+
-+ Tulosta

Kimolan kanava - Päijänteeltä Kouvolaan

Kimolan kanava tuo uusia mahdollisuuksia sisävesiliikenteen
kehittämiseen Kouvolassa. Se yhdistää Kymijoen Päijänteelle, ja edelleen Vesijärven sekä Keiteleen ja Kansallisveden vesistöihin.

Kymijoen vesistöaluetta kehitetään kokonaisvaltaisesti

Tervetuloa keskustelemaan Kimolan kanavan sekä Virtakiven Venerannan ja Hirvelän satamien kehittämisestä ja vaikutuksista veneilylle ja muulle virkistyskäytölle Kouvolassa. Info- ja keskustelutilaisuus Virtakiven Saunalla (Brejlinintie 8, Voikkaa) keskiviikkona 12.9.2018 klo 17.00-19.00.

Tilaisuudessa on mahdollisuus ottaa kantaa mm. ehdotukseen Venerannan asemakaavamuutoksesta sekä kuulla tarkemmin satamien rakennus- ja palvelusuunnitelmista. Nähtävillä on myös luonnos Koria – Anjalan välille laaditusta rantaosayleiskaavasta, jossa osoitetaan lisää alueita Kymijoen rannoilta virkistykseen, lomailuun ja asumiseen. Lisäksi tilaisuudessa esitellään esitellään kesällä käynnistynyttä Kimolan kanavan rakennusurakkaa sekä ensimmäisen veneilykauden käytössä ollutta Kouvolan kaupungin venepaikkojen varausjärjestelmää.

Esittelyjä pitävät ja keskusteluja vetävät elinvoiman ja matkailun kehittämisen, kaavoituksen sekä yhdyskuntatekniikan asiantuntijat Kouvolan kaupungilta ja Kouvola Innovation Oy:sta.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Monia mahdollisuuksia matkailulle ja virkistyskäytölle

Kanavayhteys ja satamaverkoston kehittäminen lisäävät veneilymahdollisuuksia Heinola-Iitti-Kouvola -alueelle ja kytkevät seudun vesistöt keskiseen Järvi-Suomeen. Yhtenäinen vesitieyhteys Kouvolasta Kansallisveden koillisosaan Pielavedelle on yli 400 km ja tarjoaa matkalla mahdollisuuden yhteentoista sulutukseen.

Pääkaupunkiseudun sekä Pietarin läheisyys tuovat mahdollisuuksia matkailun kehittämiseen. Kouvolan ja Heinolan seudut ovat maamme suosituimpia kesämökkialueita. Alueella on yli 20 000 vapaa-ajan asuntoa.

Kimolan kanavassa voi tulevaisuudessa mm. liikennöidä vesibussi Heinolan ja Kouvolan välillä. Kanavan erikoisuuksia ovat ainutlaatuinen kalliotunneli sekä 12 metrin sulutuskorkeus. Kanava on 5,5 km pituinen ja tulee tarjoamaan mielenkiintoisen elämyksen niin lapsille kuin aikuisille. Kimolan kanava valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä ja sen on tarkoitus avautua veneilykaudelle 2020.

Tulevaisuudessa kanavan alueelle rakentuu vesiliikennettä tukeva satamaverkosto vierasvenelaitureineen täydennettynä veneilijöiden ja matkailijoiden tarvitsemilla palveluilla. Kouvolan seudun matkailulle avautuu monia mahdollisuuksia sulkuporttien myötä.

Hankkeen eteneminen

Rakennustyöt Kimolan kanavalla käynnistyivät heinäkuussa 2018. Arvioitu valmistumisajankohta on vuoden 2019 loppuun mennessä, jolloin kanava olisi auki veneilykaudella 2020.

Hankkeen kustannusarvio on 20,8 milj. euroa, josta valtion rahoitusosuus on 2/3 ja alueen kuntien 1/3. Valmistuttuaan kanava jää Kouvolan kaupungin omistukseen.

Seuraa rakennusurakan etenemistä Liikenneviraston verkkosivulta.

Liikenneviraston havainnekuva Kimolan kanavasta ja sulutuksesta.


Yhteystiedot:

Petteri Portaankorva kehitysjohtaja
puh. 020 615 1287


Antti Nyberg

rakennuttajapäällikkö
puh. 020 615 7728

Tarja Hurtta
Vuorovaikutussuunnittelija
puh. 020 615 8858

etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme