Yli 80-vuotiaat kouvolalaiset voivat matkustaa kaupungin joukkoliikenteessä ilmaiseksi.

Asiointitaksit

Asiointitaksit ovat kaikille avoimia, täydentäviä joukkoliikennepalveluita maaseutualueilla. Kouvolan alueella toimii 19 asiointitaksireittiä. Asiointitaksilla voit hoitaa viikoittaiset asiointimatkat ja käydä esimerkiksi kaupassa tai apteekissa. Aikataulut mahdollistavat yksilöllisemmän palvelun ja pienet poikkeamat ajoreitiltä.

Tilaa kyyti soittamalla kuljettajalle viimeistään edellisenä iltana klo 17.

Lue lisää matkustamisesta asiointitaksilla tästä linkistä. Sivulta löytyy myös mm. yhteystiedot ja asiointitaksien reitit.

Linja-autot

Kouvolan paikallisliikenteessä on käytössä valtakunnallinen Waltti-matkakortti. Voit ladata Waltti-kortille kautta ja/tai arvoa. Lisäksi voit matkustaa kuljettajalta käteisellä ostettavalla kertalipulla tai mobiililipulla.

Maksuttomaan matkaan oikeutetut matkustajat

  • Lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja
  • Alle 7-vuotiaat lapset
  • Toisen asteen opiskelijat (edellyttää hakemusta ja hakemuksen perusteella Waltti-kortille ladattavaa lipputuotetta: lue lisätiedot ohjeistuksista)
  • 80-vuotta täyttäneet kouvolalaiset (edellyttää Waltti-kortille ladattua seniorilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta)
  • Vaikeavammaisten matkustajien saattajat. Parhaiten saattajaoikeus voidaan osoittaa eurooppalaisella vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. Kortin omistaja maksaa normaalisti matkansa.
  • Näkövammaisten opaskoirat opastustehtävissä sekä avustajakoirat avustustehtävissä. Näkövammaisuus voidaan osoittaa eurooppalaisen vammaiskortin lisäksi myös näkövammaisliiton myöntämällä kortilla.
  • Rintamaveteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä (edellyttää Waltti-kortille ladattua veteraanilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta)
  • SHL- ja VPL-korteilla matkustaminen on maksutonta palveluliikenteessä ja asiointitakseissa.
  • Kouvolan kaupungin peruskoulun koululaisryhmät avustajineen ja opettajineen matkustettaessa koulupäivän aikana opettajan johdolla.

Lue lisää matkustamisesta linja-autolla tästä linkistä.

Palveluliikenne

Palveluliikenne on kaikille avointa aikataulun mukaista reittiliikennettä. Palvelulinjoja liikennöidään maanantaista perjantaihin lukuun ottamatta arkipyhiä. Palvelulinja-autot ovat matalalattiaisia autoja, joihin on helppo nousta kyytiin myös pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. Aikataulut sallivat henkilökohtaisen palvelun.

Kyytiin pääset lähtökohtaisesti reitin linja-autopysäkeiltä, mutta tarvittaessa myös muualta reitin varrelta. Auto voi poiketa mahdollisuuksien mukaan vakioreitiltään ja noutaa sinut esimerkiksi kotiportilta alueilla, jotka on merkitty palvelulinjojen reittikarttoihin. Sovi noudosta palvelulinjan kuljettajan kanssa edellisellä matkustuskerralla tai soittamalla autoon viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöä.

Lue lisää matkustamisesta palvelulinjalla tästä linkistä. Sivulta löytyvät myös mm. palveluliikenteen reitit ja aikataulut.

Päivitetty 18.4.2024

Sivun alkuun