Digituki on palvelun, viranomaisasioinnin ja älylaitteen käytön opastusta. Tuki voi olla lähitukea (esimerkiksi asiointipisteet, vertaistuki ja kotiin vietävä tuki), etätukea (esimerkiksi chat, puhelin- tai videotuki) ja koulutusta (esimerkiksi online-koulutukset, kansalaisopistot ja videot).

Kouvolan kaupunki on koonnut eri toimijoista digitukiverkoston. Verkostossa kehitetään digitukitoimintaa ja yhteistyötä.

Kouvolassa digitukea saa esimerkiksi kirjastoilta, kansalaisopistolta, järjestöiltä ja hyvinvointiasemilta.

Kouvolan kaupungin digituki

Kirjastot

Kouvolan alueen kirjastot tarjoavat kaikki opastusta laitteidensa käytöstä. Kirjastojen aukioloajat löytyvät osoitteesta kyyti.finna.fi.

Kouvolan pääkirjaston Mediamaja

Mediamaja on avoin tila Kouvolan pääkirjastossa, jossa järjestetään tapahtumia, luentoja, konsertteja, mediakasvatuksellisia työpajoja oppilaitoksille ja erilaisille ryhmille sekä annetaan henkilökohtaista opetusta mm. videon- ja kuvankäsittelyyn sekä musiikin äänitykseen ja miksaukseen.

Mediamajan henkilökunta antaa digiopastusta tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käytössä sekä auttaa asiakasta jokapäiväisten digitaalisten palvelujen kanssa. Mediamajassa voi myös digitoida diakuvat, negatiivit, C-kasetit, VHS-kasetit ja vinyylit.
Mediamaja sijaitsee Kouvolan pääkirjaston alakerrassa,
Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola

Kouvolan kansalaisopisto

Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa digitaitoihin liittyviä kursseja sekä henkilökohtaista opetusta.

Digituen yhteystiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opettaja Kimmo Yli-Savola, puh. 020 615 6579, kimmo.yli-savola(at)edukouvola.fi

Kouvolan Porukkatalo

Kouvolan Porukkatalossa annetaan digiopastusta keskiviikkoisin klo 14.30-15.30. Ohjaajana toimii yhteisöpalvelujen työntekijä, puh. 020 615 7146.

Muut digituen tarjoajat

Kymsote Hyvinvointiasema Ikäasema

Kouvolan Hyvinvointiasema Ikäasemalla tarjotaan digiopastusta yli 65-vuotiaille. Vertaisohjaaja opastaa ti klo 10-12. Palveluohjaaja opastaa arkisin klo 10-14. Hansakeskus 2. krs, Torikatu 3, Kouvola. Yhteystiedot: Toni Puuronen, puh. 040 484 9882, toni.puuronen(at)kymsote.fi.

Tietoa hyvinvointiasemista Kymsoten hyvinvointiasemat ja Ikäopastin sivuilla.

Kouvolan seudun Muisti ry

Kouvolan seudun Muisti ry tarjoaa digineuvontaa muistiperheille ajanvarauksella yhteistyössä Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoisten vertaisopastajien avustuksella. Kouvolan seudun Muisti ry, Hallituskatu 7 B, 4. krs, 45100 Kouvola, puh. 040 523 9697.

Digitutorit

Yhteistyössä Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoiset vertaisopastajat ja Geronet-tutorit. Varaa aika: geronetkymi.digihelp(at)gmail.com.

Geronet-hanke

Geronet-opastajien etäopastus ja ajanvaraus lähiopastuksiin: geronetkymi.digihelp(at)gmail.com. Puhelinneuvonta ma-to klo 10-15, puh. 044 5523 141.

Kouvolan Vammaisjärjestöjen Yhdistys ry KVY:n digikoulutus

Kouvolan Vammaisjärjestöjen Yhdistys ry KVY:n järjestää digikoulutusta ensisijaisesti KVY:n jäsenyhdistysten jäsenille, mutta on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja digiopastusta tarvitseville henkilöille.

KVY tarjoaa henkilökohtaista digiopastusta toimiston aukioloaikoina yhdistysten jäsenille. Ajan voi varata puhelimella, puh. 044 311 4210 tai sähköpostilla kvy(at)kvyry.fi

Hyvinvointiasema Sarastus

Hyvinvointiasema Sarastus tarjoaa digiopastusta yli 65-vuotiaille, puh. 040 536 0156.

Sotek-säätiö

Digimotivaattori -hanke (2019-2021) tarjoaa maksuttomia digitaalisia kursseja Kymenlaaksossa. Käytännönläheisten kurssien pituus vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan yhdestä päivästä muutamaan viikkoon.

Pankit

Nordea

Nordea tarjoaa digineuvontaa puhelimitse numerosta 0200 3000 ( puhelusta paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu) ma-pe 8-20, la-su 9-17, josta voi myös tehdä ajanvarauksen Kouvolan konttoreihin henkilökohtaiseen opastukseen.

OP Kymenlaakso

OP Kymenlaaksosta voi varata ajan henkilökohtaiseen OP-mobiiliopastukseen Kouvolan konttoriin. Ota mukaan oma laite ja verkkopalvelutunnukset. Varaa aika OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa tai OP:n puhelinpalvelusta 0100-0500 (puhelusta paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu) ma-pe klo 8-19. Chat-palvelu auttaa kirjautuneita asiakkaita op.fi-palvelussa

Päivitetty 23.11.2020