Seurakunnissa on paljon toimintaa kaiken ikäisille ihmisille.

Kouvolan evankelisluterilaiset seurakunnat

Kouvolassa on viisi seurakuntaa; Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan seurakunnat. Viikoittaisten jumalanpalvelusten lisäksi järjestetään konsertteja sekä viikkotoimintaa eri puolilla Kouvolaa. Ajantasaista tietoa saat Kouvolan Sanomien Keskiviikko-liitteestä, Seurakuntien viikko -sivulta.

Lue lisää Kouvolan seurakuntien toiminnasta tästä linkistä.

Diakoninen vanhustyö

Lähimmäisen auttaminen eli kirkon diakoniatyö perustuu kristilliseen rakkauteen. Se on rinnalla kulkemista niin iloissa kuin suruissakin. Apu ja toiminta ovat maksuttomia eivätkä edellytä kirkkoon kuulumista. Lähetteitä ei tarvita. Diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Jos oma tai läheisesi jaksaminen huolettaa tai muuten asiat painavat mieltä, asioista puhuminen jonkun toisen kanssa useimmiten helpottaa. Diakoniatyö tarjoaa tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit ottaa yhteyttä mm. suru- ja kriisitilanteissa, hengellisissä asioissa, mielenterveyteen liittyvissä aiheissa tai elämäntilanteesi liittyvissä kysymyksissä.

Kriisi- ja kertaluonteista taloudellista apua on mahdollista saada tietyin edellytyksin. Avun saaminen sisältää aina kokonaisvaltaisen tilanteen selvittelyn sekä ohjauksen ja neuvonnan eteenpäin oikeiden palveluiden piiriin.

Lue lisää Kouvolan seurakuntien keskusteluavusta tästä linkistä.

Kouvolan seurakuntayhtymän toimitusvaraukset ja keskusrekisteri

Kouvolan seurakuntayhtymä hoitaa kootusti toimitusvaraukset ja aluekeskusrekisterin palvelut. Toimitusvaraukset ja aluerekisterikeskuksen palvelut toimivat esimerkiksi hautajaisia ja virkatodistuksia varten.

Lue lisää Kouvolan seurakuntien toimitusvarauksista ja aluerekisterikeskuksen palveluista tästä linkistä.

Muut seurakunnat

  • Kouvolan adventtiseurakunta
  • Kouvolan Helluntaiseurakunta
  • Kouvolan Vapaaseurakunta
  • Kymenlaakson Evankelis-Luterilainen Kansanlähetys Ry
  • Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, Kymenlaakson seurakunta
  • One Way seurakunta
  • Paulus-seurakunta
  • Pelatusarmeija
  • Pyhän Ursulan seurakunta

Päivitetty 18.4.2024

Sivun alkuun