+
-+ Tulosta
Vinkit

Kirjastopalvelut

Kymenlaakson Kyyti-kirjastot

Nimi Kyyti tulee sanoista Kymenlaakson yhteinen tietojärjestelmä ja sillä tarkoitetaan Kymenlaakson alueen yleisten kirjastojen muodostamaa yhteistyöverkostoa, jolla on käytössään yhteinen kirjastojärjestelmä, seutulainaus ja kirjojen kuljetuspalvelu. Kirjaston asiakkaalle tämä näyttäytyy asioinnin helppoutena.

Samalla kirjastokortilla voi lainata kaikissa Kymenlaakson kirjastoissa ja lainat voi palauttaa mihin tahansa Kyyti-kirjastoon. Kyyti-kimpan yhteistyöverkostoon kuuluvat Haminan, Iitin, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kirjastot.

Kyyti.fi on kymenlaaksolaisten kirjastojen yhteinen sivusto, jossa tiedotetaan kirjastouutisista ja ajankohtaisista tapahtumista.

Tiedonhaun opastus

Kirjastoissa halutaan opastaa asiakkaita tiedonhaussa ja kirjaston käytössä. Opastusta annetaan sekä yksittäisille asiakkaille että suuremmille ryhmille. Opastusta voi kysyä lähimmästä kirjastosta. Ryhmäkäynneistä voi lukea lisää Kyyti.fi -sivuilta.

Kaukopalvelu

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaustoimintaa. Kaukolainaksi tilataan sellaista aineistoa, jota ei ole saatavissa Kyyti-kirjastoissa. Tilattu aineisto kulkee pääosin normaalin postin joukossa, joten kaukolainapyynnöt kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tarvetta.

Kaukopalvelu on maksullinen palvelu. Kouvolan kaupunginkirjasto perii kiinteän kaukopalvelumaksun ja lisäksi asiakkaalta peritään mahdolliset lähettäjäkirjaston määräämät maksut.

Kymenlaakson Kyyti-kirjastojen tietokantapalvelut:

Kyyti-kirjastojen tarjoamat tietokantapalvelut löytyvät osoitteesta www.kyyti.fi/tietokannat. Myös artikkeliviitetietokanta Aleksi on tutustumisen arvoinen.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto ja kirjastokortti

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjastokortilla voi lainata Kymenlaakson yleisistä kirjastoista, kun kortti on aktivoitu kirjastojärjestelmään. Vastaavasti kaupunginkirjaston kortti voidaan aktivoida ammattikorkeakoulun kirjastoon.

Yhteystiedot

Kouvolan pääkirjasto
020 615 5232
kirjastokouvola.fi
Salpausselänkatu 33
45100
Kouvola

Seuraa meitä Facebookissa

Naxos Music Library

Ellibs