Eduko-logo, Kouvolan ammattiopisto

Kouvolan Ammattiopisto Eduko

Eduko on monialainen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 7 000 nuorta ja aikuista ammatillisessa tutkintoperusteisessa koulutuksessa sekä täydennyskoulutuksessa. Meillä voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, tutkinnon osia ja erilaisia lupa- ja pätevyyskortteja. Järjestämme myös mm. oppisopimuskoulutusta ja erilaisia yrityksien tarpeiden mukaisesti suunniteltuja koulutuksia. Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden ja helmi – maaliskuussa haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Edukon toiminta on keskittynyt kahdelle kampukselle, Utinkadulle ja Taitajantielle.

Ammattiopistossa on tarjolla myös monipuolisia palveluja, mm. hius- ja kauneudenhoitoalan asiakaspalvelupiste EduSalonki, opetusravintola Armas sekä EduCafé kahvila- ja lounaspalvelut. Monilta aloilta voi myös ostaa erilaisia tuotteita ja palveluja.

Uuden oppilaitoksen toimintaan voit tutustua oppilaitoksen kotisivuilla osoitteessa eduko.fi.

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksessa pääosa osaamisesta hankitaan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden. Osaamista täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä.

Oppisopimuskoulutus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen ja työnantajan sekä koulutuksen järjestäjän sopimukseen. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija on päätoiminen työllinen ja saa palkkaa. Oppisopimuskoulutuksessa työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta, jos koulutuksesta aiheutuu työantajalle kustannuksia ja koulutuksen järjestäjä ja työnantaja sopivat korvauksen maksamisesta.

Oppisopimus voidaan tehdä koko tavoitteena olevan osaamisen hankkimisajalle yhdellä sopimuksella koskien koko tutkintoa, tutkinnon osaa tai muuta ammatillista osaamista syventävää tai täydentävää koulutusta. Kaikille oppisopimusopiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta!

Rautatiealan koulutusta KRAO:sta

KRAO jatkaa rautatiealan perinteikästä, yli satavuotiasta koulutustoimintaa, jota järjesti aiemmin VR Koulutuskeskus (VRKK). Koulutukset toteutetaan valtakunnallisesti, viranomaisten hyväksymien koulutusohjelmien pohjalta asiakkaiden tarpeet huomioiden. KRAO tarjoaa ainoana Suomessa mm. veturinkuljettajien sekä liikenteenohjaajien koulutusta.

Katso lisää: www.krao.fi


Päivitetty 25.1.2024

Sivun alkuun