Kääkin vinkkikortteihin on koottu helposti toteutettavia vinkkejä liikkumisesta, levosta ja ravinnosta. Kuvitetuissa vinkkikorteissa seikkailee Kääkki, joka houkuttaa ja innostaa terveellisiin elämäntapoihin. Korteista löytyy yhteisten tekemisten lisäksi myös tietoiskuja huoltajille ja linkkejä yhteistyötahojen sivuille, joilta löytyy lisää vinkkejä.

Liikkukaa ja pitäkää hauskaa yhdessä, huomioikaa levon ja ruokailutottumusten merkitys päivittäisissä arjen tilanteissa.

Kääk, mennääks mettään?

Lähiluonto tarjoaa ilmaisen puuhamaan, jossa tekemistä ja liikettä löytyy niin seikkailunhaluisille ja vauhdikkaille perheenjäsenille kuin rauhallisemmille liikkujille. Perheen yhteiset liikkumis- ja ulkoiluhetket luovat arvokkaita muistoja lapsille ja antavat aikuisillekin mahdollisuuden viettää aktiivista aikaa lasten kanssa.

Perhe metsäretkellä ihmettelemässä luontoa.

Kääkin lisävinkki: Lintubongausta voi tehdä, vaikkei tuntisi yhtään lintulajia. Kuunnelkaa, kuinka monta erilaista linnunääntä kuulette. Tarkkailkaa lintuja lähietäisyydeltä aivan hiljaa ja pohtikaa, mitä ne puuhailevat; ovatko ne pesänrakennus puuhissa? Yrittävätkö viestiä toisilleen?

Kääk, miten liikuttais?

Liikkumisella on tärkeä merkitys lapsen kasvulle ja kehitykselle. Monipuolinen liikkuminen tukee lapsen oppimista ja lisää samalla lapsen mielen hyvinvointia. Lapsella on tarve ja oikeus liikkua joka päivä. Liikkukaa ja pitäkää hauskaa yhdessä.

Kääkin vinkki: Kääkki haluaisi matkustella ympäri Suomea. Autathan Kääkkiä keräämään kilometrejä, se onnistuu liikkumalla ja merkkaamalla kertyneet kilometrit Kääkin reissumittariin!

Kaikki liikkuminen, leikkiminen ja arjen puuhailut käyvät. Jos ei kerry kilometrejä, niin arvioi liikkumista ajallisesti ja muuta se kilometreiksi esim. 10 minuutin liikunnalliset leikit tai arjen puuhailut = 1 km Päättäkää yhdessä, minne asti haluaisitte Kääkin pääsevän, ja merkitkää paikka esim. karttaan – kilometrien keräily voi alkaa. Voisikohan palkinnoksi ”perille pääsystä” pitää yhteiset juhlat?

Pitäkää hauskaa ja liikkukaa yhdessä, koko perhe mukaan!

Kääk, mitäs puuhattais?

Aina ei ole mahdollisuutta lähteä ulos liikkumaan. Kotonakin voi liikkua ja pitää hauskaa!

Joskus lapset tarvitsevat aikuisen ideoita ja pientä innostusta leikin alkuun. Anna lapsen keksiä itse omat tapansa käyttää tilaa liikkumiseen. Tärkeää on se, että aikuinen sallii kodin ”mylläämisen” ja pienen epäjärjestyksen hetken aikaa. Anna tilaa ja aikaa leikille, ohjaa, opasta ja kannusta.

Kääkin vinkki: Temppuillen taitavaksi. Temppuilu on koko perheen juttu, se on mukava tapa viettää aikaa yhdessä. Etsikää kotoa sopivia tiloja, joihin voitte rakennella huonekaluista temppuratoja, majoja ja piilopaikkoja.

Perhe temppuilee kotosalla ryömien ja tuolien päälle kiiveten.

Päivitetty 3.1.2022

Sivun alkuun