Valkealan monitoimitalon kolmelle pihalle tulee välineitä käyttäjien toiveiden mukaan

Valkealan kirkonkylän lapset, nuoret ja huoltajat sekä Valkealan monitoimitalon tuleva henkilöstö pääsivät keväällä vaikuttamaan rakenteilla olevan talon pihan välineisiin ja katumaalauksiin.

Kyselyyn vastasi 367 lasta tai nuorta, 198 huoltajaa ja 49 henkilökunnan edustajaa.

Välineitä ja katumaalauksia tulee monitoimitalon kolmelle eri piha-alueelle kyselyyn vastanneiden toiveiden mukaan.

Päiväkodin ja esi- ja alkuopetuksen piha-alueet sijoittuvat Valkealan monitoimitalon eteläpuolelle. Lapset ja huoltajat yhdessä henkilökunnan kanssa toivoivat molemmille pihoille puurunkoisia keinuja, jotka soveltuvat pienille käyttäjille. Pihoille tulee myös kiipeilytelineitä, keinulauta ja tasapainopuomeja.

Luokkien 3-9 piha-alue sijoittuu Valkealan monitoimitalon pohjoispuolelle nykyisen Valkealan yläkoulun ja osittain nykyisen parkkipaikan alueelle. Pihalle valikoitui äänestyksessä metallirunkoinen keinukokonaisuus, jossa on sekä lauta- että pesäkeinuja. Lisäksi pihalle tulee kiipeilyverkko ja tasapainopuomeja, paikkoja pallopeleille sekä 10 metriä leveä ja kolme metriä korkea kiipeilykuutioiden kokonaisuus.

Kaikille pihoille tulee katumaalauksia kyselyyn vastanneiden toiveiden mukaan. Äänestyksen perusteella pihoille maalataan labyrintti, tervapatarinki sekä kolmisuuntainen ruutuhyppelypaikka.

3.-9. luokkien pihalle asfalttiin maalataan lisäksi äänestyksessä voittaneet vauhdittoman pituushypyn viivat sekä maailmankartta.

Kaikki katumaalaukset ovat värikkäitä ja niiden tarkoitus on houkutella lapsia ja nuoria liikkumaan ja pelailemaan pihalla.

Pihoille tulee lisäksi katokset sääsuojiksi. Aiemmin yläkoululaisille pidetyn työpajasarjan tuloksena tärkeäksi nousivat myös erilaiset istumapaikat. Myös nämä toiveet tullaan huomioimaan pihasuunnitelmissa.

Pihan välineiden asennusta sekä pihamaalauksia tehdään vuosien 2023 ja 2024 aikana. Etelän puoleinen piha valmistuu siten, että myös piha-alueet voidaan ottaa käyttöön tammikuussa 2024. Pohjoisen puolen pihat rakentuvat valmiiksi kesällä 2024.

Lisätietoja

projektin yhteyshenkilö, rehtori Pauli Pölönen, pauli.polonen@kouvola.fi

Sivun alkuun