+
-+ Tulosta

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on poistaa, lieventää tai ehkäistä kommunikaatiohäiriöitä sekä niihin liittyviä vuorovaikutusten ongelmia. Arvion perusteella puheterapia toteutetaan ohjauksena, yksilöllisenä terapiana tai ryhmässä.

Lasten puheterapia

Lasten puheterapia toteutuu pääsääntöisesti yksilöterapiana. Puheterapia sisältää terapiatarpeen arviointia ja toteutusta sekä lähiyhteisön ohjausta esim. lapsen vanhemmat ja päivähoidon henkilökunta. Kuntoutuspalvelujen puheterapiaan ohjautuvat pääsääntöisesti yli 4-vuotiaat lapset.

Asiakkaat ohjautuvat puheterapiaan neuvolan, Hattu-kehitysneuvolan tai kouluterveydenhuollon kautta. Lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmän kautta lapselle voidaan myöntää puheterapiaa ostopalveluna yksityiseltä palveluntuottajalta.

Äännevirheisille lapsille järjestetään ryhmäkuntoutusta. Lastenneuvolasta annetaan perheille kirjallisia kotiohjeita r- ja s-äänteiden harjoitteluun sekä ohjataan vanhempia ahkeraan kotiharjoitteluun (5-vuotiaat lapset).

Yhteystiedot

Lasten puheterapiapalvelut
Kouvolan terveysasema
Marjoniementie 10 C
45100 Kouvola

Sijainti kartalla

Tiedustelut ja ajanvaraus
puh. 020 615 1010
ma-pe klo 9-11

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme