Valkealan monitoimitalon työmaalla torstai-aamuna tulipalo – ei vaikutuksia yhtenäiskoulun toimintaan

Kymenlaakson Pelastuslaitos tiedotti torstaiaamuna Valkealan monitoimitalon työmaalla havaitusta tulipalosta. Palo on saatu sammutettua. Sillä ei ole ollut vaikutuksia työmaan vieressä sijaitsevan Valkealan yhtenäiskoulun koulupäivään, eikä se myöskään viivästytä monitoimitalon valmistumista.

Kymenlaakson Pelastuslaitos tiedotti torstaiaamuna Valkealan monitoimitalon työmaalla havaitusta tulipalosta.

Rakenteilla olevan monitoimitalon yläpohjan ontelossa ollut tulipalo on saatu sammutettua torstaiaamun kuluessa. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan palovahingot saatiin rajattua noin 20-30 neliömetrin alueelle yläpohjan onteloon.

Pelastuslaitos joutui avaamaan rakennuksen katolle aukkoja päästäkseen sammuttamaan palon. Rakenteilla olevan monitoimitalon kerrosala on noin 10 000 m2. Palokohde sijaitsi kolmannen kerroksen ilmanvaihtokonehuoneen yläpuolella ja sammutusvettä on valunut ilmanvaihtokonehuoneeseen ja sen alapuolella oleviin tiloihin vähäisissä määrin.

Paloa oli sammuttamassa 15 pelastuslaitoksen yksikköä. Palon syttymissyytä selvitellään ja yhtenä tutkintalinjana on mahdollinen sähkölaitteen vikaantuminen. Palokohteen vartiointia jatketaan iltaan asti.


Tulipalo ei viivytä monitoimitalon valmistumista

Valkealan yhtenäiskoulun rehtori Pauli Pölönen toteaa, että tapahtuma on valitettava, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta työmaan vieressä sijaitsevan Valkealan yhtenäiskoulun koulupäivään.
– Oppilaiden saapuessa kouluun kello 8-9 palokunta oli jo paikalla. Kello 10 aikaan palokunta oli poistunut paikalta ja jälkivartiointi meneillään. Esimerkiksi savusta ei aiheutunut oppilaille haittoja tai evakuointitarpeita, Pölönen sanoo.

Palosta on tiedotettu oppilaita, henkilökuntaa ja oppilaiden huoltajia koululla toteutetuin kuulutuksin ja Wilma-viestein. Lasten koteihin lähtee uusi Wilma-tiedote vielä iltapäivällä.

Valkealan monitoimitalon työmaalta todetaan, että rakennustöiden jatkumisen kannalta palon rajoittuminen pienelle alueelle ja tilaan, missä ei tällä hetkellä ole työvaiheita, on hyvä.

– Tulipalon ja sammutustoimenpiteiden vuoksi tehtävien korjaustarpeiden laajuus selvitetään viivytyksettä. Alustavan tiedon mukaan korjaustyöt voidaan suorittaa siten, ettei muu rakennustyö häiriinny. Näin ollen rakennuksen valmistumisen aikatauluun ei tulipalolla tule olemaan vaikutusta, rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen Kouvolan kaupungin tilapalveluista kertoo.

Sivun alkuun