+
-+ Tulosta

Pohdiskelen tässä nykypäivän meininkiä ja seksuaalisesti varsin avointa kulttuuria. Pikkutuhmat vitsit ja kaksimieliset puheet voivat olla joissain tilanteissa hauskojakin, mutta vain silloin, jos keskustelijat ovat virittäytyneet samalle aaltopituudelle ja mikäli heidän arvomaailma on yhteinen.

Nykyisin maailmanlaajuisesti niin mediassa kuin arjen keskusteluissa näkyy ja kuuluu lähes päivittäin toteamus #metoo. Naiset ympäri maailman ovat saaneet tarpeekeesen seksuaalisesta häirinnästä ja ovat tuoneet asian näyttävästi esille puheissaan ja teoissaan. Monissa työyhteisöissä on otettu asia esille, laadittu ohjeistukset ja otettu käyttöön nollatoleranssi. Tässä asiassa nolla on parasta ja pidetään se itse kukin mielessämme.

Seksuaalinen häirintä ei ole missään tilanteessa hyväksyttävää; ei suuressa maailmassa, mutta ei myöskään meidän Kouvolassa. Jokaisella meillä on oikeus koskemattomuuteen ja jokaisella meillä on raja minkä yli ei saa mennä. Mielestäni olisi viisainta lopettaa härskit puheet, vartaloa tai pukeutumista koskevat kommentit saatikka seksuaalissävytteiset sähköpostit tai jopa tekstiviestit. Niin ja samalla voitaisiin unohtaa vihjailevat eleet ja ilmeetkin.

Onko tässä käynyt niin, että kärpäsestä on tehty härkänen ja naisista on tullut tiukkapipoisia ja ahdasmielisiä? Tuskinpa.. Naiset ovat vaan saaneet tarpeekseen loukkaavasta käytöksestä ja vapaana riistana olemisesta. Onko vaara, että työpäivän arki muuttuu tylsäksi? No tokkopa niinkään käy.. Työpaikan arki muuttuu vaan tasapuolisemmaksi, jossa kenenkään ei tarvitse joutua henkisesti tai fyysisesti loukatuksi. Mitä meille sitten jää, jos tissejä ei saa tuijottaa tai peppua taputtaa? Meille jää yhteisö, missä toista kunnioitetaan ja arvostetaan tasavertaisena ihmisenä.

Pidetään me yhdessä huolta siitä, että meillä Kouvolassa kenenkään ei tarvitse kokea työssään minkäänlaista seksuaalista häirintää. Pidetään huolta siitä, että omasta käytöksestä johtuen kenenkään ei tarvitse päivittää someen #metoo.

31

Kommentoi

Nimi / Nimimerkki

Kommenttiteksti:
 

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme