteen rauhoittumista Kymenlaaksossa. Koronan vuoksi emme siis voi ottaa järjestämisen riskiä. Olisi sääli, jos hienoja esiintyjiä tulisi katsomaan vain kourallinen ihmisiä.

Tilanne on hyvin valitettava ja varsinkin Taiteiden yön osalta olemme todella pettyneitä. Näillä rajoituksilla ison yleisötapahtuman järjestäminen Kävelykatu Manskille on mahdotonta. Myös Kouvolatalon ohjelmat on peruttu. Toivomme kuitenkin, että keskustan ravintolat, yritykset ym. kumppanit pystyvät rajoitustensa puitteissa järjestämään ohjelmaa, joka toisi päivään Taiteiden yön tuntua. Keräämme tämän ohjelman nettisivuillemme osoitteeseen kouvolansome.com. Lasten taiteet toteutetaan 20.8. streamattuna tapahtumana. Kati Klaavuniemi, toiminnanjohtaja, Kouvolan Ydinkeskusta ry.

TAPAHTUMA ON PERUTTU – Taiteiden Yötä vietetään Kouvolassa 20.8.2021. Taiteiden yö tapahtumasta vastaa kokonaisuudessaan Kouvolan Ydinkeskusta ry. Kouvolan kaupunki järjestää taide ja kulttuuriohjelmaa Kouvolatalolle ja sen puistoon. Tapahtumat järjestetään pandemiatilanteen niin salliessa viranomaisten antamaa ajankohtaista ohjeistusta noudattaen. Tapahtumissa on maskisuositus sekä mahdollisuus käyttää käsidesiä. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Kouvolatalon Simelius-sali – Ohjelma peruttu

Juontaja Aatu Itkonen

Juontaja Aatu Itkonen

Aatu Itkonen on nuori tamperelainen esiintyjä-yrittäjä, joka tekee taikurin, juontajan, puhujan ja mainosmallin töitä. Aatu on esiintynyt kaikenlaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa ympäri Suomea liki kuuden vuoden ajan, aloittaen 13-vuotiaana. Lisätietoa Aatusta löytyy kattavasti netistä! www.aatuitkonen.fi

 • 17.45 Showtime Hustle Catsy Cats
 • 18.00  Pohjois-Kymen musiikkiopisto (PKMO) Kamariyhtyeet (20 min)
 • 18.20-18.50  PKMO ooppera
 • 19.00-19.30 Kouvolan Balettikoulu Sorella 15-20min
 • 19.45-20.00 Studio Dance Pit  (15 min)
 • 20.15-20.45 Taikuri Elmo Huovila (20 min)
 • 20.45- 21.00 Sirkus Bravuuri (15 min)
 • 21.10-21.20 Tempon akrobatiavoimistelun kilparyhmä
 • 21.25-21.30 Tempon tanssillisen voimistelun Flow-ryhmä
 • 21.30-22.00 Tanssiryhmä Cougars
Hustle Catsy Cats, 3 naista markkinointikuvassa.

Showtime Hustle Catsy Cats

Showtime hustle -show pohjautuu charleston tanssiin. Asuissa on luonnollisestikin säihkettä, musiikissa rytmikkyyttä ja koreografian tarinassa huumoria. Tanssiryhmä Catsy Cats ry on Kouvolalainen aikuisille naisille suunnattu tanssiryhmä. Ryhmä koostuu sekä tanssialan ammattilaisista että harrastajista ja tekee iloisia ja humoristisia tanssiteoksia upeine pukuineen. Tällä hetkellä ryhmässä on 5 jäsentä. Ryhmää luotsaa tanssitaiteilija, koreografi  ja tanssinopettaja Helena Kekäläinen, sekä ompelija ja ryhmän toinen vastuukoregorafi Piia Pessa. Esitys soveltuu kaiken ikäisille.

PKMO;n esiintyjä lavalla.

PKMO Ooppera

PKMO ooppera tarjoilee esimakua tämän syksyn tulevasta oopperajuhlakonsertista! Taiteiden yössä PKMO oopperaluokka esittää kohtauksia mm. Tsaikovskin ja Mozartin oopperoista. Laulajia säestää pianisti Kirsi Saari.

Kouvolan Balettikoulun nuoria oppilaita esiintymisasuissaan.

Kouvolan Balettikoulu Sorella

Kouvolan balettikoulu on toiminut paikkakunnalla jo yli 60 vuoden ajan. Koulumme tarjoaa klassisen baletin opetusta 8 vuotta täyttäneille lapsille ja sitä vanhemmille nuorille. Baletin parissa sinulla on mahdollisuus kokea tanssin iloa ja saada upeita elämyksiä. Useiden eri tasoryhmien ansiosta voit edetä ja harjoitella tavoitteellisesti sekä oman kehitystasosi mukaisesti. Tutustu baletin ihastuttavaan maailmaan!

Linnea tanssii Studio DancePit esiintymisessä vaaleanpunainen hame päällä.

Studio Dance Pit

Kuva: Marko Tukiainen

Studio Dance Pit tarjoaa tanssin taiteen perusopetusta kaikenikäisille harrastajille. Taiteiden Yössä nähdään tunneilla harjoiteltuja esityksiä kevään ja kesän kursseilta. Mukaan kannattaa tulla juuri nyt, sillä koulun 11. lukuvuosi on juuri alkamassa. Tanssi tarjoaa elämyksiä arkeen ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

Taikuri Elmo Huovila ja taikakädet.

Elmo Huovila

Kuva: Jari Santala

Elmo Huovila on 16-vuotias kouvolalainen taikuri, joka on nuoresta iästään huolimatta esiintynyt ympäri Suomen jo yli vuosikymmenen ajan. Huovilan omaperäiset keksinnöt ja luova tapa yhdistää taikuuteen musiikkia ja valoja on herättänyt huomiota alan huippujen keskuudessa ulkomaita myöten, ja hänet onkin palkittu muun muassa junioreiden Suomen mestarina, ja hänelle on myönnetty Suomen Taikapiirin kunniapalkinto pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa. Syksyllä 2020 Huovila sai kutsun maailman vanhimpaan taika-alan yhdistykseen The Society of American Magicians (S.A.M.) historian ensimmäisenä alaikäisenä jäsenenä, ja hänet nimitettiin yhdistyksen Pohjoismaiden edustajaksi. Pato Areenalla Huovila isännöi ja järjestää Taikaklubia, jonka tarkoituksena on tuoda maailmanluokan taikuutta suomalaisen aikuisyleisön saataville ja näyttää, ettei taikuus ole pelkkää lastenviihdettä. Kuva: Jari Santala.

Cougars

Pilkettä silmissä  ja kimalletta  kulmissa! Aikuisten naisten aistikkaiden tanssien elämäniloinen Tanssiryhmä Cougars saa katsojan hyvälle tuulelle.  Kouvolan omat puumasiskot pistävät helmat heilumaan Taiteiden yönä Klo 21.30 Kouvolatalon Simeliussalin näyttämöllä.

Kouvolatalon Honkasali – Ohjelma peruttu

Kouvolan video- ja filmikuvaajien tuotantoa vuosikymmenien ajalta!

Esitettävät lyhytelokuvat:

 • Kuusankoski – Koskien kaupunki – vuodelta 1977. Kaupunkilaisten elämää 70-luvun lopulla. Tuottanut työryhmä Eero Niinikoski, Teuvo Nurmi, Kalevi Pihkala ja Matti Pitänen. Kesto 17 min.
 • Kuvataiteilija Irmeli Tarmon työskentelyä suurten teosten äärellä. Irmeli Tarmolla on on ollut lukuisia näyttelyitä ympäri Suomea. Hän on toiminut opettajana Lahden Taideinstituutissa sekä Kansalais- ja työväenopistoissa. Hänellä oli galleria Kuusankosken Kotiharjussa. Esityksen on tuottanut työryhmä Heikki Jokiniemi, Juho Myyrä, Pekka Savolainen ja Raimo Sävilä. Kesto 6 min.
 • Välähdyksiä Kouvola-Päiviltä vuodelta 1983. Pekka Savolainen. Kesto 7 min.
 • Kouvolan kansalaisopiston vuonna 1992. Opisto järjesti 1992 noin 300 eri alan opintoryhmä- ja opintopiirin koulutusta. Opiskelijoita oli tuolloin noin 4500. Kouvolan kansalaisopiston videokurssin tekemä työ. Kesto 16 min.
 • Video valotapahtuman – Guerilla Lightning – suunnittelusta ja järjestämisestä Kouvolassa 30.9.2010. Tapahtumassa valaistiin Kouvolan julkisia rakennuksia.  Tempauksella haluttiin kiinnittää huomiota kaupunkivalaistukseen. Vastaavia tapahtumia on järjestetty ympäri maailmaa. Tämä on videon ensiesitys. Kesto 32 min.
 • Höyryveturilla Orilammelle kansainvälisten videokuvaajien kanssa vuonna 1983. Toteutus Pekka Savolainen. Kesto 2 min.
 • Taiteiden yö Kouvolassa 2020. Kuvaaja Ari Rahikainen. Kesto 15-20 min.

Kouvolatalon tanssisali – Ohjelma peruttu

Alvar Aalto liikkeessä ja tanssissa.

Tanssia Aallon jäljillä

21.00 – 21.10 Tanssia Aallon jäljillä. Tanssinopettajat Piia Koskela, Heini Ahtiainen ja Maiju Laurila ovat liikkeen kautta tutkineet Alvar Aaltoa ja hänen töitään. Esityksessä yhdistyvät kuvattu videomateriaali sekä livenä nähtävä tanssi. Liikkeen innoittajana ovat toimineet erityisesti Kouvolan alueelta löytyvät Alvar Aaltoon liittyvät rakennukset.

Kouvolatalon Puistoalue ”nurmistage” – Ohjelma peruttu

Juontaja Renne Karppinen

 • 17.30 Sirkus Bravuuri (7 min)
 • 18.00 Circus Strada-esitys 
 • 18.15 Orkestar Stradan naamiohahmot
 • 18.45 HD Circus  suomalais-chileläinen akrobaattiduo, Hanna Laiho ja Damian Santibanez.
 • 19.15 Tanssia Aallon jäljillä (10 min.)
 • 19.30 Circus Strada-esitys 
 • 20.00 Orkestar Stradan naamiohahmot
 • 20.15 HD Circus  suomalais-chileläinen akrobaattiduo, Hanna Laiho ja Damian Santibanez.
Käsillä seisontaa Sirkus Bravuurin esiintymisessä.

Sirkus Bravuuri

Talent Suomi 2021 voittaja!

Sirkusteltta ja käsinuket.

Circus Strada

Voimamies Herra Stark ja krokotiili Alfred

Circus Strada ja Orkestar Strada saapuvat kaupunkiin! Milla Risku on Nukke- ja naamioteatterintekijä sekä freelance-kuvittaja. Huumori ja eri elementtien ja taidemuotojen ennakkoluuloton yhdisteleminen sekä erilaiset yhteisöllisyyteen liittyvät projektit ovat keskeisiä tekijöitä Riskun taiteellisessa toiminnassa. Hän toteuttaa tuotantojen eri vaiheet naamionrakennuksesta käsikirjoittamiseen pääsääntöisesti itse. Taiteiden yössä nähtävät Milla Riskun luomat hahmot seikkailevat myös lukuisilla YouTube-videoilla. 

Akrobaattiduo temppuilee.

HD Circus

HD Circus on suomalais-chileläinen akrobaattiduo ja sen muodostavat sirkusartistit, Hanna Laiho ja Damian Santibanez. Heidän esityksensä, “Ilolla”, on nyt täällä ja valmiina tuomaan hymyn yleisön huulille. Tämä ilottelu sisältää monipuolisen kokoelman erilaisia sirkustemppuja kahden hyvinkin erilaisen artistin esittäminä. Mitä tapahtuu kun kaksi persoonaa, kotoisin maailman vastakkaisista kolkista kohtaavat? Artistit elävät lavalla rehellisesti, mutta yhdessä ja ilolla. He kutsuvat yleisön mukaansa nauttimaan hetkestä ja vaalimaan erilaisuuksia, jotka rikastuttavat elämäämme.

Tanssia Aallon jäljillä. 3 naista tanssii.

Tanssia Aallon jäljillä

Kouvolatalon Pohjois-Kymen musiikkiopiston P-alueen vieressä oleva nurmikenttä- Ohjelma peruttu

Tykkimäen Sirkuskoulun toimintapiste

Taiteiden yön toimintapiste. Kuvassa lapsia ja hulavanteita Tykkimäen sirkuskoulun pisteellä.

Tykkimäen Sirkuskoulun toimintapisteellä kaikilla on mahdollisuus kokeilla eri sirkusvälineitä vierailevien sirkusammattilaisten Suvin ja Oskarin johdolla. Kouvolalaislähtöinen Suvi Piirainen on työskennellyt sirkusammattilaisena Oskari Jauhiaisen kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Heillä molemmilla on sirkustaustaa jo kymmenien vuosien ajalta ja viime vuosina heitä on voinut nähdä muun muassa Sirkus Finlandiassa ja Hippodrome Circuksessa Iso-Britanniassa. 

Kouvolatalon ulkonäyttämö – Ohjelma peruttu

Juontaja Matias Husgafvelin valokuva, jossa hän on soihtu kädessä.

Juontaja Matias Husgafvel

Matias Husgafvel on kouvolalaislähtöinen, nykyään Tampereella asuva nuori näyttelijä, jonglööri-taikuri ja tulitaiteilija. Tällä hetkellä hän toimii Ylellä näyttelijä-käsikirjoittajana aloitettuaan juontajana Pikku Kakkosessa. Kesällä 2020 hän perusti yhdessä tamperelaisen tulitaiteilijan kanssa yhteisen Tuliduon.

 • 17.00-17.45 Kouvolan musiikkiluokat; kuorolaulua ja bändejä   
 • 18.00-18.20 Suzuki-soittajat Pohjois-Kymen musiikkiopisto (PKMO)
 • 18.40 -19.00 Kuusankosken Musiikkiluokat (15 min)
 • 19.15 -19.30 Sirkus Bravuuri (15 min.)
 • 19.45 -20.00 Maaginen lelulaatikko – tulishow (20 min.)
 • 20.15 -20.40 Kymen Flamenco (20 min.)
Suzuki-soittajat esiintymässä Kouvolatalon ulkonäyttämöllä

Suzuki-soittajat – Pohjois-Kymen musiikkiopisto

Suzuki-soittajat Pohjois-Kymen musiikkiopisto. Pohjois-Kymen musiikkiopisto on Suzuki-opetuksen edelläkävijä Suomessa. Suzuki-oppilaat aloittavat soittoharrastuksen jo alle kouluikäisenä. PKMO:n Suzuki-opetuksen soitinvalikoimasta löytyy huilu, nokkahuilu, viulu, alttoviulu sekä piano. Taiteiden yössä Suzuki-soittajat esittävät iloista kansanmusiikkia!

Tuliduo Matias ja Illusia pitävät tulisoihtuja käsissä.

Maaginen lelulaatikko – tulishow

Tuliduo Illusia ja Matias esittää koko perheen tarinallisen tulishown ”Maaginen lelulaatikko”. Tämä leikkisä ja henkeä salpaava spektaakkeli sisältää hieman myös vaaran aineksia, kun kyseinen parivaljakko löytää ikivanhan lelulaatikon täynnä salaperäisiä sirkusvälineitä. Onkohan kaupungissa äskettäin vierailulla käynyt kiertävä sirkus unohtanut välineitään edellisen esityksen jäljiltä? Vai ovatko välineet kenties muinaisen poppamiehen jäljiltä? Tulishowssa nähdään näyttävää sirkusta, akrobatiaa, jonglöörausta ja ennen kaikkea TULTA! Tätä esitystä et halua jättää näkemättä!
• Kesto noin 15 minuuttia
• Ikäsuositus 3+

Kymen Flamenco kuva esiintymisestä.

Kymen Flamenco ry

Kuva: Paula Vekkilä

Kymenlaakson alueella toimiva flamencoyhdistys Kymen Flamenco Ry tuo terveiset Espanjan Andalusiasta tanssin muodossa. Flamenco-musiikkiin kuuluu laaja kirjo tulkintaa elämän keveistä ja iloisista puolista aina karhean menettämisen tuskan, yleensä rakkauden, syviin sävyihin. Flamenco tarjoaa liikunnan, hauskan yhteisön ja vastustamattomien, keskittymistä vaativien rytmien takia sisältöä elämään vuosikausiksi. ¡Vámonos, guapa!     

Poikilo-museot

Avoinna 11-21. vapaa pääsy Taiteiden yönäKuvia 2018 Taiteiden Yön tapahtumista

Päivitetty 11.8.2021