+
-+ Tulosta

Painonhallinta ja diabeteksen ehkäisy

Terveysneuvonta ja painonhallintaohjaus motivoi ja tukee asiakasta pysyviin elämäntapamuutoksiin. Tavoitteena on, että asiakas voi itsenäisesti ottaa käyttöönsä omaa terveyttään ja hyvinvointiaan edistäviä toimintatapoja.

Terveyden edistämisen terveydenhoitajan työhön kuuluu painonhallintaa ja muita elämäntapamuutoksia tukeva ryhmä- ja yksilöohjaus esim. sydänterveyttä edistävä ja diabetesta ehkäisevä ruokavalio. Ohjaus voi olla lyhyt- tai pitkäkestoista. Terveydenhoitaja tekee yhteistyötä mm. fysioterapeutin, ravitsemusterapeutin ja liikuntaneuvojan kanssa. Terveydenhoitaja toimii myös asiantuntijana yhteistyössä kaupungin organisaation ja kolmannen sektorin kanssa.

Painonhallintaryhmät antavat tukea, ohjausta ja pitkäaikaista seurantaa elämäntapamuutosten haltuun ottoon. Ryhmiin osallistujilta edellytetään tahtoa todellisiin muutoksiin ja sitoutumista säännöllisiin ryhmätapaamisiin sekä vuoden ajan seurantapunnituksiin.

Yhteystiedot

Terveydenhoitaja
Aulikki Siiropää
puh. 020 615 8069

etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme