Valkealan monitoimitalo on harjakorkeudessa

Valkealan monitoimitalon työmaa on edennyt syksyn aikana reippaasti. Vesikaton asentaminen ja vedeneristystyöt ovat valmiit. Harjannostajaisia vietettiin perinteikkäästi hernesopan ääressä rakennustyöväen, suunnittelijoiden ja muiden hankkeeseen osallistuneiden kesken.

Työt monitoimitalolla jatkuvat aikataulun mukaisesti 70 henkilön voimin. Tällä hetkellä työn alla ovat muun muassa eteläpäädyn maanrakennus, aluesähköistys ja sadevesiputkitukset sekä lämmitys- ja vesijärjestelmien asennukset ja sähköasennukset koko talossa.

Rakennuksen julkisivun puiset pinnat on jo pääosin asennettu. Julkisivuverhoukset jatkuvat lastauslaiturilla sekä sisäänkäynneissä.

Ison rakennuksen eri lohkoissa työt etenevät eri tahtiin. Yhdessä lohkossa tehdään väliseiniä ja niiden tasoitus- ja maalaustöitä, toisessa laatoitetaan seiniä ja lattioita.

Henkilö osoittaa ulos työmaan ikkunasta ja puhuu toiselle henkilölle.
Rakennuksen pohjoispuolen ikkunoista aukeaa hienot maisemat Likolammen suuntaan. Tiloja ja maisemia tutkimassa Piia Kesonen, toinen Valkealan Yhtenäiskoulun rehtoreista.

Lisäksi monitoimitalon sydämessä sijaitsevassa isossa aulassa, joka toimii ruokailun lisäksi myös esitystilana, rakennetaan näyttämöä.

Ihmisiä istumassa pitkillä penkeillä pöytien ääressä kuuntelemassa puhetta.
Harjakaisvieraita kuuntelamassa toimitilajohtaja Katja Aholan puhetta
Kolme naista oransseissa takeissa seisoo rakennuksen työmaalla, edessä kermakakku.
Kaupungin ruokapalvelujen ammattilaisia monitoimitalon tulevassa ruokasalissa. Taustalla rakenteilla oleva näyttämö. Ammattilaisten tiimityönä harjakaisten ruokailu hernekeittoineen ja kermakakkuineen onnistui upeasti!

Monitoimitalon työmaahan voi tutustua lyhyellä videolla 13.10. vietetystä harjannostajaisista Valkealan monitoimitalo – Kouvolan kaupunki.

Valkealan monitoimitalon rakentaminen alkoi kesällä 2021. Avautuessaan tammikuussa 2024 rakennuksessa on tilat perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, lähikirjastolle, nuorisopalveluille, valmistuskeittiölle ja Kymsoten perhekeskukselle. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja yhdistyksille monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet ilta- ja viikonloppuaikaan.

Lisätietoja: Rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen, p. 020 615 7117

Sivun alkuun