Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO

Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO on monialainen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain runsaat 3 000 nuorta ja aikuista ammatillisessa tutkintoperusteisessa koulutuksessa sekä täydennyskoulutuksessa. Henkilökuntaa on noin 200.

KSAO toimii tällä hetkellä pääsääntöisesti neljässä eri toimipisteessä Kouvolan alueella. Lisäksi KSAOlla on luonto-ja ympäristöalan sekä logistiikan oppimisympäristöt käytössään.

KSAOssa järjestetään myös yrityskohtaisia henkilöstökoulutuksia. Tarjonnassamme on mm. monipuolinen valikoima työelämän kortti-, sertifikaatti- ja ammattipätevyyskoulutuksia.

Ammattiopistossa on tarjolla monipuolisia palveluja. Utinkatu 44 toimipisteen yhteydessä toimii hius- ja kauneudenhoitoalan asiakaspalvelupiste PikkuSalonki ja opetusravintola Pikkukokki. Monilta osastoilta voi myös ostaa erilaisia tuotteita ja palveluja.

Lue lisää: www.ksao.fi

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksessa pääosa osaamisesta hankitaan työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden. Osaamista täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä.

Oppisopimuskoulutus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen ja työnantajan sekä koulutuksen järjestäjän sopimukseen. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija on päätoiminen työllinen ja saa palkkaa. Oppisopimuskoulutuksessa työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta, jos koulutuksesta aiheutuu työantajalle kustannuksia ja koulutuksen järjestäjä ja työnantaja sopivat korvauksen maksamisesta.

Oppisopimus voidaan tehdä koko tavoitteena olevan osaamisen hankkimisajalle yhdellä sopimuksella koskien koko tutkintoa, tutkinnon osaa tai muuta ammatillista osaamista syventävää tai täydentävää koulutusta. Kaikille oppisopimusopiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittymissuunnitelma.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta!

Rautatiealan koulutusta KRAO:sta

KRAO jatkaa rautatiealan perinteikästä, yli satavuotiasta koulutustoimintaa, jota järjesti aiemmin VR Koulutuskeskus (VRKK). Koulutukset toteutetaan valtakunnallisesti, viranomaisten hyväksymien koulutusohjelmien pohjalta asiakkaiden tarpeet huomioiden. KRAO tarjoaa ainoana Suomessa mm. verturinkuljettajien sekä liikenteenohjaajien koulutusta.

Katso lisää: www.krao.fi

Aikuiskoulutus Taitaja

Aikuiskoulutus Taitaja tarjoaa ajanmukaista ja laadukasta koulutusta niin yksityisille henkilöille kuin alueen yrityksille ja erilaisille yhteisöille yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Joihinkin tutkintotavoitteisiin koulutuksiin on jatkuva haku. Sivulta löydät lisätietoa, yhteyshenkilöt ja hakulomakkeet. Lue lisää Aikuiskoulutus Taitajan sivuilta!


Päivitetty 30.12.2020