Tapahtumia ja tekemistä -esite päivitetty

Tapahtumia ja tekemistä -esitteeseen on koottu kattava listaus vinkkejä Kouvolan kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista virkistäytymiseen ja itsensä kehittämiseen maksutta tai lähes ilmaiseksi.

Kaikille avointa maksutonta toimintaa sekä ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuksia tarjoavat useat kaupungin palvelut, kuten kirjastot, nuorisopalvelut sekä kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Esimerkiksi kaupungin kirjastoissa voi aineistolainaamisen lisäksi viettää aikaa lukien, opiskellen tai käyttäen kirjaston ja Mediamajan eri digilaitteita. Myös kaupungin tarjoamissa yhteisötiloissa Etapissa, Porukkatalolla, Jaalatalolla, Kamarilla ja Pulju kylätalolla on tarjolla ajanviettoa ja erilaista ohjelmaa kuntalaisille matalalla kynnyksellä. Nuorisopalvelut tarjoaa kohtaamispaikkoja ja tekemistä nuorten vapaa-aikaan nuorisotiloilla ympäri kaupunkia.

Maksuttomia kulttuuritapahtumia on tarjolla eri ikäisille ympäri vuoden – esimerkiksi Lasten kulttuuriviikot, Kouvola-päivän tapahtumat ja Taiteiden yö. Poikilo-museoissa on mahdollisuus nauttia kulttuurista ilmaiseksi perjantaisin klo 16–18 välisenä aikana.

Liikuntapalvelut tarjoaa joitakin maksuttomia ja avoimia yleisövuoroja. Lisäksi on ulkoliikuntapaikkoja, kuten ulkokuntosaleja, kuntoportaita, frisbeegolfratoja ja urheilukenttiä eri lajeille. Liikuntavälineitä voi lainata kirjastoista.

Kouvolassa on myös runsaasti kiinnostavia ja vaihtelevia luontokohteita sekä luontopolkuja ja muita ulkoilureittejä, joissa voi virkistyä ilmaiseksi. Osa reiteistä on tehty esteettömiksi ja moni sijaitsee helposti saavutettavasti taajama-alueella tai niiden välittömässä läheisyydessä. Esimerkiksi uusi Ratamon terveysmetsä tarjoaa helppokulkuisen ja esteettömän ulkoilureitin ja luontokokemuksen lisäksi mahdollisuuden nauttia myös taiteesta.

Esite tulossa jakoon useaan kaupungin palvelupisteeseen

Kulttuuripäällikkö Elina Koivisto kertoo, että moni kuntalainen kaipaa tietoa maksuttomista tapahtumista ja toiminnoista. ”Esitteen suosio on ollut vakaa. Sille on ollut kysyntää erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa sekä kaupungin eri palvelupisteissä. Myös monet hyvinvointialueen toimijat ovat olleet kiinnostuneita esitteestä.

Uusi esite tulee jakoon Kouvolan kirjastoihin, Kuusankosken ja Kouvolan tapahtumataloille, yhteisötiloihin, Monikulttuurikeskus Moonaan sekä kaupungin infopisteeseen. Sähköinen versio löytyy jo nyt kaupungin verkkosivulta: Tekemistä ja kokemista jokaiselle -esite (kouvola.fi)

Lisätietoa:

Kulttuuripäällikkö Elina Koivisto, puh. 020 615 8454, elina.koivisto@kouvola.f

Sivun alkuun