Tuhoeläimet aiheuttavat haittaa sekä levittävät tauteja. Usein niistä pääsee eroon pienillä toimenpiteillä. Terveystarkastajat antavat ohjeita haitan torjumiseksi. Kiinteistön tai alueen omistajan on tehtävä varsinainen torjunta. Ammatilaisia on erittäin suositeltavaa käyttää ja heiltä saa myös hyviä ohjeita. Jos torjuntaa ei jostain syystä haluta tehdä, on terveydensuojeluviranomaisella mahdollisuus antaa tähän myös velvoite.

Tuhohyönteiset

Sisätiloissa havaitaan toisinaan hyönteisiä, joista osa on harmittomia ja osa haitallisia.

Lisää tietoa tuhohyönteisistä ja niiden aiheuttamista vahingoista tekstiileille, talon rakenteille, huonekaluille, elintarvikkeille tai ihmisille.

Rotta

Rotta kuuluu kaupungin luontoon ja yksittäisten rottahavaintojen tekeminen on yleistä. Rottapopulaatio voi kuitenkin kasvaa suureksi ja siitä muodostuu ongelmia. Rotta voi tehdä vahinkoa rakenteille, saastuttaa elintarvikkeita ja levittää tarttuvia tauteja.

Lisää tietoa suomalaisesta rotasta, sen aiheuttamien ongelmien ehkäisystä ja ongelman hoitamisesta.

Lintujen ruokinta

Lintujen talviruokinta auttaa monen talvehtivan linnun selviytymisessä ja tarjottu ruoka auttaa lintuja kestämään koviakin pakkasia. Lintujen ruokkiminen ei ole haitallista. Väärä ruokintapa tuo usein paikalle haittaeläimiä.

Lisää tietoa miten hoidat lintujen talviruokinnan oikein.

Päivitetty 3.4.2024

Sivun alkuun