valkealan monitoimitalo

Valkealan yhtenäiskoulun eli monitoimitalon rakentaminen käynnistyi valmistelevilla töillä kesällä 2021, ja monitoimitalon runko alkoi nousta syksyllä 2021.

Uusi monitoimitalo pitää sisällään tilat perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, lähikirjastolle, nuorisopalveluille, valmistuskeittiölle ja Kymsoten perhekeskukselle. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja yhdistyksille ilta- ja viikonloppuaikaan monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet.

Eri käyttäjäryhmiä kuullaan suunnittelun edetessä yksityiskohtaisemmaksi sisätilojen ja pihan osalta. Koulu valmistuu tammikuussa 2024.

Seuraa rakennusprojektin etenemistä YIT:n verkkosivulta.

Sisätilasuunnitelman yksityiskohtia hiotaan yhdessä käyttäjien kanssa  

Monitoimitalon sisätilojen työstäminen alkaa syksyllä 2022.

Rakennuksen eteläpäähän tulevat sijoittumaan tilat varhaiskasvatukselle sekä esi- ja alkuopetukselle. Vierestä löytyvät myös valmistuskeittiö ja kirjasto. 

Keskivaiheilla rakennusta pääsisäänkäynti johdattelee korkeaan aulaan, josta avautuu näkymä viereistä Likolampea kohden. Aulaan sijoittuvat ruokailu, hallinto ja näyttämö. Pääsisäänkäynnin vierestä kuljetaan toisessa kerroksessa sijaitsevaan Kymsoten perhekeskukseen. Pohjakerroksesta löytyvät tilat taito- ja taideaineille, joita kansalaisopisto tulee myös runsaasti hyödyntämään. 

Pohjoispäässä sijaitsevat tilat vaativalle erityisopetukselle, joustavalle perusopetukselle, nuorisopalveluille, musiikille ja liikunnalle sekä oppimistilat 3.-6. luokkalaisille. Yläkoulun opetustilat sijoittuvat rakennuksen ylempiin kerroksiin. 

Kolmikerroksisen rakennuksen ylimmässä kerroksessa on lisäksi kookas terassi, jossa oppimisen lisäksi voi tarkkailla Kustaa III tien tapahtumia.  

Molemmissa päissä rakennusta on omat piha-alueet pienille ja isommille oppilaille ja monitoimitalon käyttäjille. Pihoilla huomioidaan sekä pelit, leikit ja liikkuminen että oppiminen luonnon ympäristössä ja tila rauhoittumiselle.

Lammella nuoria melomassa keltaisella avokanootilla. Taustalla ruskea iso koulurakennus.

Kohteen rakentaa YIT

Kaupunginhallitus valitsi kohteen toteuttajaksi kolmesta tarjouksesta YIT Suomi Oy:n maanantain 19. huhtikuuta kokouksessaan.

Rakennettavaan monitoimitaloon tulee puuverhous, ja se sijoittuu Kustaa III tien ja Likolammen väliin, jo puretun kunnantalon ja kirjaston paikalle. Kohteen pinta-ala on yli 10 000 neliömetriä.

Kohde toteutetaan elinkaarimallilla, jossa palveluntuottaja vastaa niin rakentamisesta kuin 20 vuoden pituisesta ylläpitojaksostakin. Hankkeen rahoitusmallina on kiinteistöleasing. Sen käyttö ei vaikuta kohteen rakennuttamiseen, mutta rakennuksen omistajaksi tulee rahoitusyhtiö. Kaupunki ei maksa rakentamiskustannuksia, vaan ne hoitaa rahoitusyhtiö. Kaupunki alkaa maksaa kohteesta leasingvuokraa rakennuksen valmistuttua. Kaupungilla on 20 vuoden vuokra-ajan päättyessä oikeus ostaa kohde rahoituksen jäännösarvolla.

Peruskiven muuraus

Rakennushankkeen etenemistä juhlistettiin työmaalla perjantaina 5. marraskuuta 2021 peruskiven muuraustilaisuudella. Voit katsoa tilaisuuden tallenteen alla olevasta upotuksesta. Voit lukea aiheesta julkaistun tiedotteen kaupungin sivuilta.

Christa Carpelan Valkealan monitoimitalon peruskiven muuraustilaisuudessa
Kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Christa Carpelan sai kunnian laittaa ensimmäisen kauhallisen laastia peruskiven valumuottiin.

Lisätietoja antavat:

Piiroinen Pirjo

Opetuspalvelupäällikkö
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206156026
0408241117
Kasvun ja oppimisen tuki
Kaupungintalo

Ahola Katja

Toimitilajohtaja
0401797032
Tilapalvelut

Päivitetty 17.5.2022

Sivun alkuun