Kouvolassa toimii laadukas ammattiteatteri, Kouvolan Teatteri sekä ammattijohtoinen Kuusankosken Teatteri ja lukuisat harrastajateatterit.

Kouvola tarjoaa hämmästyttävän monipuolista ja innostavaa teatteria. Teatterin historia ulottuu alueella aina 1900-luvun alkuvuosiin, työväenliikkeen nousuun ja Työväen Näyttämöiden perustamiseen Kuusankoskelle.

Kaupungissa toimii laadukas ammattiteatteri, Kouvolan Teatteri, jossa käy yli 40 000 katsojaa vuodessa. Laadukasta teatteria tarjoavat myös vahvat ja perinteikkäät harrastajateatterit; ammattijohtoinen Kuusankosken Teatteri ja Anjalankosken Teatteri.

Pienemmät itsenäiset ja vapaat teatteriryhmät, kuten Kaiku Korporaatio ry, Mikä?Teatteri, JOOJA Teatteri ja kummallinen Jokivarren Teatteri, antavat alueen teatteritarjontaan oman kiinnostavan lisän.
Yksi tärkeä osa Kouvolan teatterikenttää on maailman tihein kesäteatteriverkosto. Kesäteatteria tarjoaa kaupungissa parhaimmillaan jopa yhdeksän eri teatteriryhmää.

Kouvolan Teatteri

Kouvolan Teatterin näyttelijät lavalla pukeutuneina 1800-luvun lopun henkisiin vaatteisiin.

Kouvolan Teatteri. Vuonna 1960 perustettu Kouvolan Teatteri on keskisuuri ammattiteatteri, joka tarjoaa elämyksiä, energiaa, irtiottoa arjesta, ajankohtaisia näkökulmia, ajattelunaiheita sekä taiteellista osaamista. Erityinen vahvuus on musiikkiteatteriosaaminen. Kouvolan Teatteri ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan, kannattaa siis tulla kauempaakin!

Harrastajateatterit

Kuusankosken Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka on perustettu 1956. Teatteri toimii Kuusankoskitalossa kahdella näyttämöllä. Henkilökuntaa on 4. Teatteri valmistaa 3 – 5 ensi-iltaa vuodessa

Anjalankosken Teatteri   on vuonna 1978 perustettu vahva harrastajateatteri, joka toimii Myllykoskella, omassa Teatteritalossa. Teatteri valmistaa 1 – 3 esitystä vuodessa.

Jokivarren Teatteri on vuodesta 2012 toiminut vapaa harrastaja- teatteriryhmä, joka on tuonut omaehtoista teatteria teollisuusalueille, puistoihin ja pimeisiin öihin. Ryhmä valmistaa 1- 3 esitystä vuodessa.

Kaiku Korporaatio on uusi ( 2017 ) itsenäinen teatteri- ja performanssiryhmä, joka on erikoistunut ympäristötaiteeseen ja -teatteriin.

Mikä? – Teatteri on laadukas huoneteatteri Kouvolan Kasarminmäellä vanhassa varastossa. Esityksiä valmistuu 1 – 2 vuodessa.

JOOJA on draamapalveluja tuottava yritys, joka valmistaa niin impro-teatteriesityksiä kuin kesäteatteriproduktioita.

Uusi Teatteri Utti on toiminut vuodesta 2003 Kuivalan nuorisoseurantalolla.
Paikkansa vakinnuttanut harrastajateatteri valmistaa vuosittain yhden ensi-illan.

Voimateatteri tuottaa draama- ja teatteripalveluita. Se järjestää myös koulutusta ja yhteisöllisiä draamakasvatuskursseja.

Kesäteatterit

Korvenkylän Kesäteatteri on alueen suurin kesäteatteri. V. 1993 varsinaisen kesäteatteritoiminnan aloittanut seura vetää tuhansia katsojia joka kesä. Seura on keskittynyt musiikki- ja lastennäytelmien esittämiseen.

Valkealan Kesäteatteri toimii viihtyisällä Hirsmäen museoalueella Valkealassa ja tarjoaa kesäisen teatterikokemuksen n. 5000 katsojalle joka kesä.

Jaalan Kesäteatteri on toiminut vuodesta 1989 Jaalan Liikasenmäen museoalueella, jonne kansa vaeltaa joka kesä viihtymään Nuorisoseuran näytelmien parissa.

Tirvan Kesäteatteri sijaitsee Tirvan tanssilavan yhteydessä. Kyläyhteisön yhteinen teatteriponnistus on kesäteatterikulttuuria puhtaimmillaan

Kouvolatalon Kesäteatteri 2019, JOOJA tarjoaa 2019 kesällä esityksen Kouvolatalon ulkonäyttämöllä.

Kuulas-festivaali

Lastenteatterifestivaali Kuulas syntyi Kuusankoskelle TNL:n (Työväen Näyttämöiden Liitto) Ja Kuusankosken Teatterin yhteistyönä jo vuonna 1987. Sittemmin Kuulas on kasvanut koko Kouvolan yhteiseksi kevätfestivaaliksi. Kuulas järjestetään vuosittain toukokuussa ja valittiin vuoden 2019 Festivaaliksi Suomessa.

Teatterit Nyt!

Kymenlaakso Nyt – tapahtumakalenterista voit tarkistaa mitä esityksiä pyörii parhaillaan Kouvolassa.

Päivitetty 15.12.2020