Perhekeskus on palveluiden kokonaisuus, joka kokoaa erillään olevat palvelut siten, että jokainen lapsi, nuori ja perhe saa tarvitsemansa avun ja tuen.

Kouvolassa on viisi perhekeskusaluetta

Perheiden tarvitsemat palvelut sijaitsevat Kouvolassa yhden katon alla perhekeskuksissa Keltakankaalla ja Korialla. Muilla alueilla perhekeskuspalvelut järjestetään verkostona eri toimijoiden kesken.

Kohtaamispaikkoja jokaisella perhekeskusalueella

Perhekeskustoimintaan kuuluu olennaisesti kohtaamispaikkatoiminta, joita on jokaisella perhekeskusalueella. Kohtaamispaikassa voi tavata muita perheitä ja saada vertaistukea sekä apua perhearkeen. Omalla alueellasi avointa kohtaamispaikkatoimintaa voivat järjestää mm. Kouvolan kaupungin avoin varhaiskasvatus, paikallinen seurakunta tai Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys.

Sähköinen perhekeskus

Joskus sopiva tuki voi löytyä sähköisesti. Kymenlaakson sähköinen perhekeskus tarjoaa apua ja tietoa monenlaisissa perheiden tilanteissa ja ongelmissa, esim. kun haaveena on lapsi, vanhemmuuden tuki, monimuotoiset perheet, kriisituki, parisuhde ja seksuaalinen tuki, sovinnollinen ero.

Verkkosivulta löydät myös lähimmän palvelevan perhekeskuksen ja avoimien kohtaamispaikkojen tiedot.

Älä jää yksin!

Päivitetty 25.1.2024

Sivun alkuun