Oppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen, jos hänen ollessa 1.-2. luokalla koulumatkan pituus ylittää 3 km ja hänen ollessaan 3.-9. luokalla koulumatka ylittää 5 km. Esiopetusikäisellä oppilaalla on oikeus kuljetusetuuteen, jos matka ylittää 5 km.

Oppilaan koulumatka mitataan väestörekisteriin merkitystä vakinaisesta osoitteesta lähikouluun, lyhintä kävelyreittiä pitkin. Oikeus kuljetukseen voi syntyä myös koulumatkan vaarallisuuden tai vaikeuden ja rasittavuuden perusteella.

Koulukuljetus järjestetään ensisijaisesti linja-autolla. Jos linja-autoliikennettä ei kulje kohtuullisen kävelymatkan etäisyydellä kotiosoitteesta, järjestetään koulukuljetus taksilla.

Esiopetuksessa olevalle lapselle myönnetään ensisijaisesti saattoavustus. Tämä tarkoittaa, että vanhemmat huolehtivat lapsen kuljetuksesta ja saavat kilometrikorvauksen niiltä matkoilta, kun lapsi on kyydissä. Saattoavustusta tai kuljetusta on haettava erikseen. Kuljetusetu ei koske lapsen päivähoitokuljetuksia.

Harkinnanvaraisen koulukuljetuksen hakeminen

Harkinnanvaraisten koulukuljetusten hakeminen muuttuu sähköiseksi. Lukuvuodelle 2021-2022 harkinnanvaraista kuljetusoikeutta haetaan Wilman hakulomakkeella.

Kuluvan kevään 2021 harkinnanvaraista kuljetusoikeutta haetaan edelleen tulostettavalla paperilomakkeella tai voit pyytää lomakkeen koulultasi. Koulukuljetushakemus palautetaan täytettynä ja mahdollisin liittein varustettuna Kouvolan kaupungintalon info-pisteeseen (Torikatu 10, Kouvola) tai kaupungintalon H-ovessa sijaitsevaan postilaatikkoon. Merkitse kuoreen tunnisteeksi Koulukuljetushakemus.

Koulutulokkaiden harkinnanvaraisten koulukuljetusten haku alkaa 8.1.2021 he hakevat harkinnanvaraista koulukuljetusta lukuvuodelle 2021-2022 sähköisesti Wilman hakulomakkeella 28.2.2021 mennessä.

Muiden vuosiluokkien osalta haun alkamisesta tiedotetaan erikseen Wilmassa helmikuun aikana.

Kuljetushakemukset jätetään seuraavasti:

  • koulutulokkaat 28.2.2021 mennessä
  • tulevat seiskaluokkalaiset 31.3.2021 mennessä
  • tulevat esiopetuksen oppilaat 9.5.2021 mennessä
  • kaikki muut lukuvuodelle 2021-2022 kuljetusoikeutta hakevat 15.4.2021 mennessä

Sähköisen harkinnanvaraisen koulukuljetushakemuksen ohje

Hakemuslomake löytyy Wilmassa koulutulokas -kortilta hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Klikkaa oikeassa reunassa Tee uusi hakemus ja valitse Hakemus harkinnanvaraiseen koulukuljetukseen lv. 2021-2022. Täytä hakemus ja tallenna.

Hakemus tallentuu Primus-oppilashallinto-ohjelman rekisteriin, josta se otetaan käsittelyyn kevään aikana. Kun hakemus on otettu käsittelyyn, sitä ei voi enää muokata.

Hakemusten käsittely ja päätökset

Määräajassa tulleet 1.-9. luokkien oppilaiden kuljetushakemukset käsitellään ja päätökset postitetaan huoltajalle toukokuun aikana. Koulukuljetusten aikataulut julkaistaan Wilmassa noin viikkoa ennen koulun alkua elokuussa.

Myöhässä, eli 15.4.2021 jälkeen, tulleet hakemukset käsitellään ja niitä koskevat päätökset postitetaan kesän aikana. Myöhässä jätettyjen hakemusten kuljetusjärjestely ei kuitenkaan ehdi kesän reittisuunnitteluun, vaan niitä koskevat koulukuljetusaikataulut julkaistaan Wilmassa aikaisintaan 1.9.2021.

Tulevien esikoululaisten hakemukset käsitellään ja päätökset toimitetaan huoltajalle touko-kesäkuun aikana. Esiopetuskuljetusten aikataulut julkaistaan Wilmassa noin viikkoa ennen esikoulun alkua elokuussa.

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot koulukuljetusperiaatteista löytyvät liitteestä. Kun sinulla on kysyttävää koulumatkaan liittyvissä asioissa, ole yhteydessä lapsesi koulun rehtoriin tai varhaiskasvatusyksikön johtajaan.

Päivitetty 18.10.2021