+
-+ Tulosta

Ladut ja kuntoradat

Kouvolassa on yhteensä 180 kilometriä kunnossa pidettävää latua, josta 110 kilometriä on valaistua reittiä. Ladut löytyvät myös latukartalta. Kesäisin reitit palvelevat kuntoratoina.

_______________________________________________________________________

AJANKOHTAISTA

Latuseurantajärjestelmä on saatu toimintaan (17.1.2018)

Latujen viimeisen kunnostusajankohdan voi jälleen tarkistaa seurantajärjestelmästä.
Latukoneella ajetut ladut näkyvät reaaliajassa, moottorikelkalla ajetut ladut päivitetään pienellä viiveellä manuaalisesti.

Hiihtolatujen ja luistelukenttien tilanne Kouvolassa 9.1.2018
Kouvolan pesäpallokenttä ja Lehtomäen kaukalo ovat jo luistelukunnossa. Myös hiihtämään pääsee. Pakkaskelien jatkuessa luistelukenttiä pyritään avaamaan tasaisesti eri taajamiin sekä laduille tarvitaan pakkaskelien lisäksi vielä lunta.
Hiihtoladut
Kouvolan Palomäen ladut ja latu Kouvolan urheilupuiston uimahallilta Paaskoskelle ja Valkealan urheilukeskukseen ovat kunnossa. Muut Kouvolan keskustan ladut on tampattu mutta niissä ei ole perinteisen uria.
Eteläisessä Kouvolassa voi pohjilla hiihtää kaasulinjan reitillä Inkeroinen - Myllykoski. Varsinaista latua löytyy vain Anjalan tykkilumiladulta.
Valkealan tykkilumiladuilta löytyy hiihtoladut. Kuusankoski, Voikkaa ja Valkelan kuntoradoilla on tampattu pohjia joilla voi kyllä hiihtää, mutta reiteiltä löytyy myös alueita joissa on vähän lunta.

Luistelualueet
Kouvolan pesäpallokenttä ja Lehtomäen kaukalo ovat luistelukunnossa. Tornionmäen, Sarkolan, Kaunisnurmen ja Vahteron kentät ovat luistelukunnossa loppuviikosta, jos pakkaskelit jatkuvat.
Loppuviikosta valmistuu luistelukuntoisia kaukaloita ja luistelualueita Saviniemeen, Korialle ja Elimäelle.
Valkealan jäähallin viereinen luistelualue ja Utin kaukalo sekä Kuusankosken jäähallin vieressä oleva luistelualue ja pesäpallokenttä ovat kunnossa.

Pakkaskelien jatkuessa kenttiä pyritään avaamaan tasaisesti eri taajamiin sekä laduille tarvitaan pakkaskelien lisäksi vielä lunta.

Latutilanne 28.12.2017

Joulun ajan lumisateiden ansiosta saatiin Kouvolassakin luonnonlumilatuja ajettua hiihtokuntoon. Hiihtokuntoisia latuja on tällä hetkellä eri puolella Kouvolaa, mutta vesisateet sulattavat valitettavasti latuja kovaa vauhtia. Tällä hetkellä latupohjat ovat taas pehmenneet, joten niiden ajaminen raskailla koneilla ei ole enää kaikkialla mahdollista. Nyt kaivattaisiin pakkasta, jotta pohjat kovettuvat ja sen jälkeen taas uutta lunta.

Tilannetietoa latujen kunnosta 28.12.
• Tällä hetkellä hiihtokunnossa ovat Kouvolassa reitti Uimahalli - Käyrälampi – Paaskoski ja osaksi tämän reitin sivuhaaroja.
• Valkealassa tykkilumilatu on hiihtokunnossa ja osa sen lähiladuista.
• Anjalan tykkilumilatu on kunnossa ja sen käytöstä peritään vielä käyttömaksua.
• Inkeroinen-Myllykoski väli, ns. kaasulinja ajetaan tampparilla tänään torstaina, mutta siellä ei lumi riitä vielä perinteisen hiihtoon.
• Korialla ovat myös ladut kunnossa.
• Kuusankoskella ajetaan tänään Kettumäki - Nauha - Anhava ns. pääreitistö ja lisäksi resurssien mukaan Hiihtomaa - Voikkaan valaistu + Supanmäki - Kymin valaisu ja Niivermäki.
_______________________________________________________________________

Ladut ja luistelukentät (14.12.2017)

Luistelualueita ja kuntoratoja valmistellaan pohjaamalla niitä. Tämän tarkoitus on valmistella paikkoja, että monin paikoin kostea maanpinta jäätyisi pakkaskeleillä. Samalla ne muuttuvat paremmin hoitokoneita kantaviksi. Tietysti odotamme vielä lisää lunta ja kunnon pakkasia, jotta pääsemme tekemään kunnon liikuntapaikkoja ja hiihtolatuja. Tasaisimmille latureittipohjille päästään loppuviikolla (osin viikonloppuna) tamppaamaan ja jääkiekkokaukaloiden pohjia tiivistetään tai aurataan puhtaiksi riippuen paikallisesta lumimäärästä.

Kirke Roos / liikuntapaikkapäällikkö


_______________________________________________________________________

Latukartat ja kunnostustiedot

Latukarttaa on saatavilla ilmaiseksi hiihtomajoilla, uimahalleissa, kirjastoissa, kaupungin yhteispalvelupisteessä, Kuusankoski-talolla ja Kouvola-talolla.

Latujen viimeisen kunnostusajankohdan voit tarkastaa Latujen hoidon seuranta -palvelusta.
_______________________________________________________________________

Tykkilumiladut Kouvolassa

Kouvolan alueella sijaitsee kaksi tykkilumilatua; Valkealassa ja Anjalassa.

_______________________________________________________________________