Liikuntaryhmät

Kouvolan kaupungin liikuntapalvelut ja kansalaisopisto järjestävät ohjattuja kausiliikuntaryhmiä ja liikuntakursseja. Liikuntapalveluiden liikuntaryhmät on suunnattu pääsääntöisesti aikuisille ja ikääntyneille terveysliikkujille sekä liikunnassa erityistä tukea tarvitseville.

Lue lisää Kouvolan kaupungin järjestämistä liikuntaryhmistä tästä linkistä.

Vertaisohjattu liikunta

Vertaisohjaajat ovat vapaaehtoisia, jotka ohjaavat ikääntyneille suunnattuja liikuntaryhmiä. He toimivat terveyttä edistävän liikunnan innostajina sekä ohjaajina. Liikuntapalvelut kouluttaa uusia vertaisohjaajia koko Kouvolan alueelle järjestämällä Ikäinstituutin VoiTas-koulutusohjelman VertaisVeturi-koulutuksia. Liikuntapalvelut huolehtii vertaisohjaajista mm. järjestämällä säännöllisesti ideapäiviä.

Lue lisää vertaisohjatusta liikunnasta tästä linkistä.

Porukkatalon liikuntatila

Porukkatalon liikuntatila ja välineistö soveltuvat hyvin senioreille, mutta myös muillle kevyempää liikuntaa kaipaaville. Liikuntatila sijaitsee ositteessa (Savonkatu 23). Tilassa on neljä paineilmalla toimivaa kuntosalilaitetta, taljalaite sekä kuntopyörä, soutulaite ja istuma-asennossa käytettävä crosstrainer. Lisäksi tilasta löytyy pienvälineistöä, kuten kevyitä käsi- ja nilkkapainoja, kuminauhoja ja tasapainoharjoitteluun soveltuvia välineitä.

Liikuntatila sijaitsee 4. kerroksessa ja sinne pääsee portaiden lisäksi myös hissillä. Suositeltu henkilömäärä tilassa kerrallaan on korkeintaan 10 henkilöä. Liikuntatila on vapaasti käyttävissä:

  • ma klo 8–14
  • ti klo 8-13
  • ke klo 8–13
  • to klo 8-14
  • pe klo 8-14

Jos liikuntatilassa on ruuhkaa, voit istahtaa odottelemaan Porukkatalon 2. kerroksen olohuoneeseen, joka on auki ma-to klo 9.00–15.00 ja pe klo 9.00–14.00. Olohuoneessa on tarjolla kahvia, päivän lehti ja ohjelmaa eri teemoista.

Ma-pe klo 16–19 ryhmät tai yksityishenkilöt voivat varata tilan käyttöönsä liikuntapalveluiden Timmi -varausjärjestelmän kautta. Ryhmille liikuntatilan käyttö on maksullista. Tila on varattavissa ryhmille myös viikonloppuisin.

Katso lisää Porukkatalon liikuntatilan toiminnasta ja tapahtumista liikuntatilan omilta nettisivuilta.

Liikuntaneuvonta

Liikuntatilan yhteydessä sijaitsee myös liikuntaneuvonnan toimipiste. Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, jossa kartoitetaan nykytilanteesi sekä tuetaan sinua muutoksessa liikunnallisemman elämäntavan löytämiseksi. Liikuntaneuvontaan voi varata henkilökohtaisen ajan. 

Lue lisää liikuntaneuvonnasta tästä linkistä.

Ulkokuntoilupisteet

Maksuttomia, vapaasti kaikkien käytössä olevia ulkoliikuntavälineitä on Kouvolassa nykyisin 16 eri kohteessa, lähinnä puistoissa, ympäri kaupunkia. Näiden lisäksi niitä löytyy myös kuntopolkujen varsilta.

Lue lisää ulkokuntoilupisteistä ja katso tarkemmat tiedot tästä linkistä.

Uinti- ja kuntosalikortti erityisryhmille

Sairauden tai vamman perusteella voit hakea erityisryhmien uinti- ja kuntosalikorttia. Kortti on voimassa vuoden lunastuspäivästä ja sillä voit käyttää kaupungin uimahalli- ja kuntosalipalveluja rajoituksetta.

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortin lunastaneilla on mahdollisuus käyttää Kouvolan, Kuusankosken, Valkealan ja Inkeroisten uimahalleja sekä niiden yhteydessä olevia kuntosaleja ilman kertamaksuja.

Lue lisää erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortista tästä linkistä.

Päivitetty 29.2.2024

Sivun alkuun