Digituki on palvelun, viranomaisasioinnin ja älylaitteen käytön opastusta. Tuki voi olla lähitukea (esimerkiksi kirjastot, asiointipisteet, vertaistuki ja kotiin vietävä tuki), etätukea (esimerkiksi chat, puhelin- tai videotuki) ja koulutusta (esimerkiksi online-koulutukset, kansalaisopistot ja videot).

Digitaidoilla osalliseksi

Perustietoa Digitaidoilla osalliseksi hankkeesta

Kouvolan digitukiverkosto

Kouvolan kaupunki on koonnut eri toimijoista digitukiverkoston, jota ohjataan kaupungin hyvinvointitiimistä. Verkostossa kehitetään digitukitoimintaa, toimitaan yhteistyössä eri tapahtumissa, ylläpidetään opastusneuvontapisteitä ja tarjotaan koulutusta. Pääasialliset viestinnälliset kanavat ovat Kouvolan kaupungin verkkosivut ja facebookissa oleva yhteissivu: Digituki Kouvola.

Kouvolassa digitukea saa esimerkiksi kirjastoilta, kansalaisopistolta, järjestöiltä ja hyvinvointiasemilta. Opastukset ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Kouvolan kaupungin digituki

Kirjastot

Kouvolan kaupunginkirjastosta saat digiopastusta ajanvarauksella, jos sinulla on haasteita digitaalisten laitteiden tai palveluiden käytössä. Opastusta koordinoivat ja toteuttavat kirjaston mediatuottaja ja -ohjaaja, jotka seuraavat yhteydenottopyyntöjä aktiivisesti.

Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse varataksesi ajan digiopastukseen. Soittamalla ajanvarausnumeroon, aika digiopastukseen voidaan sopia heti. Jos otat yhteyttä sähköpostilla, otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen:
• Ajanvaraus: ma-to kello 11-15 välillä ja pe kello 10-15 välillä.
Soita numeroon 020 615 1333 ja sovi digiopastajan kanssa digiopastusaika.
• Lähetä sähköpostia osoitteeseen: mediamaja@kouvola.fi yhteydenottoamme varten. Jätä meille yhteydenottopyyntö ja seuraavat tiedot:
Nimesi; puhelinnumerosi; toivottu soittoaika; laite, jonka kanssa on ollut haasteita ja lyhyt kuvaus ongelmasta.

Opastus tarjoaa mahdollisuuden kysyä kirjaston e-palveluista sekä tietotekniikan ja internetin peruskäytöstä. Vahvaa tunnistautumista vaativiin palveluihin liittyvissä asioissa emme voi auttaa.
Huomioi myös, että kaikkia asioita ei ole mahdollista hoitaa etänä näkemättä asiakkaan laitetta.

Kouvolan kaupunginkirjasto
Mediamaja

Kouvolan kansalaisopisto

Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa digitaitoihin liittyviä kursseja sekä henkilökohtaista opetusta.

Digituen yhteystiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opettaja Kimmo Yli-Savola, puh. 020 615 6579, kimmo.yli-savola(at)edukouvola.fi

Kouvolan Porukkatalo

Kouvolan Porukkatalossa annetaan digiopastusta torstaisin klo 10.00-12.00. Ohjaajana toimii yhteisöpalvelujen työntekijä, puh. 020 615 7146.

Muut digituen tarjoajat

Hyvinvointialueen ennaltaehkäisevä sosiaalialan asiantuntijapalvelu/palveluohjaus Kouvolan Pointissa

Palveluohjaajan avoin vastaanotto tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00-11.00 ja 12.00-14.00
Hansakeskus 2. krs, Torikatu 3, Kouvola. Yhteystiedot: palveluohjaaja Toni Puuronen, puh. 040 484 9882, toni.puuronen(at)kymenhva.fi.
Lisätiedot ja muut ohjelmat Ennaltaehkäisevät palvelut ja Ikäopastin sivuilla.

Kouvolan seudun Muisti ry

Kouvolan seudun Muisti ry tarjoaa digineuvontaa muistiperheille ajanvarauksella yhteistyössä Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoisten vertaisopastajien avustuksella. Kouvolan seudun Muisti ry, Hallituskatu 7 B, 4. krs, 45100 Kouvola, puh. 040 523 9697.

Vertaisopastajat (Verkosta virtaa -toiminta)

Varaa aika maksuttomiin etä- tai lähiopastuksiin: Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoiset vertaisopastajat: kymenlaakson.alueohjaaja(at)gmail.com, p. 040 5940965 tai 044 5523141.

Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry (YHVI)
YHVI:n digikoulutus

Kouvolan Hyvinvointiyhdistykset ry järjestää digikoulutusta kaikille asiasta kiinnostuneille ja digiopastusta tarvitseville henkilöille.

YHVI tarjoaa henkilökohtaista digiopastusta toimiston aukioloaikoina. Ajan voi varata puhelimella, puh. 044 311 4210 tai sähköpostilla toimisto(at)yhvi.fi

Sotek-säätiö

Digimotivaattori -hanke (2019-2021) tarjoaa maksuttomia digitaalisia kursseja Kymenlaaksossa. Käytännönläheisten kurssien pituus vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan yhdestä päivästä muutamaan viikkoon.

Pankit

Nordea

Nordea tarjoaa digineuvontaa puhelimitse numerosta 0200 3000 ( puhelusta paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu) ma-pe 8-20, la-su 9-17, josta voi myös tehdä ajanvarauksen Kouvolan konttoreihin henkilökohtaiseen opastukseen.

OP Kymenlaakso

OP Kymenlaaksosta voi varata ajan henkilökohtaiseen OP-mobiiliopastukseen Kouvolan konttoriin. Ota mukaan oma laite ja verkkopalvelutunnukset. Varaa aika OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa tai OP:n puhelinpalvelusta 0100-0500 (puhelusta paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu) ma-pe klo 8-19. Chat-palvelu auttaa kirjautuneita asiakkaita op.fi-palvelussa

Yhteyshenkilö

Katariina Terävä, projektipäällikkö Digitaidoilla osalliseksi -hanke
puh. 020 615 7044, 040 847 7940, katariina.terava(at)kouvola.fi
KOUVOLAN KAUPUNKI • Konsernipalvelut • Hyvinvointi

Valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen
Valtakunnallisen digitukiverkoston jäsen

Päivitetty 7.3.2023

Sivun alkuun