Kouvolan kaupungin ylläpitämiä luontopolkuja ja ulkoilureittejä on ympäri Kouvolaa lähellä taajamaa, mutta erähenkisempiäkin polkuja löytyy. Lähes kaikki polut ovat helppokulkuisia. Tarkemmat tiedot polkujen vaativuudesta on kerrottu polkujen ja reittien esittelysivuilla.

Luontopolkujen lisäksi Kouvolassa on muitakin kohteita, joissa voi ulkoilla ja joista osa on arvokkaita luonnon monimuotoisuuden kannalta. Käy bongaamassa lintuja luontotorneilla tai Keltin altailla. Monet lähimetsät ovat arvokkaita luontokohteita ja ylläpitävät ekologisia käytäviä metsien välillä. Osa taajamien metsiköistä jätetään tarkoituksella vähemmälle hoidolle, jotta ympäristö tarjoaa eliöstölle suojaa sekä ravintoa.

Lue lisää Kouvolan luontopoluista ja ulkoilureiteistä tästä linkistä. Sivuilta löytyy kuvaus polkujen ja reittien vaativuudesta.

Ratamon terveysmetsä

Ratamokeskuksen viereen syksyllä 2023 valmistunut Ratamon terveysmetsä on esteetön ja elvyttävä metsäympäristö kaikille kaupungin asukkaille. Vajaan kilometrin pituisen reitin varrelle on sijoitettu taideteoksia ja levähdyspaikkoja.

Lue lisää Ratamon terveysmetsästä tästä linkistä.

Päivitetty 22.2.2024

Sivun alkuun