Nauti kesästä kulttuurin parissa! ”Kulttuurista virkistystä” on kesätapahtumien sarja, johon voi ja saa osallistua ikääntyneen koko perhe ja lähiomaiset. Vuorovaikutteiset yleisölle avoimet, maksuttomat kesän kulttuuritilaisuudet järjestetään tapahtumatalojen, Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämöillä kesä- ja elokuussa. Lisäksi toteutetaan kesässä yksi tilaisuus myös eri puolilla Kouvolaa. Viime kesänä Elimäen museoalueella. Kesätapahtumasarja tarjoaa vaihtuvia musiikki-, laulu- ja tanssiesityksiä.
Kuusankoskitalon gallerian sekä Poikilo-museoiden näyttelyt Kouvolatalossa ovat tapahtumatalojen aukioloaikoina samalla kertaa yleisön koettavissa! Teitä palvelee myös kahvilat molemmissa kulttuuritaloissa.

Tämän kesän 2024 hakuun voi ilmoittautua tästä linkistä 30.3. mennessä

Keskiviikkoiltaisin ja sunnuntai iltapäivisin on mahdollisuus esiintyä tapahtumatalojen Kouvolatalon (kesäkuussa) ja Kuusankoskitalon (kesä- ja elokuussa) ulkonäyttämöillä.
Tervetuloa mukaan!

Elokuun 2023 tapahtumat Kouvolatalolla:

Ke 9.8. klo 17.00 Duo Nina Castén & Iana Lang – slaavilaista naisenergiaa

Nina ja Iana ovat uusi duetto Kouvolasta ja konsertissa heitä kuullaan ensimmäistä kertaa yhdessä!

Konsertti tarjoaa aimo annoksen tunteita sekä itä-eurooppalaisen musiikkiperinteen rikasta kirjoa. Luvassa on slaavilaista kaihoa ja tummaa tulisuutta, mutta myös kansainvälisiä ikivihreitä, kaikkien rakastamia kappaleita.

Nina Castén tunnetaan modernia kansanmusiikkia esittävänä taiteilijana, jonka repertuaariin kuuluu niin mustalaismusiikki kuin slaavilaiset sävelmät. Iana Lang on Kiovassa syntynyt suomalais-ukrainalainen pianisti, joka on työskennellyt Pohjois-Kymen musiikkiopistossa vuodesta 2015.

Lauluja kuullaan suomen, romanin, ukrainan, venäjän ja espanjan kielillä. Kesto 30 min.

Ke 9.8. klo 18.00 Wanhat kisällit meets wanhat mestarit.

Kitara/lauluduo, joka esittää vanhojen mestareiden suosittuja lauluja. Kesto 60 min.

Su 13.8. klo 16.00 Sulut – pehmorokin ja voimapopin pehmeä voimatrio

Tyyliltään nostalgisromanttinen Indie poppoo, inspiraatiot menneestä maailmasta ja tämän päivän kaduilta, unelmista ja peloista. Mieleenpainuvia lyriikoita ja sokerisia soundeja – ehtymättömän nautinnon lähde kauneudennälkäisille sulosointujen ja sanataiteen ystäville. Trio on valmis laittamaan yleisön lanteet keinumaan ja jalat vipattamaan. Luvassa on myös uutta musiikkia. Kesto 60 min.

Su 20.8. klo 14.00 Renne Karppisen omien laulujen ilta

Renne Karppinen soittaa kosketinsoittimia, kitaraa, bassoa ja vetopasuunaa. Hän on säveltänyt musiikkia mm. kesäteatteriin Suomussalmelle jo 15 vuotena peräkkäin. Sävelteoksia omien levyjen lisäksi mm. Tarja Ylitalon, Merja Rantamäen, Tiina Räsäsen levyiltä. Keikkoja Renne on tehnyt vuodesta 1976. Hän on soittanut mm. Kari Tapion, Matin ja Tepon, Eino Grönin, Reijo Kallion, Anita Hirvosen, Erkki Junkkarisen, Eija Sinikan, Tarja Ylitalon ym taustaorkestereissa. Nykyään Renne esiintyy mieluusti lapsille Hepokönkään Höppänänä MikäLie tonttuorkesterin kanssa sekä Höppänätonttuna. Kesto 45 min.

Kuusankoskitalon ulkonäyttämö elokuussa:

Ke 2.8. klo 18.00 Laulu- ja soitinyhtye Heijastus – Vanhaa tanssimusiikkia

Yhtye esiintyy poikkeuksellisesti sisätiloissa Kuusankoskitalon ala-aulassa sateisen sääennusteen vuoksi.

Markku Seppälä (seniori Make), Aimo Arponen, Heikki Helkiö, Pertti Karhu, Kalevi Sirén ja Mauri Leivo. Heijastus-yhtye soittaa vanhaa ja vähän uudempaakin tanssi- ja laulelmamusiikkia. Kesto 45 min.

Su 13.8. klo 13.00 Kyläorkesteri Raakku – Uutta Raakkua monipuolisesti

Raakku

Jaalan Huhdasjärvellä 2015 perustettu Kyläorkesteri Raakku tekee ja esittää omaa, monipuolista nykykansanmusiikkia komealla 13–15 hengen kokoonpanolla. Kesto n. 45 min.

Ke 16.8. klo 18.00 Puhallinorkesteri WANHAT JÄÄKÄRIT – Puhaltimilla kevyesti!

Orkesterissa 12 soittajaa, perinteistä puhallinmusiikkia. Kesto 60 min.

Ke 16.8. klo 19 Kuusankosken Puhallinorkesteri kesätunnelmissa

Orkesteri soittaa monipuolista puhallinmusiikkia pitkällä kokemuksella. Ohjelmisto sisältää niin tanssimusiikkia kuin elokuvasävelmiä ja viihdemusiikkia unohtamatta perinteisiä marsseja. Orkesteria johtaa dir.mus. Jyrki Jääskeläinen. Kesto 45 min.

Su 20.8. klo 15.00 Tanssiorkesteri Kosketus

5-miehinen orkesteri, jonka ohjelmisto on monipuolinen perinteisestä tanssimusiikista iskelmämusiikin kautta swingiin ja jazziin. Kevyttä musiikkia maailmalta. Kesto n. 60 min.

Su 20.8 klo 17.00 Laulu- ja soitinyhtye Hämärä päivää
– Meet the Culture

Alternative garagerockband, jossa vaikuttaa: Lama (Matti Kalevi Pasi) voc & gt & all songs, Valtsu (Jukka Valtonen) bass & backcoc, Jake (Jari Kullberg) drums. Kesto 45 min.

Kouvolatalon ulkonäyttämö kesäkuussa:

Ke 7.6. klo 18.00 Jere Rostedt – Trubaduurielämää

Monitaitoinen muusikko ja laulaja-lauluntekijä, jonka musiikillinen skaala ulottuu aina klassisesta musiikista konemusiikkiin.
Trubaduurielämää – esityksessä kuullaan musiikkia niin Suomesta kuin ulkomailla sovitettuna mies ja kitara – kombolle. Ohjelmisto koostuu kappaleista, joissa vielä kesä tuoksuu ja syksyn ihanat ruskaiset värit alkavat puhkeamaan kukkaansa. Musiikkityyli vaihtelee jazzista suomipop-musiikkiin. Kesto 45 min.

Su 11.6. klo 16.00 Kummasen mukana maailman ympäri

Kummanen on 12 soittajan ryhmä, johon kuuluu 8 harmonikkaa, basisti, rumpali ja saksofonisti, joka on sijoittunut harmonikkaorkestereiden SM-kilpailuissa kakkossijalle. Kesto 50 min.

Ke 14.6. klo 17.00 Duo Kaikuluotain – akustista sielumusiikkia

Kaikuluotain on Marjut (laulu) ja Jore (kitara). Kouvolatalon ulkonäyttämöllä kuullaan sekä Kaikuluotaimen omia biisejä että lainamusiikkia, suomeksi ja englanniksi. Musiikki keinuu kuin blues, rytmittyy kuin soul tai rock. Iskelmääkin on! Kaikuja otetaan musiikin perinteistä, samalla uutta ja omaa luoden. Lisätietoja: www.kaikuluotain.net

Kaikuluotaimeen voi tutustua tarkemmin Facebookissa www.facebook.com/kaikumusiikki/ ja nettisivuilla www.kaikuluotain.net. Instagramista Kaikuluotaimen löytää @kaikumusiikki. He ovat aiemmin esiintyneet mm. Helsingin, Tuusulan ja Hämeenlinnan Taiteiden yö -tapahtumissa, IHME-nykytaidefestivaaleilla, Espan lavalla Helsingissä, Turku Acoustic -festivaaleilla jne.

Kuusankoskitalon ulkonäyttämö kesäkuussa

Ke 7.6. klo 17.00 Tanssiryhmä Cougars –
Cougarsien tanssillinen kesämaukaisu

Cougars

”Olipa kerran kaksitoista tanssivaa prinsessaa. Aikuistuttuaan he löysivät toisensa ja päättivät yhdessä jatkaa tanssillista matkaansa.” Tanssiryhmä Cougarsien veikeä ja virkistävä koko perheelle suunnattu kesämaukaisu saattaa suut hymyyn ja ehkäpä katsojankin jalan kapsaamaan. Kesto 40 min.

Ke 7.6. klo 18.00 Sinikka Vainio ja Flamenco Azul tanssiryhmä

Flamencotanssin harrastajat Kouvola/Kuusankoski sekä Kotka, Kymen Flamenco ry. Flamencon riemua, iloa ja rakkautta, kukat hiuksissa ja rimpsuhameet heilumaan! Mukana kastanjetit, viuhkat, huivit sekä kipunoivaa korkojen kopinaa! Kesto 45 min.

Ke 7.6. klo 19.00 Puhallinorkesteri Fantasia – Kesäsattuma, musiikkia kaikkeen makuun!

Fantasia

20 soittajaa laulusolisteineen. Kesto n 60 min.

Su 11.6. klo 14.00 Tanhuseura Kasareikka –
Kesäistä kansanmusiikkia ja -tanssia

Kasareikka

Tanhuseura on toiminut vuodesta 1979. Toiminnassa mukana tanhuryhmä, pelimannit ja Karela-kuoro. Esityksessä tanssia, laulua ja soittoa. Kesto 60 min.

Su 11.6. klo 16.00 Jukka Parkkinen/JP Whistler

Maailmanennätyksen vihellyksen mestari JP Whistler. Musiikkia laulaen ja viheltäen. Kesto 60 min.

Ke 14.6. klo 18.00 Yhteislaulutilaisuus –
Eläkeliiton Kuusankosken yhdistys

Yhteislaulutapahtuma, mukana harmonikansoittajia ja laulusolisti. Kesto 120 min.

Ke 21.6. klo 17.00 Jorce ja Cece 2 kitaraa

Jorce&Cece – Kaksi Kitaraa

Retrolauluja, myös uudempaa iskelmää sekä toivelauluja. Yhteislaulatusta, lauluvihkot lainataan! Kesto 60 min.

Ke 21.6. klo 19.00 Kuusankosken Harmonikansoittajat – Kesäistä Harmonikkamusiikkia kesäillassa

Kuusankosken Harmonikansoittajat r.y.

Harmonikka -orkesterissa soittaa 10 harmonikkaa ja komppi. Ohjelmisto on orkesterille sovitettua uutta ja vanhaa harmonikkamusiikkia. Orkesteri esiintyy Kouvolan Harmonikkojen soittajien kanssa yhdessä. Kesto 45 min.

Su 18.6. Kulttuurista virkistystä kesätapahtuma Elimäen museoalueella

Klo 12.00 lasten tapahtuma

  • Piirustuspaja, Ohjaaja Nia Maria Haaranen
  • Sirkustemppurata, Sirkus Bravuuri
  • Ongintaa ja jättisaippuakuplia
  • Myös makasiinikahvila, kirpputori ja museokohteet avoinna

Klo 13.00 Kesäinen konsertti, Laulu- ja soitinyhtye Heijastus, Pop-orkesteri

Pop-orkesteri on kouvolalainen poppoo, joka soittaa meheviä suomi-popin ja meneviä suomi-rockin helmiä. Pääroolissa soivat kitarat ja äänilaulut. Orkesteri esittää myös omia biisejä. Pop-orkesterin musiikin parissa viihtyy varmasti ja pääsee rallattelemaan tuttuja kertsejä Yöstä Virve Vicky Rostin kautta Lauri Tähkään ja J. Karjalaiseen. Pop-orkesterissa soittavat:

Eeva Sjöblom laulu, kitara, kosketinsoittimet
Jouni Sjöblom laulu, kitara
Juha Vanhatalo laulu, kitara
Olli Kälviäinen kosketinsoittimet
Veikko Korppila laulu, basso
Olli-Pekka Rämä rummut

Laulu- ja soitinyhtye Heijastus kokoonpano:
Markku Seppälä (seniori Make), Aimo Arponen, Heikki Helkiö, Pertti Karhu, Kalevi Sirén ja Mauri Leivo. Heijastus-yhtye soittaa vanhaa ja vähän uudempaakin tanssi- ja laulelmamusiikkia.

Museoalueella makasiinikahvila, ja museokohteet ovat avoinna yleisölle tapahtuman aikana.

Päivitetty 5.2.2024

Sivun alkuun