Oppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen, jos hänen ollessaan 1.-2. luokalla koulumatkan pituus ylittää 3 km ja 3.-9. luokalla koulumatkan pituus ylittää 5 km. Esiopetusikäisellä oppilaalla on oikeus kuljetusetuuteen, jos matka ylittää 5 km.

Oppilaan koulumatka mitataan väestörekisteriin merkitystä vakinaisesta osoitteesta lähikouluun, lyhintä kävelyreittiä pitkin. Oikeus kuljetukseen voi syntyä myös koulumatkan vaarallisuuden tai vaikeuden ja rasittavuuden perusteella.

Koulukuljetus järjestetään ensisijaisesti linja-autolla. Jos linja-autoliikennettä ei kulje kohtuullisen kävelymatkan etäisyydellä kotiosoitteesta, järjestetään koulukuljetus taksilla.

Esiopetuksessa olevalle lapselle myönnetään ensisijaisesti saattoavustus. Tämä tarkoittaa, että vanhemmat huolehtivat lapsen kuljetuksesta ja saavat kilometrikorvauksen niiltä matkoilta, kun lapsi on kyydissä. Saattoavustusta tai kuljetusta on haettava erikseen. Kuljetusetu ei koske lapsen päivähoitokuljetuksia.

Harkinnanvaraisen koulukuljetuksen hakeminen

Harkinnanvaraista koulukuljetusta haetaan ensisijaisesti sähköisesti Wilman hakulomakkeella.

Mikäli sähköinen haku ei ole mahdollista, voit tulostaa hakulomakkeen tai pyytää sen koulultasi. Koulukuljetushakemus palautetaan täytettynä ja mahdollisin liittein varustettuna Kouvolan kaupungintalon info-pisteeseen (Torikatu 10, Kouvola) tai kaupungintalon H-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon. Merkitse kuoreen tunnisteeksi Koulukuljetushakemus.

Koulutulokkaiden harkinnanvaraisten koulukuljetusten haku lukuvuodelle 2024-2025 tapahtuu sähköisesti Wilman hakulomakkeella 25.2.2024 mennessä.

Muiden vuosiluokkien osalta haun alkamisesta tiedotetaan erikseen Wilmassa.

Kuljetushakemukset jätetään seuraavasti:

  • koulutulokkaat 25.2.2024 mennessä
  • tulevat seiskaluokkalaiset 24.3.2024 mennessä
  • tulevat esiopetuksen oppilaat 5.5.2024 mennessä
  • kaikki muut lukuvuodelle 2024-2025 kuljetusoikeutta hakevat 14.4.2024 mennessä.

Sähköisen harkinnanvaraisen koulukuljetushakemuksen ohje

Hakemuslomake löytyy Wilmassa koulutulokas -kortilta hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Klikkaa oikeassa reunassa Tee uusi hakemus ja valitse Hakemus harkinnanvaraiseen koulukuljetukseen lv. 2024-2025. Täytä hakemus ja tallenna.

Hakemus tallentuu Primus-oppilashallinto-ohjelman rekisteriin, josta se otetaan käsittelyyn kevään aikana. Kun hakemus on otettu käsittelyyn, sitä ei voi enää muokata.

Hakemusten käsittely ja päätökset

Määräajassa tulleet 1.-9. luokkien oppilaiden kuljetushakemukset käsitellään ja päätökset postitetaan huoltajalle toukokuun aikana. Koulukuljetusten aikataulut julkaistaan Wilmassa noin viikkoa ennen koulun alkua elokuussa.

Myöhässä, eli 14.4.2024 jälkeen, tulleet hakemukset käsitellään ja niitä koskevat päätökset postitetaan kesän aikana. Myöhässä jätettyjen hakemusten kuljetusjärjestely ei kuitenkaan ehdi kesän reittisuunnitteluun, vaan niitä koskevat koulukuljetusaikataulut julkaistaan Wilmassa aikaisintaan 1.9.2024.

Tulevien esikoululaisten hakemukset käsitellään ja päätökset toimitetaan huoltajalle touko-kesäkuun aikana. Esiopetuskuljetusten aikataulut julkaistaan Wilmassa noin viikkoa ennen esikoulun alkua elokuussa.

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot koulukuljetusperiaatteista löytyvät liitteestä. Kun sinulla on kysyttävää koulumatkaan liittyvissä asioissa, ole yhteydessä lapsesi koulun rehtoriin tai varhaiskasvatusyksikön johtajaan.

Päivitetty 9.1.2024

Sivun alkuun