Perinteiset Lasten kulttuuriviikot 3. - 25.2.2024 rikastuttavat jälleen lasten kulttuurikokemuksia runsaalla ja monipuolisella tarjonnallaan. Tämän vuoden teemana on sanataide.

”Vaan mikä tuolla pilkistää? Vesirotan pieni pää” Ei, ei suinkaan, sehän on Tunteellinen siili! ”Oi, sanoi siili, olen tunteellinen siili, olen hyvä, kiltti, hellä. Ja kenelläpä kellä on vastaansanomista?”

Tänä vuonna on kulunut sata vuotta lastenrunoilija Kirsi Kunnaksen syntymästä ja vietämme kaikkien Kunnaksen runojen rytmissä kasvaneiden sekä niihin lapsemme, lapsenlapsemme tai lapsenlapsenlapsemme kasvattavien kanssa hyvää, kilttiä ja hellää yhteistä juhlavuotta.

Eläköön elämysten ja mielikuvittelun aika!

Monipuolisia taide-elämyksiä perheiden sekä varhaiskasvatuksen ja alakoulujen arkeen tarjotaan Kouvolan lisäksi Haminassa, Kotkassa, Loviisassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä. Tutustu Lasten Kulttuuriviikkojen ohjelmaan.

Maksuttomat yleisötapahtumat lapsiperheille Kouvolassa

To 8.2. klo 18 Maisteri Molto – Sävelsoppa -konsertti pääkirjastossa

Esitys kestää 45 minuuttia ja sen jälkeen voi halutessaan jäädä juttelemaan Molton kanssa.

Konsertti järjestetään myös 1-3-luokille 8.2. klo 10.30 Korian koululla.

Maisteri Molton Tule mukaan! –show naurattaa ja laulattaa sekä aikuisia että lapsia. Konsertissa Pikku Kakkosesta tuttu maisteri Molto (Isa-Eerika Lehto) opettaa musiikkia omintakeisella tyylillään kaiken ikäisille. Maisteri Molto on sekoitus kapellimestaria, klovnia ja musiikinopettajaa. Hänellä on mukanaan musiikkisalkkuja, joista löytyy mikä kummallisimpia vihjeitä lauluista. Välillä muistellaan musiikin dynamiikan
merkintöjä ja opetellaan kaikulaulu, joka lauletaan kaanonissa yleisön kanssa. Esityksessä siis lapset ja aikuiset pääsevät oppimaan huomaamattaan paljon musiikista. Maisteri Molto soittaa klarinettia, bassoklarinettia,
tenorisaksofonia ja nokkahuilua sekä laulattaa että tanssittaa yleisöä TV-sarjasta tutuilla lauluilla.
Maisteri rakastaa musiikkia, mutta joskus hän katoaa omiin maailmoihinsa ja on vahvasti tunteidensa vietävänä.

www.maisterimolto.com

La 10.2. klo 10 – 12 Maalauspaja lapsiperheille

Osallistava maalauspaja lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Kouvolatalon 1 krs. kuvataideluokassa, ohjaajana Nia Maria Haaranen, max. 20 hlöä/ryhmä.

Ti 13.2. klo 17.30 Varpun ja Naavan metsätonttujen seikkailupolku

(Kesto 45 min.) lapsiperheille max. 30 hlöä. Ankkapurhan kulttuuripuistossa Kouvolan Anjalassa, Ankkapurhantie. Tuottajat Jari ja Virve Niiranen, CreativeKaiku. Materiaalit on valmiina osallistujille. Ilmoittautuminen etukäteen: jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi.

Varpu ja Naava metsätonttujen seikkailupolku verkkosivu

Metsätontut Varpu ja Naava tutustuttavat retkillä tai laululeikkituokioissa luonnon saloihin sekä kertovat satuja ja tarinoita, laulavat ja leikittävät.  Metsätonttujen kanssa ei tule tylsää hetkeä ja seikkailulliset, vauhdikkaatkin ohjelmat ovat sovellettavissa aina kohderyhmälle sopivaksi, olivatpa kyseessä päiväkoti-ikäiset, koululaiset tai koko perheet. 

Ke 14.2. klo 10.30 päiväkodeille ja klo 17 lapsiperheille. Taiga-Matto nukketeatteri Kuusankosken kirjastossa jurtassa, Alin Aarre -tarina

1000 ja yhden yön satuja 1-10 vuotiaille ja koko perheelle. Esityksen kesto 30 min, max 60 hlöä. Ilmoittautuminen etukäteen jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Esitys pohjautuu Tuhannen ja yhden yön satuihin.

Näytelmä kertoo nuoresta kauppiaasta nimeltään Ali, joka sisäisen äänen rohkaisemana lähtee etsimään kohtaloaan. Hänen vanhempansa olivat jättäneet pojalleen perinnöksi pienen talon ja kaupan. Unessa pieni lintu kehottaa häntä myymään puodin ja lähtemään Kairon kaupunkiin. Ali kuuntelee ääntä, lastaa tavaransa kameleiden selkään ja lähtee pitkälle jännittävälle matkalle kohti Kairoa. Matkalla hän kohtaa vaaroja, ystäviä ja löytää viimein aarteen omasta kotipihastaan.

Esityksessä on itämaista tunnelmaa, sekä musiikkia.

www.taigamatto.com

Kouluille ja päiväkodeille:

Kouvolan kaupungin päiväkotien ja koulujen tapahtumiin voi ilmoittautua 2.1. 2024 alkaen. Ilmoittautuminen etukäteen jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi. Muutokset ohjelmiin ovat mahdollisia

Ti 6.2. Orffit -yhtyeen kolme konserttia Tehtaanmäen, Eskolanmäen ja Utin kouluilla

Kesto 45 min/konsertti.

Orffit (vanhalta nimeltään Tohtori Orff & Herra Dalcroze) on konsertoinut sadoissa kouluissa ja päiväkodeissa, mutta on edelleen elohopeamaisen innostunut tehtävästään! Konsertin keskiössä ovat puolivillit, lempeät tarinat, ilo, läsnäolo ja monipuoliset sävellykset.

Tarjolla on runsas soitinkirjo (saksofonit, kitara, lyömäsoittimet, haitari, tinapilli, huuliharppu, melodica) ja soittimet esitellään kiinnostavasti.

Orffien repusta löytyy myös Emma-ehdokkuuksia, Vuoden Uusi Lastenlaulu-kisan voittoja, valinta Vuoden lastenmusiikintekijäksi, tv-sarja, kuunnelmia, toistakymmentä albumia. www.orffit.net

Ke 7.2. Tutkija Piin hurjan hauskaa tiedettä Keskustan koululla

Tiedekasvatuspilotti, Tiedelabra ja tiede-esitys: Tiedelabrassa on kolme erilaista toimintapajaa. Tiedelabran kesto on 30 min. Tiedelabrasta saa lapsi palkinnoksi oman pipetin. Ryhmäkoko on max. 40–50 lasta/tiedelabra 1–3-luokkien oppilaille. Tiedelabroja järjetetään kaksi, joiden välissä on Tutkija Piin esitys (30 min) koko koululle. Kokonaiskesto 1,5 h.

Tiedelabra-toimintapajassa on jokaisella oma tutkijapaikka. Käytössä on mm. kolme perusväristä liuosta (elintarvikevärivedet), joita pipetoidaan kuoppalevyille. Pajassa suoritetaan mm. pipetointihaaste ja valmistetaan itse erilaisia värejä vapaasti.

www.tiedekerho.fi

To 8.2. klo 10.30 Maisteri Molton koulukonsertti Korian koululla

Lisätiedot konsertista avointen yleisöohjelmien kohdasta:
Maisteri Molto – Sävelsoppa -konsertti

Ke 14.2. klo 10.30 Taiga-matto nukketeatteri päiväkodeille

Lisätietoa avointen yleisöohjelmien kohdasta:
Taiga-Matto nukketeatteri Kuusankosken kirjastossa jurtassa, Alin Aarre -tarina

Pe 16.2. klo 10 Kansantanssin ja -musiikin koululaiskonsertti. Ukrainalainen tanssi- ja lauluryhmä Gutsulia

Kouvolatalon musiikkisali. Kesto 45 min.

Yhtyeen ohjelmiston tanssissa on runsaasti fantastisia temppuja, pienimpiin yksityiskohtiin asti hiottuja liikkeitä ja ylellisiä pukuja. Taiteilijoiden puvut eivät ole vain näyttämöasuja, vaan todellisia kansantaideteoksia, jotka hämmästyttävät katsojan mielikuvitusta loistokkuudella, hienolla käsinkirjonnalla sekä puu- ja metallikuvioinneilla.

Värikkään lisän Gutsulian tanssiohjelmaan tuo laulaja Larysa Borysenkon esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia lauluja. Larysa Borysenko on ennen kaikkea luova persoona ja laulajana ammattilainen. Hänen esiintymistaitonsa ja taiteellinen lahjakkuutensa saavat kuulijat haltioihinsa aitoudellaan ja hänen upea äänensä saa heidät osoittamaan suosiotaan seisaaltaan. Konserttiohjelmassa, jonka Gutsulia esittää Suomen kiertueellaan, on ensi talvena mukana 9 taiteilijaa.
Häikäiseviä ja ilmeikkäitä liikkeitä, virtuoosihyppyjä, salamannopeita kiertoja ja vertaansa vailla olevia tanssien dynamiikan muutoksia – tämä on ainutlaatuinen värin, energian ja taiteellisuuden liitto, jonka ukrainalainen kansallinen laulu- ja tanssiyhtye Gutsulia tarjoaa yleisölle Suomessa talvella 2024.

Sirkus Bravuurin sirkuskiertue Kouvolan seudun kolmelle ala-koululle

  • 7.2. Korian koulu
  • 15.2. Sippolan koulu
  • 20.2. Jaalan koulu

Koko koulun oppilaille yhteistä sirkusohjelmaa, kesto n. 45min.

Sirkusohjelman sisältö:

  • Opetusosuus, jossa sukelletaan sirkusmaailman historiaan sekä nykypäivään ja tutustutaan siihen, mitä sirkus oikein on. Sirkusohjelmanumerot, joita esitetään opetuksellisen osuuden väleissä.
  • Sirkustyöpajat 2 x 45min. Toteutetaan kahdelle luokalle, 2-4-luokkalaisille/koulu.
    Osallistujamäärä 40 oppilasta / työpaja.

www.bravuuri.net

Ke 21.2. ja to 22.2. Iloa ja ihmettä – Taikuri Timo Tiikkainen show ja työpajat Jokela-Niinistön ja Sarkolan kouluilla

Koululla esitys (30 – 45 min., max 300 hlöä) ja kaksi työpajaa (45 min/työpaja, max 30 hlöä).

Koko koulun 1-6 -luokkien oppilaille sekä 2 taikapajaa 3-6 -luokan oppilaille. Taikashow on elämysmatka, joka vie katsojat taikojen jännittävään ja hämmästyttävään maailmaan. Taikapajassa onnistumisen iloa ja kädentaitoja. www.timotiikkainen.fi

5. – 9.2. Valkealan päiväkodissa Ilmatar – Iloa Ilmassa! -videotyöpajat (5 työpajaa) vievät lapset karjalaiseen kulttuurikylpyyn.

”Lapset – lähdetään yhdessä matkalle Karjalaan!”
Suositut Ilmatar-videotyöpajat ovat karjalais-kalevalaisia elementtejä sisältäviä kulttuurityöpajoja. Niissä tanssitaan, leikitään ja askarrellaan yhdessä iloisesti värikkääseen karjalaiseen tyyliin.
Ilmatar-työpajoissa lapset tutustuvat suomalaisen kulttuuriperinteen juuriin toiminallisesti ja kiehtovien tarinoiden keinoin. Pajoissa lapset pääsevät värikkäälle matkalle Karjalaan: siellä saa kukkua kuin käki, kurkistaa käpyhillopurkkiin ja seikkailla Kalevalan Ilmattaren kanssa. Tanssin ja leikin välissä istutaan yhdessä hiljaa Elämänpuun juurella.

Ilmatar-pajan sisältö

  • Osallistava videotyöpaja ”Käki” lapsille (kesto 30 min, YouTube-linkin kautta). Lisäksi askartelutehtävä Elämänpuu ja värityskuvia.
  • Ennen pajaa Ilmatar-perehdytys päiväkodin henkilökunnalle (kesto 1 h, Teamsin kautta)
    Ilmoittautuminen
  • Suunnattu päiväkotien 3-6-vuotiaille lapsille.

Toteutus

Osallistuaksesi pajaan tarvitset digitaalisen näytön tai videotykkimahdollisuuden sekä hieman tilaa tanssille ja toiminnalle.

Tekijöistä

Ilmatar-työpajakokonaisuuden on laatinut kaksi kokenutta lastenkulttuurin ammattilaistaiteilijaa, tanssitaiteen maisteri Marja Merisalo ja muusikko Carl-Johan Häggman.

Ohjaus ja Ilmatar-hahmo: Marja Merisalo. Kuvaus ja editointi: Carl-Johan Häggman.

Pajat jatkavat jo 4.vuottaan Espoon kaupungin Kulttuurikurkkauksessa. Palaute Ilmatar-perintökulttuurityöpajoista on ollut kauttaaltaan kiittävää ja innostunutta sekä lasten että kasvattajien taholta. Linkki lehtijuttuun

Tervetuloa mukaan karjalaiseen tunnelmaan!

Hepokönkään Höppänätontun Laululeikki -konsertit

Vuokkolan päiväkoti, Villekullan päiväkoti, Napan ja Upseerin päiväkoti 3. – 25.2.2024 sovittuina ajankohtina.

4 aamupäivän esitystä päiväkodeille. Kesto 45 min./konsertti.

Hepokönkään Höppänän Laululeikkikonsertissa kuullaan Hepokönkään Höppänän itse tekemiä hauskoja lauluja. Laulut ovat kaikki jollain tapaa luontoaiheisia. On Jääpuikkolaulu, Marjalaulu, Sienilaulu, Eläinlaulu… Välillä ihmetellään käpyjä ja kukahan niitä on mahdollisesti käynyt syömässä? Sitten viedään Roskat pois Metsästä ja ihmetellään mistä on Keijun kengät tehty? Muodostetaan oma torviorkesteri.

Hepokönkään höppänä verkkosivu

Päivitetty 23.1.2024

Sivun alkuun