Kouvolassa toimii ammattiteatteri Kouvolan Teatteri ja ammattijohtoinen Kuusankosken Teatteri sekä lukuisat harrastajateatterit sekä teatteriryhmät.

Kouvola tarjoaa yleisön koettavaksi monipuolista ja innostavaa teatteria. Historia ulottuu alueella aina 1900-luvun alkuvuosiin, työväenliikkeen nousuun ja Työväen Näyttämöiden perustamiseen Kuusankoskelle.

Kaupungissa toimii ammattiteatteri, Kouvolan Teatteri sekä perinteikkäät harrastajateatterit; ammatillisesti johdettu Kuusankosken Teatteri sekä Anjalankosken Teatteri.

Itsenäiset ja vapaat teatteriryhmät, kuten Kaiku Korporaatio ry, Mikä?Teatteri, JOOJA Teatteri sekä Jokivarren Teatteri antavat alueen teatteritarjontaan kiinnostavan lisän.
Tärkeä osa Kouvolan teatterikenttää on tiheä kesäteatteriverkosto. Kesäteatteria tarjoaa kaupungissa parhaimmillaan jopa yhdeksän eri teatteriryhmää.

Kouvolan Teatteri

Kouvolan Teatterin näyttelijät lavalla pukeutuneina 1800-luvun lopun henkisiin vaatteisiin.

Kouvolan Teatteri. Vuonna 1960 perustettu Kouvolan Teatteri on ammattiteatteri, joka tarjoaa elämyksiä, energiaa, irtiottoa arjesta, ajankohtaisia näkökulmia, ajattelunaiheita, taiteellista osaamista. Vahvuutena on musiikkiteatteriosaaminen. Kouvolan Teatteri ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan.

Harrastajateatterit

Kuusankosken Teatteri on ansioitunut, ammatillisesti johdettu harrastajateatteri, perustettu vuonna 1956. Teatteri toimii nykyisin Kuusankoskitalossa kahdella näyttämöllä. Toiminnasta vastaa yhdistys. Teatteri valmistaa useita ensi-iltoja vuodessa.

Anjalankosken Teatteri   on vuonna 1978 perustettu ansioitunut harrastajateatteri, joka toimii Myllykoskella, omassa Teatteritalossa. Toiminnasta vastaa yhdistys. Teatteri valmistaa useita ensi-iltoja vuodessa.

Jokivarren Teatteri on vuodesta 2012 toiminut vapaa harrastaja- teatteriryhmä, joka on tuonut omaehtoista teatteria teollisuusalueille, puistoihin. .

Kaiku Korporaatio on uusi ( 2017 ) itsenäinen teatteri- ja performanssiryhmä, joka on erikoistunut ympäristötaiteeseen ja -teatteriin.

Mikä? – Teatteri toimii Kulttuuritalo Kuva-Portin tiloissa Kouvolan keskustassa.

JOOJA on draamapalveluja tuottava yritys, joka valmistaa impro-teatteriesityksiä kuin teatteriproduktioita.

Uusi Teatteri Utti on talviteatterina tunnettu harrastajateatteriryhmä, toiminut vuodesta 2003 Kuivalan nuorisoseurantalolla.

Voimateatteri tuottaa draama- ja teatteripalveluita, myös koulutusta ja yhteisöllisiä draamakasvatuskursseja.

Kesäteatterit

Korvenkylän Kesäteatteri on vuodesta 1993 varsinaisen kesäteatteritoiminnan aloittanut yhdistys, saaden tuhansia katsojia joka kesä ja keskittyen musiikki- ja lastennäytelmien esittämiseen.

Valkealan Kesäteatteri toimii viihtyisällä Hirsmäen museoalueella Valkealassa tarjoten kesäisen teatterikokemuksen joka kesä.

Jaalan Kesäteatteri on toiminut vuodesta 1989 Jaalan Liikasenmäen museoalueella Nuorisoseuran näytelmien parissa.

Tirvan Kesäteatteri sijaitsee Tirvan tanssilavan yhteydessä. Kyläyhteisön yhteinen teatteriponnistus on kesäteatterikulttuuria.

Lastenteatterifestivaali Kuulas syntyi Kuusankoskelle TNL:n (Työväen Näyttämöiden Liitto ry:n) ja Kuusankosken Teatterin yhteistyönä. Kuulas on kasvanut Kouvolan yhteiseksi tapahtumaksi. Kuulas järjestetään vuosittain ja valittiin vuoden 2019 Festivaaliksi Suomessa.

Teatterit Nyt!

Kymenlaakso Nyt – tapahtumakalenterista voit tarkistaa mitä esityksiä pyörii parhaillaan Kouvolassa.

Päivitetty 3.1.2024

Sivun alkuun