Elintavoilla eli terveyskäyttäytymisellä tarkoitetaan yleisimmin liikuntaa, ruokatottumuksia sekä alkoholinkäyttöä ja tupakointia. Nykyisin joukkoon liitetään myös riittävä laadukas uni, sillä unen terveysvaikutuksista alkaa olla yhä enemmän tutkittua tietoa.

Jokainen meistä vaikuttaa itse omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä omien valintojensa kautta. Kun muistaa syödä säännöllisesti ja monipuolisesti, nukkua riittävästi ja liikkua on jo moni perusasia kunnossa – vähänkin on parempi kuin ei lainkaan! Sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen sekä kulttuuri ja liikuntaharrastukset kuuluvat myös terveellisiin elintapoihin.

Kaupunki tarjoaa tukea terveellisten elintapojen omaksumiseen ja valintojen tekemiseen sekä omilla palveluillaan että yhdessä Kymenlaakson hyvinvointialueen ja monien järjestöjen kanssa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen sähköinen elintapaohjaus Elma tarjoaa tukea erityisesti 18–65-vuotiaille, jotka kaipaavat tukea oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Elmasta löydät linkin myös järjestöjen toimintaan ja palveluihin.

Linkkejä

Ratamon terveysmetsä

Ratamon terveysmetsä sijaitsee Ratamokeskuksen vieressä. Käynti terveysmetsään tapahtuu Ratamokeskuksen parkkipaikalta rakennuksen päädystä.

Lue lisää Ratamon terveysmetsästä

Lähellä.fi
Elintapaohjaus Elma
Kouvolan digituki
Kouvolan luontopolut
Kouvolan Kipinä ry
Porukkatalo
Päihteettömyys
Ravitsemus, THL
Tapahtumat
Uni, THL
Vapaaehtoistoiminta, Kouvola
Yhteisötilat

Päivitetty 19.1.2024

Sivun alkuun