Digituki on palvelun, viranomaisasioinnin ja älylaitteen käytön opastusta. Tuki voi olla lähitukea (esimerkiksi asiointipisteet, vertaistuki ja kotiin vietävä tuki), etätukea (esimerkiksi chat, puhelin- tai videotuki) ja koulutusta (esimerkiksi online-koulutukset, kansalaisopistot ja videot).

Valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen
Valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen

Kouvolan kaupunki on koonnut eri toimijoista digitukiverkoston. Verkostossa kehitetään digitukitoimintaa ja yhteistyötä.

Kouvolassa digitukea saa esimerkiksi kirjastoilta, kansalaisopistolta, järjestöiltä ja hyvinvointiasemilta. Opastukset ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Kouvolan kaupungin digituki

Kirjastot

Kouvolan kaupunginkirjastosta saat digiopastusta etänä ajanvarauksella, jos sinulla on haasteita digitaalisten laitteiden tai palveluiden käytössä. Etäopastusta koordinoivat ja toteuttavat kirjaston mediatuottaja ja -ohjaaja, jotka seuraavat yhteydenottopyyntöjä aktiivisesti.

Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse varataksesi ajan digiopastukseen. Soittamalla ajanvarausnumeroon, aika digiopastukseen voidaan sopia heti. Jos otat yhteyttä sähköpostilla, otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen:
• Ajanvaraus: ma-to kello 14-16 välillä.
Soita numeroon 020 615 1333 ja sovi digiopastajan kanssa digiopastusaika.
• Lähetä sähköpostia osoitteeseen: mediamaja@kouvola.fi yhteydenottoamme varten. Jätä meille yhteydenottopyyntö ja seuraavat tiedot:
Nimesi; puhelinnumerosi; toivottu soittoaika; laite, jonka kanssa on ollut haasteita ja lyhyt kuvaus ongelmasta.

Etäopastus tarjoaa mahdollisuuden kysyä kirjaston e-palveluista sekä tietotekniikan ja internetin peruskäytöstä. Vahvaa tunnistautumista vaativiin palveluihin liittyvissä asioissa emme voi auttaa.
Opastus on kertaluontoinen. Valitse siis yksi tärkein ratkaistava kysymys. Huomioi myös, että kaikkia asioita ei ole mahdollista hoitaa etänä näkemättä asiakkaan laitetta.
Yhteydenottopyynnöt ja yhteystiedot poistetaan heti käsittelyn jälkeen.
Kouvolan kaupunginkirjasto
Mediamaja

Kouvolan kansalaisopisto

Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa digitaitoihin liittyviä kursseja sekä henkilökohtaista opetusta.

Digituen yhteystiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opettaja Kimmo Yli-Savola, puh. 020 615 6579, kimmo.yli-savola(at)edukouvola.fi

Kouvolan Porukkatalo

Kouvolan Porukkatalossa annetaan digiopastusta keskiviikkoisin klo 14.30-15.30. Ohjaajana toimii yhteisöpalvelujen työntekijä, puh. 020 615 7146.

Muut digituen tarjoajat

Kymsoten Ikäihmisten avoin kohtaamispaikka Kouvolassa on Ikäasema

Ikäasemalla tarjotaan digiopastusta yli 65-vuotiaille. Vertaisohjaaja opastaa ti klo 10-12. Palveluohjaaja opastaa arkisin klo 10-14. Hansakeskus 2. krs, Torikatu 3, Kouvola. Yhteystiedot: Toni Puuronen, puh. 040 484 9882, toni.puuronen(at)kymsote.fi.
Tietoa hyvinvointiasemista Kymsoten hyvinvointiasemat ja Ikäopastin sivuilla.

Kouvolan seudun Muisti ry

Kouvolan seudun Muisti ry tarjoaa digineuvontaa muistiperheille ajanvarauksella yhteistyössä Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoisten vertaisopastajien avustuksella. Kouvolan seudun Muisti ry, Hallituskatu 7 B, 4. krs, 45100 Kouvola, puh. 040 523 9697.

Vertaisopastajat (Verkosta virtaa -toiminta)

Varaa aika maksuttomiin etä- tai lähiopastuksiin: Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoiset vertaisopastajat: kymenlaakson.alueohjaaja(at)gmail.com, p. 040 5940965 tai 044 5523141.

Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry (YHVI)
YHVI:n digikoulutus

Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry järjestää digikoulutusta kaikille asiasta kiinnostuneille ja digiopastusta tarvitseville henkilöille.

YHVI tarjoaa henkilökohtaista digiopastusta toimiston aukioloaikoina. Ajan voi varata puhelimella, puh. 044 311 4210 tai sähköpostilla toimisto(at)yhvi.fi

Hyvinvointiasema Sarastus

Hyvinvointiasema Sarastus tarjoaa digiopastusta yli 65-vuotiaille, puh. 040 536 0156.

Sotek-säätiö

Digimotivaattori -hanke (2019-2021) tarjoaa maksuttomia digitaalisia kursseja Kymenlaaksossa. Käytännönläheisten kurssien pituus vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan yhdestä päivästä muutamaan viikkoon.

Pankit

Nordea

Nordea tarjoaa digineuvontaa puhelimitse numerosta 0200 3000 ( puhelusta paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu) ma-pe 8-20, la-su 9-17, josta voi myös tehdä ajanvarauksen Kouvolan konttoreihin henkilökohtaiseen opastukseen.

OP Kymenlaakso

OP Kymenlaaksosta voi varata ajan henkilökohtaiseen OP-mobiiliopastukseen Kouvolan konttoriin. Ota mukaan oma laite ja verkkopalvelutunnukset. Varaa aika OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa tai OP:n puhelinpalvelusta 0100-0500 (puhelusta paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu) ma-pe klo 8-19. Chat-palvelu auttaa kirjautuneita asiakkaita op.fi-palvelussa

Päivitetty 1.9.2021