Täältä löydät tietoa kaupungin omistamien rakennuksien rakennuttamisesta, kehittämisestä ja ylläpidosta. Katso myös myynnissä olevat kohteet!

Rakenteilla olevat kohteet

Vuoden 2019 isot, keskeneräiset rakennushankkeet

  • Nuorisokeskus Anjala; Vanhan kivinavetan peruskorjaus ja muutostyö
  • Helikopterihallien laajennus, Utti
  • Ksao Utinkatu 44-48; Tilojen osittainen saneeraus
  • Haanojan päiväkodin rakentaminen
  • Kouluverkkoratkaisujen toteuttaminen

Myytävät kohteet

Entinen Teininkallion koulu ja asuntolarakennus

Koulu sijaitsee Haminanväylä 36:ssa, Inkeroisissa. Se on rakennettu vuonna 1957 ja on 3-kerroksinen . Asuinpinta-ala on 1548 m2. Huoneiston kunto on tyydyttävä. Tontti on oma 3,88 ha. www.kiinteistomaailma.fi/inkeroinen_myytavat_toimitilat/1170436

Entinen Vuohijärven neuvola ja posti

Rakennus sijaitsee Näkkimistöntie 4.ssä, Vuohijärvillä. Se on valmistunut vuonna 1991. Neliöitä on noin 130 m2 ja ne ovat kahdessa eri tilassa. Rakennuksen kunto on hyvä ja se sijaitsee omalla 1215 m2 tontilla. https://www.kiinteistomaailma.fi/vuohijarvi_myytavat_toimitilat/1234299

Pioneerikoulu

Rakennus sijaitsee Kouvolan asuntomessualueella, Kouluaukio 1:ssä, Korialla. Rakennus on 3-kerroksinen, kerroasala on 2 519 m2 ja kokonaistilavuus 27 100 m3. Koulu valmistui vuonna 1936 aliupseerikouluksi. Koulun toiminnan loputtua, siellä on ollut mm. pienimuotoista yritystoimintaa. Sisätiloissa on tehty osittain pintaremonttia messukohteena olleisiin tiloihin. Pioneerikoulu on suojeltu rakennus eikä sitä saa purkaa. Julkisivujen, kattojen ja seinien ulkoasu on säilytettävä mahdollisissa korjaustöissä. Pioneerikoulu myydään tarjousten perusteella ja lähtöhinnaksi on määritelty 50 000 €. https://www.kiinteistomaailma.fi/kouvola

Sisäilma

Sisäilmaongelmien tutkiminen

Vastaamme kaupungin omistamien kiinteistöjen tutkimisesta. Tutkimusten lähtökohtana ovat yleensä rakennuksessa oleskelevien terveysoireet tai rakennuksen korjaustarve. Tilaamme tutkimukset sisäilmaongelmiin erikoistuneilta konsulteilta. Arvioimme jokaisen rakennuksen tutkimustarpeet ja -laajuuden tapauskohtaisesti.

Lähtökohtana on tilojen korjaaminen. Niissä pyrimme täyttämään lainsäädännön vaatimukset ja takaamaan kaikille kuntalaisille mahdollisimman hyvät julkiset tilat. Tavoitteena on, että poistamme kaikki vaurioituneet materiaalit ja vaurioiden syyt.

Rakennuksen lämpöputkien purku

Korjaukset vaativat aikaa

Useimmat korjaukset vaativat suunnittelua, ja osa myös rakennusvalvonnasta saatavia lupia. Isoja korjauksia emme pysty toteuttamaan nopeasti. Laajojen korjausten aikana oleskelu tiloissa ei välttämättä onnistu. Mikäli korjattavia alueita ei pystytä osastoimaan järkevästi, joudumme osoittamaan väistötilat tilojen käyttäjille.
Tehtyjen sisäilmatutkimusten perusteella voimme myös kiinteistön omistajana päättää rakennuksen ottamisesta pois käytöstä. Tällöin tilojen käyttökelpoisuutta arvioitaessa noudatamme viranomaisen ohjeistamia periaatteita.

Viime kädessä tilojen käyttökiellosta päättää terveydensuojeluviranomainen terveydensuojalain nojalla. Päätös perustellaan asianmukaisella ja riittävällä tavalla perustuen näyttöihin. Tilojen käyttö voidaan kieltää, jos terveyshaittaa aiheuttavaa vikaa ei voi korjata tai määrättyjä korjaustoimia ei ole suoritettu.

Rakennusten ylläpito ja korjausrakentaminen kaupungin kiinteistöissä

Kiinteistönhoito- ja kunnossapitopalveluiden avulla pidämme rakennukset käyttökunnossa Tilojen kuntoa parannamme tekemällä tarvittavia korjausremontteja. Kaupungin omistamien rakennusten piha-alueilla huolehdimme käsilumitöistä ja hiekoituksesta sekä tarkastamme leikkivälineiden kunnon säännöllisesti. Kiinteistöissämme päivystetään 24/7.

Kiinteistönhoitaja harjaamassa Tekniikka ja Ympäristötalon sisääntuloa.
Maalari maalaa katon akustiikkalevyjä.

Siivous on tärkeä osa tilojen toiminnallisuudessa. Ylläpito- ja perussiivousten avulla pidämme tilat turvallisina ja viihtyisinä. Tiloja siivotessa huomioimme toiminnan ja asiakkaiden tarpeet. Toimimme vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

Mansikkamäen koulun siivooja päivittäisessä työssään.

Päivitetty 16.1.2020