+
-+ Tulosta

Kimolan kanava - Päijänteeltä Kouvolaan

Kimolan kanava tuo uusia mahdollisuuksia sisävesiliikenteen
kehittämiseen Kouvolassa. Se yhdistää Kymijoen Päijänteelle, ja edelleen Vesijärven sekä Keiteleen ja Kansallisveden vesistöihin.

Kanavayhteys ja satamaverkoston kehittäminen lisäävät veneilymahdollisuuksia Heinola-Iitti-Kouvola-alueelle ja kytkevät seudun vesistöt keskiseen Järvi-Suomeen. Yhtenäinen vesitieyhteys Kouvolasta Kansallisveden koillisosaan Pielavedelle on yli 400 km ja tarjoaa matkalla mahdollisuuden yhteentoista sulutukseen.

Pääkaupunkiseudun sekä Pietarin läheisyys tuovat mahdollisuuksia matkailun kehittämiseen. Kouvolan ja Heinolan seudut ovat maamme suosituimpia kesämökkialueita. Alueella on yli 20 000 vapaa-ajan asuntoa.

Kimolan kanavassa voi tulevaisuudessa mm. liikennöidä vesibussi Heinolan ja Kouvolan välillä. Kanavan erikoisuuksia ovat ainutlaatuinen kalliotunneli sekä 12 metrin sulutuskorkeus. Kanava on 5,5 km pituinen ja tulee tarjoamaan mielenkiintoisen elämyksen niin lapsille kuin aikuisille. Kimolan kanavan on tarkoitus avautua veneilykaudelle 2019.

Tulevaisuudessa kanavan alueelle rakentuu vesiliikennettä tukeva satamaverkosto vierasvenelaitureineen täydennettynä veneilijöiden ja matkailijoiden tarvitsemilla palveluilla.
Kouvolan seudun matkailulle avautuu monia mahdollisuuksia sulkuporttien myötä.

Liikenneviraston havainnekuva Kimolan kanavasta ja sulutuksesta.


Yhteystiedot:

Petteri Portaankorva kehitysjohtaja
puh. 020 615 1287


Tarja Hurtta
Vuorovaikutussuunnittelija
puh. 020 615 8858

etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme