Työmaapalon vahinkoja korjataan Valkealan monitoimitalolla

Iso rakennus tien varressa mäntyjen takana. Sininen taivas.

YIT korjaa kaikki marraskuisen tulipalon vahingot kuluvan talven aikana. Rakennuksen yläpohjassa syttynyt palo oli pienialainen. Korjaustyöt eivät viivästytä monitoimitalon valmistumista.

24.11.2022 aamulla havaitussa tulipalossa, sen raivauksessa ja sammutuksessa vahingoittui vesikattoa ja kattokannakkeita noin 450 m2 alueelta. Nokivahinkoja tuli noin 1000 m2 alueelle.

Pääurakoitsija YIT:n purku- ja korjaustyöt alkoivat tammikuun alussa ja valmistuvat kevään aikana. Kaikki palosta tai sammutustöistä vaurioituneet ja kastuneet rakenteet, kuten kattotuolit puretaan ja korvataan uusilla. Lisäksi uusitaan yläpohjan eristeet, vaurioitunut aluskatelevy sekä vesikatekermi, ja korjataan mahdollisesti vaurioituneet osat höyrysulusta. Nokeentuneet rakenteet puhdistetaan ja käsitellään.

Korjaustyöt voidaan tehdä siten, ettei muu rakennustyö häiriinny. Vahinkojen korjaus ei vaikuta rakennuksen valmistumisen aikatauluun. Monitoimitalo avaa ovensa tammikuussa 2024.

Työmaa etenee aikataulussaan

Pienestä takapakista huolimatta työmaa etenee yleisaikataulussaan. Tammikuussa valmistuivat muun muassa käsityötilan, ruokalan ja kirjaston lattiapinnoitteet sekä rakennuksen ulkoverhoilu.

Parhaillaan rakennetaan piharakennusta, laatoitetaan kattoterassia, suunnitellaan tilavarausjärjestelmää ja infonäyttöjä, tehdään LV-asennuksia ja laatoituksia. Sähköasennukset jatkuvat. Osassa rakennusta tehdään jo kiintokalusteasennuksia.

Helmi-maaliskuun aikana päästään työmaalla asentamaan sisäovia- ja ikkunoita, ulkoportaita, keittiölaitteita sekä hissiä.

Lisätietoja

Valkealan monitoimitalo – koko kylän keskus – Kouvolan kaupunki

rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, p. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi

YIT:n työpäällikkö Petri Lahtinen, p. 040 8684729 petri.lahtinen@yit.fi

Sivun alkuun