Täältä löydät tietoa kaupungin omistamien rakennuksien rakennuttamisesta, kehittämisestä ja ylläpidosta. Katso myös myynnissä olevat kohteet yhteistyökumppaneidemme sivuilta!

Rakenteilla olevat kohteet

Vuoden 2020 isot, keskeneräiset rakennushankkeet

  • Helikopterihallien laajennus, Utti
  • Ksao Utinkatu 44-48; Tilojen osittainen saneeraus
  • Haanojan päiväkodin rakentaminen
  • Kouluverkkoratkaisujen toteuttaminen

Myytävät kohteet

Kouvolan kaupunki/ Tilapalvelut ovat teettäneet kiinteistöselvityksen myytävistä ja purettavista rakennuksista sekä kiinteistö/asunto-osakeomistuksista.

Rakennukset myydään valittujen kiinteistövälittäjien kautta tarjouskaupalla ja arvon määritykseen perustuvalla lähtöhinnalla.

Yhteistyökumppanimme ovat: Kiinteistömaailma Kouvola https://www.kiinteistomaailma.fi/kouvola ja Asuntokaupan Kotikenttä Oy https://kotikentta.fi/kotikentta/yhteystiedot/

Sisäilma

Sisäilmaongelmien tutkiminen

Vastaamme kaupungin omistamien kiinteistöjen tutkimisesta. Tutkimusten lähtökohtana ovat yleensä rakennuksessa oleskelevien terveysoireet tai rakennuksen korjaustarve. Teemme sisäilmatutkimuksia ja tarvittaessa tilaamme tutkimukset sisäilmaongelmiin erikoistuneilta konsulteilta. Arvioimme jokaisen rakennuksen tutkimustarpeet ja -laajuuden tapauskohtaisesti.

Lähtökohtana on tilojen korjaaminen. Niissä pyrimme täyttämään lainsäädännön vaatimukset ja takaamaan kaikille kuntalaisille mahdollisimman hyvät julkiset tilat. Tavoitteena on, että poistamme kaikki vaurioituneet materiaalit ja vaurioiden syyt.

Rakennuksen lämpöputkien purku

Korjaukset vaativat aikaa

Useimmat korjaukset vaativat suunnittelua, ja osa myös rakennusvalvonnasta saatavia lupia. Isoja korjauksia emme pysty toteuttamaan nopeasti. Laajojen korjausten aikana oleskelu tiloissa ei välttämättä onnistu. Mikäli korjattavia alueita ei pystytä osastoimaan järkevästi, joudumme osoittamaan väistötilat tilojen käyttäjille.
Tehtyjen sisäilmatutkimusten perusteella voimme myös kiinteistön omistajana päättää rakennuksen ottamisesta pois käytöstä. Tällöin tilojen käyttökelpoisuutta arvioitaessa noudatamme viranomaisen ohjeistamia periaatteita.

Viime kädessä tilojen käyttökiellosta päättää terveydensuojeluviranomainen terveydensuojalain nojalla. Päätös perustellaan asianmukaisella ja riittävällä tavalla perustuen näyttöihin. Tilojen käyttö voidaan kieltää, jos terveyshaittaa aiheuttavaa vikaa ei voi korjata tai määrättyjä korjaustoimia ei ole suoritettu.

Rakennusten ylläpito ja korjausrakentaminen kaupungin kiinteistöissä

Kiinteistönhoito- ja kunnossapitopalveluiden avulla pidämme rakennukset käyttökunnossa Tilojen kuntoa parannamme tekemällä tarvittavia korjausremontteja. Kaupungin omistamien rakennusten piha-alueilla huolehdimme käsilumitöistä ja hiekoituksesta sekä tarkastamme leikkivälineiden kunnon säännöllisesti. Kiinteistöissämme päivystetään 24/7.

Kiinteistönhoitaja harjaamassa Tekniikka ja Ympäristötalon sisääntuloa.
Maalari maalaa katon akustiikkalevyjä.

Siivous on tärkeä osa tilojen toiminnallisuudessa. Ylläpito- ja perussiivousten avulla pidämme tilat turvallisina ja viihtyisinä. Tiloja siivotessa huomioimme toiminnan ja asiakkaiden tarpeet. Toimimme vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

Mansikkamäen koulun siivooja päivittäisessä työssään.

Päivitetty 12.2.2020